× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιατί δεν θέλει ο Μουτζούρης νευροχειρουργικό μικροσκόπιο για το Νοσοκομείο;

Η καταγγελία της Πόπης Γόμου και το παρασκήνιο με τον γνωστό γιατρό κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, Ε. Μπαϊραμίδη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 28/12/2021

Γιατί δεν θέλει ο Μουτζούρης νευροχειρουργικό μικροσκόπιο για το Νοσοκομείο;

Σε καταγγελία κατά του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη προχώρησε με ανακοίνωσή της η περιφερειακή σύμβουλος, Πόπη Πρωτογεράκη Γόμου ότι ο πρώτος αρνείται πεισματικά την αγορά νευροχειρουργικού μικροσκόπιου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μάλιστα η ίδια εξηγεί ότι ο κ. Μουτζούρης αυθαιρετεί αγνοώντας την απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου και κλείνει το έτος με αποτέλεσμα να μην υπογράφεται η σχετική σύμβαση αγοράς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβαίνει λοιπόν και ο κ. Μουτζούρης δεν υπογράφει «εδώ και δύο μήνες»; Σύμφωνα με πηγές του περιφερειάρχη το εν λόγω νευροχειρουργικό μικρόσκόπιο προορίζονταν να χρησιμοποιεί ο γνωστός νευροχειρουργός του Νοσοκομείου, Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης. Ωστόσο επειδή ο εν λόγω γιατρός είναι και γνωστός κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έχει τεθεί σε αναστολή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι γνωστό αν ο κ. Μπαϊραμίδης σκοπεύει να επιστρέψει στο Νοσοκομείο, και δεν είναι γνωστό επίσης αν άλλος γιατρός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον εν λόγω εξοπλισμό. «Αν είναι να πάρουμε ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο χιλιάδων ευρώ που θα κάθεται, δεν έχει νόημα. Καλύτερα να αγοράσουμε έναν εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείται από το Νοσοκομείο», λένε χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές στο «Ν». Φαίνεται πως το περιβάλλον Μουτζούρη επιδιώκει συνάντηση τόσο με τον κ. Μπαϊραμίδη για τις προθέσεις του, όσο και με τους λοιπούς γιατρούς για να προχωρήσει σε αυτή τη σύμβαση, τις προδιαγραφές της οποίας περιέγραψε ο ίδιος ο Μπαϊραμίδης ή σε άλλη προμήθεια εξοπλισμού.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της κ. Γόμου- Πρωτογεράκη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως γνωστόν κατόπιν εισηγήσεως μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο , εγκρίθηκε η προμήθεια   ενός νευροχειρουργικού μικροσκοπίου για τις ανάγκες του Βοστάνειου  νοσοκομείου Μυτιλήνης και αφού πραγματοποιήθηκαν εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων οι νόμιμες διαδικασίες , εδώ και δύο μήνες η σύμβαση για την προμήθεια βρίσκεται στο γραφείο του Περιφερειάρχη κου  Μουτζούρη . Με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες λήγει το οικονομικό έτος , ο κος Περιφερειάρχης αυθαιρετώντας δεν προχωράει στην  υπογραφή της . 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μου μαζί του , με ενημέρωσε  ότι δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή της   εν λόγω σύμβασης , κατά την άποψη μου για ανυπόστατους λόγους .Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλω τη στάση αυτή , του κυρίου  Περιφερειάρχη ο οποίος εξακολουθώντας να λειτουργεί   με την αρχή ενός ανδρός , αγνοεί  την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ουσιαστικά την ακυρώνει . Ως εκ τούτων οφείλει   να  απαντήσει δημοσίως για τους λόγους τους οποίους δεν την εκτελεί, μεθοδεύοντας την ακύρωση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Και η ανακοίνωση απάντηση Μουτζούρη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με αφορμή δημοσιεύματα και «καταγγελίες» περιφερειακού συμβούλου της αντιπολιτεύσεως  για την μη προμήθεια νευροχειρουργικού μικροσκοπίου προς το Νοσοκομείο Μυτιλήνης με δαπάνη της Περιφέρειας, διευκρινίζονται  τα εξής:

Με πρωτοβουλία και απόφαση  του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, η οποία εγκρίθηκε και από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ξεκίνησαν προ μηνών  διαδικασίες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια η  αγορά ενός νευροχειρουργικού μικροσκόπιου το οποίο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και του νευροχειρούργου Ευρυβιάδη Μπαιραμίδη. Μάλιστα για το λόγο αυτό κλήθηκαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη τόσο ο ίδιος ο γιατρός ο οποίος έδωσε και τις προδιαγραφές του μικροσκοπίου όσο και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καμπούρης.

Ενώ οι διαδικασίες προμήθειας του ιατρικού μηχανήματος βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο κ. Μπαιραμίδης για  λόγους που είναι γνωστοί,  τέθηκε σε αναστολή με αποτέλεσμα εδώ και μερικούς μήνες να βρίσκεται εκτός εργασίας,  χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε και αν θα επιστρέψει στο Νοσοκομείο. Λόγω της αλλαγής δεδομένων με εντολή του Περιφερειάρχη η διαδικασία προμήθειας του νευροχειρουργικού μικροσκοπίου «πάγωσε» προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο μηχάνημα να χρησιμοποιηθεί από τον αντικαταστάτη του κ. Μπαιραμίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα, δεν θα προχωρήσουν σε δαπάνη για κάτι που ενδέχεται να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να καταλήξει για χρόνια στις αποθήκες του  Νοσοκομείου.

Δηλώνει δε ότι το ποσό που έχει εξασφαλιστεί για την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος, αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η προμήθεια του,  θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να καλύψει άλλες ανάγκες  του Ιδρύματος.»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι