
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου σε δασική έκταση στην περιοχή Βίκι της Χίου, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε για την εκδήλωση της φωτιάς περίπου στις 11:15. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 13ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και 11 πυροσβεστικά οχήματα.
Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ ο Δήμος Χίου κινητοποίησε υδροφόρες για την υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ή υποδομές. Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone, μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη του μετώπου.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα για τη Χίο, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4, που αντιστοιχεί σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της φωτιάς κινητοποιήθηκε το αρμόδιο Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από τη Λέσβο.