× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τελικά η συνωμοσία αποκαλύπτεται

Εξακολουθεί να παραμένει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 5/4/2019

Τελικά η συνωμοσία αποκαλύπτεται
' χρόνος ανάγνωσης

Τρία χρόνια μετά, και τότε Απρίλιος ήτανε, την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο, τόλμησε ο τρισκατάρατος, για μεγάλο μέρος φανατικών ορθοδόξων, να επαναλάβει την φράση του Αλέξη Τσίπρα  «Τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες», να την αναγορεύσει σε σπουδαία τοποθέτηση και να τον προτείνει για βραβείο Νόμπελ, μαζί με 33, άθεους φαντάζομαι, ευρωβουλευτές, που για άλλους λόγους ενεργούν αυτοί.

Μου πέρασαν πολλά από το μυαλό, αλλά θυμήθηκα ένα άρθρο μου με τίτλο Η ΛΕΣΒΟΣ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΣΑ, που είχε δημοσιευθεί στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, την εποχή εκείνη, που από κάποιους δεν έγινε αντιληπτή η βαθειά ειρωνεία του  και σκέφθηκα να το ξαναφέρω στη δημοσιότητα, με την παρατήρηση, ότι όλοι οι φόβοι του πρωτοπρεσβυτέρου και ομότιμου καθηγητή της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. κ. Θεοδώρου Ζήση, δεν επαληθεύθηκαν εκτός από έναν:  Ότι εξακολουθεί να παραμένει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγραφα λοιπόν τότε:

«Τελικώς η εωσφορικώς σχεδιασθείσα απόβαση του αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου στην γη της αγιοτόκου Λέσβου, συνοδευόμενου μάλιστα από τους δύο αρνητές της ορθοδοξίας, Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό παρά την έκκληση του πρωτοπρεσβυτέρου και ομότιμου καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεοδώρου Ζήση στον Αρχάγγελο του Μανταμάδου και τον Άγιο Ραφαήλ, να μην επιτρέψουν αυτή την ανόσια και εξαιρετικώς αντιορθόδοξη ενέργεια.  Που επί πλέον λύπησε βαθύτατα τον Φώτη Κόντογλου, που παρακολουθούσε με άφατη αγωνία τα σχεδιαζόμενα και τεκταινόμενα.

Φοβερά πράγματα συνέβησαν  στο νησί το περασμένο Σάββατο , όπως τα είχαν προβλέψει  οι εξαιρετικά φιλοπρόοδοι μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων, κι ένας άλλος που δεν θυμάμαι,  καθώς και 21 σωματεία ορθοδόξων χριστιανών.

Οι τρεις αρνητές των παραδόσεων του Χριστιανισμού και της διδασκαλίας του Χριστού θώπευσαν  κεφαλάκια  μουσουλμανόπαιδων, ευλόγησαν  άρρωστους και ανήμπορους πιστούς του Αλλάχ  και άκουσον, άκουσον  προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών απίστων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοφά και ύπουλα καθοδηγημένοι βέβαια, δεν παρακάθησαν σε πλουσιοπάροχα και πανάκριβα γεύματα, μέρες Σαρακοστής για μας, τρώγοντας από το συσσίτιο των προσφύγων ριζότο με λαχανικά και ελιές,  μη παραβιάζοντας την νηστεία τους  οι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος,  εφόσον το Σάββατο επιτρέπεται η κατάλυση ελαίου. Αλλά τέλος πάντων αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα όσα ανόσια, ανεπίτρεπτα  και φρικτά διέπραξαν αυτή την ημέρα. Αφού συνέπραξαν στον διασυρμό της ορθοδοξίας, όπως ακριβώς τον είχε σχεδιάσει ο κερασφόρος Μαμμωνάς, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Βατικανό. Που είναι βέβαια κράτος, εχθρικό προς την ορθοδοξία και την Ελλάδα ασφαλώς. Αυτό το τελευταίο οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν το γνώριζα.

Την αγωνία του γι αυτή την προκλητική επίσκεψη, εξέφρασε και ο πανελλήνιος σύνδεσμος θεολόγων, αυτών δηλαδή που διδάσκουν, υποτίθεται,  τα εγγόνια  μας πια,  την θρησκεία της αγάπης, λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι τα εκατομμύρια των καθολικών του κόσμου είναι εχθροί μας.

Αλλά πώς ακριβώς θα ματαιώνονταν η επίσκεψη του Πάπα στο νησί μας; Πώς θα αποφεύγαμε τον διασυρμό και την παγκόσμια καταδίκη; Τι ακριβώς  έπρεπε να κάνουν ο Αρχάγγελος του Μανταμάδου και ο Άγιος Ραφαήλ; Είχαν τους τρόπους.  Να προκαλέσουν την πτώση του παπικού αεροπλάνου, οπότε το μήνυμα θα ήταν τόσο ηχηρό, που ελπίζω πως θα αφύπνιζε ψυχές και συνειδήσεις. Θα ήταν η καλλίτερη και πλήρως αποδεδειγμένη θέληση του Θεού να εξαλειφθεί ριζικά ο πυρήνας και η ρίζα της μεγαλύτερης αίρεσης που διαστρέφει την ουσία της διδασκαλίας του Χριστού και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεξάλειπτη αμαρτία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν μια μεγάλης έντασης καταιγίδα, που να αποτρέψει την αεροπορική πτήση. Βέβαια το μήνυμα δε θα ήταν τόσο ηχηρό και ανατρεπτικό των όσων σχεδιάζονται εναντίον του πιστού λαού, αλλά θα ήταν επί τέλους κάτι.  Και θα ευχαριστούσε επί πλέον τον Φώτη Κόντογλου.

Τίποτα όμως απ’ όλ’ αυτά δεν συνέβη. Και επετράπη αυτή η κάθοδος των ανόμων στα αγιοποτισμένα  λεσβιακά χώματα, ακυρώνοντας τις ελπίδες, όλων όσων τα αντίθετα εύχονταν.  Κοντά σ’ αυτό επιτράπηκε και η πραγματοποίηση των εγκαινίων του κοινωνικού παντοπωλείου, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,  τιμώντας έτσι τον μακαρίτη πια ιδρυτή της «Αγκαλιάς»  παπά Στρατή. Άλλου αιρετικού κι αμαρτωλού κι αυτού, που επί τέλους είδε τους δυο δεσποτάδες του νησιού μας, να παρίστανται σ’ αυτήν την τελετή.

Μακράν της Λέσβου για κάποιο διάστημα και παρακολουθώντας τα γενόμενα από την τηλεόραση, ανατρίχιασα, από αγανάκτηση ασφαλώς, βλέποντας τον δήμαρχο Γαληνό, να προσάγει στον τρισκατάρατο Λατίνο Πάπα το βιβλίο επιφανών επισκεπτών, ζητώντας του να το υπογράψει. 

Και μου ήρθε αμέσως η εικόνα  συμπατριώτη μας, της εγγύς διασποράς, που επισκέπτεται το νησί για τρεις ως πέντε το πολύ μέρες τον χρόνο, που μου έλεγε προ ημερών ότι μ’ αυτά τα μυαλά που έχουμε παραδίνουμε τη Λέσβο στους μουσουλμάνους, τους αιρετικούς και εν γένει τους εχθρούς της.

Βέβαιος απολύτως για την  ορθότητα της συμπεριφοράς του, αφού μας έχει εγκαταλείψει η χάρις του Θεού και των Αγίων του».

Τελικά φαίνεται πως αληθεύει το αξίωμα ότι «η βλακεία είναι ακατανίκητη»

ΑΚΤΙΝΕΣ 12.4.2016. Θ.Ζήση «Στη Λέσβο ο Πάπας και άλλοι άθεοι»               

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (1933–2026)‑Διαβάζοντας βιβλιοκριτικές του

Γράφει ο Δημήτρης Πατίλας- (Στη μνήμη του Δασκάλου)
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (1933–2026)‑Διαβάζοντας βιβλιοκριτικές του
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και συνεχείς ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Έχοντας μόλις σχηματίσει το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Μέση Ανατολή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ ξεκίνησαν τον πρώτο πόλεμο του Συμβουλίου, αυτή τη φορά, εναντίον του Ιράν.
Αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και συνεχείς ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Απλά άκου»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
«Απλά άκου»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αφιέρωμα στον αγγειοπλάστη Αντώνη Αγα

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ πρώην διδάσκουσα του πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν
Αφιέρωμα στον αγγειοπλάστη Αντώνη Αγα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Νέτα ‑ Σκέτα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
Νέτα ‑ Σκέτα
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Με αφορμή τις επισκέψεις του Υπουργού Υγείας στο ΓΝ Μυτιλήνης και Νίκαιας

Γράφουν οι γιατροί ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΗΣ και ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου
Με αφορμή τις επισκέψεις του Υπουργού Υγείας στο ΓΝ Μυτιλήνης και Νίκαιας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ζητείται άνθρωπος

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ
Ζητείται άνθρωπος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πλημμύρες στην παράκτια ζώνη από άνοδο της στάθμης θάλασσας

Η πρόγνωσή του φαινομένου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΓΙΑΝΝΗΣ, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Ωκεανογραφίας και οι συνεργάτες του
Πλημμύρες στην παράκτια ζώνη από άνοδο της στάθμης θάλασσας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η πορεία των τοπικών πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΙΚ. ΚΑΡΛΑΣ*
Η πορεία των τοπικών πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων ἡμεῖς ᾄδομεν;

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΣ, εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων ἡμεῖς ᾄδομεν;
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Εργατιά χωρίς λεφτά...»

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
«Εργατιά χωρίς λεφτά...»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Αγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης παραμένει ένα αναξιοποίητο πολιτιστικό κεφάλαιο

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού του ενιαίου Δήμου Λέσβου
Ο Αγιος Βαλεντίνος της Μυτιλήνης παραμένει ένα αναξιοποίητο πολιτιστικό κεφάλαιο