× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γιατί με τον Γιάννη Σπιλάνη και τη Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο

Σε δύο κάλπες υποψήφιος

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ Δημοσίευση 3/5/2019

Γιατί με τον Γιάννη Σπιλάνη και τη Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο

Με λίγα λόγια, και ελπίζω επιγραμματικά, προσπαθώ να συνοψίσω γιατί εκτός από υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με τους Οικολόγους Πράσινους είμαι υποψήφιος με την Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο και υποψ. Περιφερειάρχη τον Γιάννη Σπιλάνη, δίνοντας σας τη δυνατότητα να με σταυρώσετε διπλά σε δύο κάλπες στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Γιατί η Συμπαράταξη Πολιτών γεννήθηκε από τη στήριξη και τη σύμπλευση τριών περιφερειακών παρατάξεων και όχι με το συνηθισμένο τρόπο που γίνονται στην Ελλάδα όλα τα περιφερειακά σχήματα, έχοντας την κομματική στήριξη, βρίσκοντας τον υποψήφιο-μάγο-λαοπλάνο και ψάχνοντας μετά να βρούμε ανθρώπους να τον στηρίξουν και πρόγραμμα. Οι συζητήσεις για τη δημιουργία της περιφερειακής παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο» έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο από στελέχη των παρατάξεων «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ» «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και «ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ» και στόχος ήταν να υπάρχει προγραμματική συμφωνία ουσίας για τα νησιά μας και όχι να βρεθεί ο υποψήφιος που θα σαρώσει τις εκλογές επικοινωνιακά. Έτσι, ομαδικά καταλήξαμε στο πρόγραμμα και συλλογικά, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, αποφασίσαμε τον επικεφαλής.
  • Γιατί τον Γιάννη Σπιλάνη τον ξέρω ως καθηγητή από τη πρώτη μέρα που ήρθα στο Πανεπιστήμιο, διδάσκοντας περιφερειακή και νησιώτικη ανάπτυξη. Γιατί ως οικονομολόγος μίλαγε για αειφόρο ανάπτυξη όταν οι άλλοι δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη και ερευνητικά υποστήριζε πολλά χρόνια πριν ότι δεν μπορεί να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή. Γιατί έκανε προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τον τουρισμό, την καινοτομία τη νησιωτική ανάπτυξη και προωθούσε το μεταφορικό ισοδύναμο χρόνια τώρα και τελικά συμμετείχε στην ομάδα του πανεπιστημίου Αιγαίου που στην πράξη προετοίμασε το μέτρο αυτό προς την Πολιτεία. Γιατί ως ακαδημαϊκός ο Γιάννης Σπιλάνης δεν έκανε αυτό που κατηγορούνται συχνά οι ακαδημαϊκοί, να μένει μέσα στο γραφείο και την έρευνα του χωρίς να παρεμβαίνει στην κοινωνία. Ήταν πάντα παρόντας κάνοντας προτάσεις, δημιουργικός και Πολίτης πάνω απ’όλα.
  • Γιατί ο Γιάννης Σπιλάνης δεν είναι ο γνωστός στην ελληνική κοινωνία παραμυθάς «Καλοχαιρέτας» πολιτικός και αυτό μάλιστα χρησιμοποιείται από πολλούς ότι είναι η αδυναμία του. Αλλά εμείς θέλουμε αυτές τις αδυναμίες.  Όλοι τους/τις ξέρουμε τους Καλοχαιρέτες. Όποιος εμφανιστεί κοντά του θα τον αγκαλιάσει, θα τον παραμυθιάσει και θα του υποσχεθεί τα πάντα προκειμένου να τον ψηφίσει.Ο Καλοχαιρέτας θα βγάλει φωτεινές φωτογραφίες, σέλφι με παιδιά και ζώα, θα ξεκινήσει την προεκλογική του ημέρα με ένα κεράκι στην Παναγία και θα την κλείσει με την ευχή του Ταξιάρχη. Ο Γιάννης Σπιλάνης δεν είναι αυτός και χαιρόμαστε για αυτό.   
  • Γιατί η Συμπαράταξη Πολιτών έχει πρόγραμμα και ο Γιάννης Σπιλάνης είναι ο ιδανικός να το υλοποιήσει. Όταν όλοι οι άλλοι δεν εμφανίζουν τίποτε προγραμματικά η Συμπαράταξη Πολιτών μιλά για αναπτυξιακό σχεδιασμό, για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό, την αλληλεγγύη για όλους και απασχόληση για τις υποδομές, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και κάντε την επιλογή σας.   
  • Γιατί οι υποψήφιοι της Συμπαράταξης Πολιτών δεν επιλέχτηκαν με κομματικά κριτήρια ή πόσες ψήφους θα φέρουν αλλά με το κριτήριο της προσφοράς στην κοινωνία και τις ικανότητες τους για να βοηθήσουν. Στα ψηφοδέλτια μας δεν θα βρείτε επαγγελματίες πολιτικούς, που αλλάζουν τα ψηφοδέλτια κάθε τετραετία ανάλογα με τα ανταλλάγματα που θα τους δοθούν, αλλά ανθρώπους καθημερινούς, της κοινωνίας και της προσφοράς όχι μόνο στις εκλογές αλλά καθημερινά.
  • Γιατί τη Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο στηρίζουν 3 κόμματα αλλά η λειτουργία της είναι υπερκομματική με μόνο γνώμονα το καλό των νησιών μας. Κάπως έτσι ο Σύριζα ως κυβερνών κόμμα υποστηρίζει το σχήμα χωρίς όμως ο επικεφαλής να είναι υποψήφιος του, όπως και εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι που παρόλο εγώ προσωπικά  είμαι υποψήφιος και επικεφαλής της καμπάνιας για τις ευρωεκλογές και θα είμαστε αντίπαλοι με το Σύριζα σε αυτές τις κάλπες, θέτουμε την προγραμματική συμφωνία και την πρόοδο των νησιών μας πάνω απ’όλα.
  • Γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Τους ίδιους ανθρώπους στην εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση που απλά διαχειρίζονται αποσπασματικά τα θέματα των νησιών μας βλέποντας τις δεκαετίες και την πρόοδο να περνούν, καθιστώντας την περιφέρεια μας από τις φτωχότερες στην ΕΕ. Οι τοπικοί μας άρχοντες μας έχουν συνηθίσει να είναι ιδανικοί να ζητάνε πράγματα που δεν έχουν αρμοδιότητα, ξεχνώντας τις δυνατότητες που τους δίνουν οι θέσει τους για να δουλέψουν επί της ουσίας. Έτσι στα δύσκολα κρύβονται, για όλα τα κακά φταίνε οι άλλοι και αυτοί τρέχουν μόνο μικροπολιτικά να καπηλευτούν τον κόπο άλλων προβάλλοντας το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου»

Γιαυτά και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε αυτό το άρθρο στηρίζω και εγώ προσωπικά τη Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Σπιλάνη, πιστεύοντας ότι ήρθε η ώρα να δούμε κάτι διαφορετικό στην τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά μας. Γιατί ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Στηρίξτε μας και «σταυρώστε» μας με την επιλογή σας.

Μιχάλης Μπάκας

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ