× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να καλυφθούν οι κενές θέσεις ακτινοδιαγνωστών» ζητά ο Μπουρνούς

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2021

«Να καλυφθούν οι κενές θέσεις ακτινοδιαγνωστών» ζητά ο Μπουρνούς

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού με την ειδικότητα του ακτινοδιαγνώστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω Τμήμα, αναφέρει ο Γιάννης Μπουρνούς, ενώ θα μπορούσε με τον εξοπλισμό που διαθέτει, να εξυπηρετεί και να καλύπτει ιατρικά δεκάδες συμπολίτες μας από τη Λέσβο, που παραπέμπονται καθημερινά για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ανταπεξέλθει στο προσδοκώμενο επίπεδο υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, γνωρίζοντας καλά την συνεχή υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι εναπομείναντες ακτινοδιαγνώστες των εργαστηρίων του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, αλλά και τον άμεσο αντίκτυπο που έχει η υποστελέχωσή του για τους πολίτες της Λέσβου, που οδηγεί ακόμα και σε αποκλεισμό από τη διενέργεια σημαντικών εξετάσεων εντός του νοσοκομείου, καλεί τον Υπουργό Υγείας να προβεί άμεσα στην κάλυψη των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων ακτινοδιαγνωστών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Θέμα: «Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της ειδικότητας  Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη στο «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.»

 

Στο «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης λειτουργεί Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων, εφόσον διαθέτει εργαστήρια Μαγνητικής Τομογραφίας, Αξονικής Τομογραφίας, Κλασσικής Ακτινολογίας, Υπερήχων, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας και Ψηφιακής Μαστογραφίας.

Το εν λόγω Τμήμα, όμως, ενώ θα μπορούσε, με τον εξοπλισμό που διαθέτει, να εξυπηρετεί και να καλύπτει ιατρικά δεκάδες συμπολίτες μας από τη Λέσβο, που παραπέμπονται καθημερινά για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ανταπεξέλθει στο προσδοκώμενο επίπεδο υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης τα εργαστήρια Αξονικής Τομογραφίας και Υπερήχων στελεχώνονται από δύο ιατρούς, η Κλασσική Ακτινολογία από ένα ιατρό ενώ, προσωρινά, έχει στελεχωθεί με σύμβαση έργου με ένα ακτινοδιαγνώστη το εργαστήριο Μαγνητικής Τομογραφίας. Επιπλέον, αναφέρουμε ότι για τον Ψηφιακό Μαστογράφο, η συμβολή του οποίου στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού είναι θεμελιώδης, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης ενώ και η τελευταία σχετική προκήρυξη θέσης απέβη άκαρπη.

Η ως άνω επικρατούσα κατάσταση οδηγεί αφενός στην αντικειμενική αδυναμία κάλυψης των εφημεριών από τους εναπομείναντες υπηρετούντες στο νοσοκομείο ακτινοδιαγνώστες και αφετέρου στη στέρηση της έγκαιρης παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Σας επισημαίνουμε ότι στην παρούσα φάση διενεργούνται αξονικές τομογραφίες και υπερηχογραφήματα μόνο στους νοσηλευόμενους και δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ραντεβού μη νοσηλευομένων πολιτών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, να στραφούν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η μη πλήρωση των υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων ιατρών με ειδικότητα ακτινοδιαγνώστη στο «Βοστάνειο», έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολιτών της Λέσβου από την απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας ενώ ο κίνδυνος που εγκυμονεί για διάφορες κατηγορίες πασχόντων με νεοπλασματικές και όχι μόνο ασθένειες από την στέρηση ή την καθυστέρηση διενέργειας απεικονιστικών εξετάσεων είναι μεγάλος. 

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ειδικότητας ιατρού ακτινοδιαγνώστη στο «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και την άμεση εξομάλυνση των ως άνω περιγραφομένων δυσλειτουργιών ;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ