× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πέμπτος νεκρός σε τρεις μέρες

Ένας υπερήλικος άνδρας έφυγε σήμερα Πέμπτη από τη ζωή, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Στους 119 οι νεκροί στο νησί από την αρχή της πανδημίας. Σε δυσθεώρητα ύψη οι μολύνσεις του κορονοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2022

Πέμπτος νεκρός σε τρεις μέρες
' χρόνος ανάγνωσης

Ένας υπερήλικος άνδρας είναι το σημερινό (Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου) θύμα της νόσου του κορονοϊού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Πρόκειται για τον πέμπτο νεκρό συνάνθρωπο μας από επιπλοκές της νόσου, από την 1η Φεβρουαρίου. Συνολικά οι νεκροί στη Λέσβο έφτασαν τους 119 από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.
Από την αρχή αυτού του κύματος της πανδημίας στη Λέσβο (με τις γιορτές του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου) φτάνουν τους 32 οι νεκροί (επτά το Νοέμβριο, πέντε το Δεκέμβριο, 15 τον Ιανουάριο και πέντε στις πρώτες τρεις μέρες του Φεβρουαρίου).
Σε δυσθεώρητα ύψη κινείται πλέον και ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λέσβο. Ο Ιανουάριος έκλεισε με 5.850 μολύνσεις κορονοϊού όταν το Δεκέμβριο είχαν καταγραφεί 2.205 κρούσματα, ενώ το Νοέμβριο λίγα περισσότερα από 2.000 κρούσματα. Από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα έχουν καταγραφεί στην Λέσβο 732 κρούσματα.
Σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλευόταν συνολικά 21 άτομα. 20 σε απλές κλίνες covid και ένας διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου