× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απρόθυμοι να κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς της Λέσβου εν' όψει της σύσκεψης Μουτζούρη την Παρασκευή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 9/2/2022

Απρόθυμοι να κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις

Προβληματισμένη εμφανίζεται η πλειοψηφία των παραγωγικών φορέων και των επιστημονικών συλλόγων της Λέσβου, για το ζήτημα της συμμετοχής τους, τις επόμενες ημέρες σε πιθανές κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό  και τη δημιουργία νέας δομής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν με ανακοίνωσή της το πρωί η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καλεί όλους τους φορείς σε σύσκεψη την Παρασκευή προκειμένου με βάση την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να καθορίσουν τη στάση τους και να διοργανώσουν  24ωρη κινητοποίηση με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων. 

Το «Ν» επικοινώνησε με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ασπίδα της εστίασης και του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους και να καταγράψει τις απόψεις τους για την πρόσκληση της Περιφέρειας.

Οι περισσότεροι  φορείς, απέφυγαν να δεσμευτούν για την επίσημη θέση που θα λάβουν στη σύσκεψη, αν δηλαδή θα συμμετέχουν ή όχι στις κινητοποιήσεις που προτείνει το περιφερειακό συμβούλιο, εξέφρασαν ωστόσο τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσαν ήδη ο κορονοϊός και οι αλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών έχουν ταλαιπωρήσει τις επιχειρήσεις και πλέον δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για χαμένες ημέρες. Από εκεί και πέρα κάποιοι εκπρόσωποι φορέων, όπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Μυρσινιάς από το Επιμελητήριο Λέσβου, σημείωσαν, ότι η πρόσκληση δεν είναι ξεκάθαρη για την αντζέντα της συζήτησης και δεν καθορίζει το πλαίσιο των διεκδικήσεων. 

Οι εκπρόσωποι της εστίασης από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά επιφυλακτικοί με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα μαγαζιά και να χαθεί άλλη μια μέρα. Όπως ανέφεραν ίσως θα πρέπει να γίνουν άλλης μορφής κινητοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου που συγκαλείται εκτάκτως την Τετάρτη το απόγευμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος φαίνεται μάλλον θετικός προς την κατεύθυνση της συμμετοχής, ωστόσο επισήμανε ο Παναγιώτης Προβέντζας τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και κυρίως οι ιδιώτες γιατροί που θα κληθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και πιθανόν να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν προγραμματισμένα ραντεβού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πλευρά του φαίνεται ουδέτερος, όμως όπως επισήμανε ο Απόστολος Βαλτάς θα πρέπει να γίνει συζήτηση με το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. και κυρίως να ξεκαθαρίσει η αντζέντα της συζήτησης και το πλαίσιο των διεκδικήσεων.

Ο μόνος φορέας που φαίνεται ότι είναι υπέρ της κινητοποίησης και των διεκδικήσεων για το μεταναστευτικό είναι το Εργατικό Κέντρο το οποίο όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, θα συμμετέχει ενεργά σε ενδεχόμενη κινητοποίηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια