× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρεις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα

ύο άνδρες και μία γυναίκα φέρονται να εμπλέκονται στις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για ακόμη ένα άτομο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/7/2026

Τρεις συλλήψεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των εμπρηστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο μετά τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, καθώς από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Σύμφωνα τα όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΟPEN, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που σημειώθηκαν σε κατοικίες στελεχών και πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία συλληφθέντα άτομα φέρονται να ήταν εκείνα που τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς στις πυλωτές των πολυκατοικιών όπου εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις. Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν ακόμη έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε υποστηρικτικό ρόλο στην οργάνωση και την εκτέλεσή τους.Όλοι οι εμπλεκόμενοι φέρονται να κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ η γυναίκα που συνελήφθη φέρεται να έχει σε βάρος της καταδικαστικές αποφάσεις για παλαιότερες υποθέσεις.

Η τραγωδία που συγκλόνισε τη χώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση συνδέεται με τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που είχαν σημειωθεί τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου σε κατοικίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Στόχοι των επιθέσεων είχαν γίνει οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακειμόβιτς, του πρώην βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη, και της πολιτεύτριας Α' Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Νέστορα.

Η πλέον τραγική εξέλιξη σημειώθηκε στην οδό Γραβιάς, στην περιοχή της Χαριλάου, όπου η φωτιά που προκλήθηκε από τον εμπρηστικό μηχανισμό επεκτάθηκε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και στη συνέχεια τύλιξε την πυλωτή της πολυκατοικίας με πυκνούς καπνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα, Βάγια Νέστορα, υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά της, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και προκαλώντας έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι άλλες δύο εμπρηστικές επιθέσεις είχαν σημειωθεί στις περιοχές της Πυλαίας και της Τούμπας, χωρίς να υπάρξουν αντίστοιχες ανθρώπινες απώλειες.

Συνεχίζονται οι έρευνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών, αλλά και για τη συλλογή πρόσθετων στοιχείων που θα φωτίσουν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των επιθέσεων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης και των ερευνών που πραγματοποιούνται στις κατοικίες των συλληφθέντων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πάγωσε η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Αμερικανικά πλήγματα σε σιδηροδρομικές γέφυρες του Ιράν
Πάγωσε η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ
LIVE ΕΛΛΑΔΑ

«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι

Live ο ανοιχτός διάλογος των πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα
«Τώρα Μιλάμε» στο Περιστέρι
ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη για την ζωή τους δίνουν οι διασωληνωμένοι εγκαυματίες

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ο οδηγός του βυτιοφόρου όπου ξέσπασε η φωτιά το πρωί της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο Αττικής
Μάχη για την ζωή τους δίνουν οι διασωληνωμένοι εγκαυματίες
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος

Δύο ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
ΕΛΛΑΔΑ

Το δικαίωμα των νέων να παραμείνουν στα νησιά

Διαδικτυακή συζήτηση για τη νέα ευρωπαϊκή νησιωτική στρατηγική διοργανώνεται από τις «Φωνές για το Αρχιπέλαγος» και το Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 15 Ιουλίου
Το δικαίωμα των νέων να παραμείνουν στα νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Pernod Ricard Hellas ο Christian Seel

Αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου, έχοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές
Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Pernod Ricard Hellas ο Christian Seel
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για τις τουριστικές επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Έως τις 24 Ιουλίου οι αιτήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο – Δικαίωμα συμμετοχής για νέα ξενοδοχεία, εκσυγχρονισμούς, glamping και επαναλειτουργία τουριστικών μονάδων σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία
Παράταση για τις τουριστικές επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ένα καλοκαίρι πολιτισμού και δημιουργίας στη Χίο

Συναυλίες, θέατρο, ημερίδες και δράσεις αφιερωμένες στη ναυτιλία και τον θαλάσσιο τουρισμό στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Ένα καλοκαίρι πολιτισμού και δημιουργίας στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παρασκευαϊδης ζητά την τροποποίηση του «Ανακαινίζω Σπίτι»

«Αποκλείονται τα νέα ζευγάρια του 2026»
Ο Παρασκευαϊδης ζητά την τροποποίηση του «Ανακαινίζω Σπίτι»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Χίος γίνεται διεθνές κέντρο πολιτισμού με το 5ο «The Chios festival»

Από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου προσωπικότητες παγκόσμιου κύρους από την επιστήμη, την ιστορία, την τέχνη και την επιχειρηματικότητα δίνουν το «παρών» στη μεγάλη επετειακή διοργάνωση.
Η Χίος γίνεται διεθνές κέντρο πολιτισμού με το 5ο «The Chios festival»
ΕΛΛΑΔΑ

Ο γιος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας

Ο Γιάννης Μουτζούρης παντρεύεται τη Βαρβάρα Θεοδωρίκα σε μία από τις πιο λαμπερές κοσμικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού
Ο γιος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας
ΕΛΛΑΔΑ

«Μάχιμη επταετία» ζητά ο Παρασκευαϊδης

Από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
«Μάχιμη επταετία» ζητά ο Παρασκευαϊδης