× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Ούζο Πλωμαρίου ξεχώρισε στις Βρυξέλλες

Βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superior Taste Award 2022

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2022

Το Ούζο Πλωμαρίου ξεχώρισε στις Βρυξέλλες
' χρόνος ανάγνωσης

To Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου μετέφερε άρωμα Αιγαίου και ελληνικό ήλιο στην Ευρώπη και κέρδισε τις εντυπώσεις. Για δεύτερη φορά, το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα συμμετείχε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superior Taste Award όπου και διακρίθηκε λαμβάνοντας 2 αστέρια (**).

Ο διαγωνισμός Superior Taste Award διεξάγεται στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του κορυφαίου ανεξάρτητου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (iTQi). Αξίζει να τονισθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει δοκιμές κριτών, με την λεγόμενη «τυφλή» μέθοδο, χωρίς δηλαδή να φαίνεται ποιο προϊόν αξιολογείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου προήλθε μετά από αυστηρότατες διαδικασίες αξιολόγησης και γευσιγνωσίας από επαγγελματίες ειδικούς στη γεύση και στον κλάδο των ποτών, μέλη των πιο διάσημων Ενώσεων Chef & Sommelier από όλον τον κόσμο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι λάτρεις της ελληνικής παράδοσης και των ελληνικών αρωμάτων δεν βρίσκονται μόνο εντός Ελλάδος.

Η διάκριση του Ούζου Πλωμαρίου με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης είναι μείζονος σημασίας, καθώς πρόκειται για μια διάκριση που αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως. Μια βράβευση σαν κι αυτή αποτελεί απόδειξη για την ασυναγώνιστη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου που συνεχίζει να αναγνωρίζεται, αλλά αποτελεί και κινητήριο δύναμη για την αποσταγματοποιία να συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει ελληνικά αποστάγματα υψηλής ποιότητας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Στην Παναγιά της Αγιάσου το επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου

Από κάθε γωνιά της Λέσβου συρρέουν προσκυνητές για να τιμήσουν την εικόνα της Θεοτόκου – Κορύφωση των εκδηλώσεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 15 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θορυβεί η απαγόρευση για τζελ νυχιών

Πώς θα ξεχωρίσεις τα ασφαλή τζελ και τι λένε οι επαγγελματίες του Beauty House στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Tο έθιμο των τραχανισμάτων στους Λάμπου Μύλους

Η Κοινότητα Λάμπου Μύλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική βραδιά με γαστρονομική παράδοση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Από τη λεσβιακή γη στο τραπέζι του Σιγρίου

Γευσιγνωσία ελαιολάδου, ελιάς και τοπικών προϊόντων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο πρώτος τρύγος γίνεται γιορτή στην Ανεμώτια

Απο σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου η παραγωγή του ιδιαίτερου ροζέ κρασιού, ενώ το χωριό ετοιμάζεται για τρεις μέρες πολιτισμού, παράδοσης και οινικών απολαύσεων