
Η χορωδία Cantaλαλούν συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στη μουσική και πολιτιστική ζωή της Λέσβου και γιορτάζει την επέτειό της με ένα πολυήμερο φεστιβάλ γεμάτο μουσική, κίνηση, συμμετοχή και καλλιτεχνικές δράσεις. Το επετειακό φεστιβάλ με τίτλο «Balance & Harmony» θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου στη Μυτιλήνη και στα Τσαμάκια, με τη συμμετοχή χορωδιών, μουσικών, καλλιτεχνών τσίρκου και δεκάδων εθελοντών και φίλων του σχήματος.
Πέντε ημέρες γεμάτες μουσική και δημιουργία
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί πατινάδα στους δρόμους της πόλης, μεταφέροντας το γιορτινό κλίμα στο κέντρο της Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό εργαστήριο Body Percussion από τους KEKEÇA, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι.
Οι δράσεις στο 6ο Γυμνάσιο συνεχίζονται και την Πέμπτη 25 Ιουνίου, όταν στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί δεύτερο ανοιχτό εργαστήριο Body Percussion από τους KEKEÇA, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη μουσική μέσα από τον ρυθμό και την κίνηση του σώματος.
Τα Τσαμάκια γίνονται το κέντρο του φεστιβάλ
Από την Παρασκευή 26 Ιουνίου οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στα Τσαμάκια. Στις 18:00 θα ξεκινήσει ανοιχτό εργαστήριο μουσικού τσίρκου και ακροβατικών από τους Sea Clown Circus για παιδιά και ενήλικες, ενώ στις 20:30 θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Polyphonica Αιγαίου, των Salia Balia Band, του φωνητικού συνόλου Fractals, των KEKEÇA και της χορωδίας Cantaλαλούν. Στη σκηνή θα βρεθούν επίσης οι προσκεκλημένοι μουσικοί Nominoe Crawford, Ανδρέας Μελάς, Αντώνης Μυλωνάς και Στέφανος Φίλος.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου το πρόγραμμα συνεχίζεται με νέο ανοιχτό εργαστήριο τσίρκου και ακροβατικών στις 18:00. Το βράδυ, στις 20:30, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλία με τις χορωδίες Άστρα Πουλιά και Cantaλαλούν, καθώς και τους προσκεκλημένους μουσικούς του φεστιβάλ.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων
Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει την Κυριακή 28 Ιουνίου. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο ανοιχτό εργαστήριο τσίρκου και ακροβατικών, ενώ στις 20:30 θα δοθεί η κεντρική συναυλία της χορωδίας Cantaλαλούν. Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί και η παράσταση μουσικού τσίρκου των Sea Clown Circus, η οποία θα αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των εργαστηρίων που θα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Στην παράσταση και στη συναυλία θα συμμετέχουν και οι προσκεκλημένοι μουσικοί της διοργάνωσης.
Μήνυμα συνύπαρξης και συμμετοχής
Πέρα από το μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει συλλογική κουζίνα σε συνεργασία με την Αλβανική και την Αφγανική Κοινότητα, καθώς και έκθεση φωτογραφίας, ενισχύοντας το μήνυμα της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της πολιτιστικής ανταλλαγής. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών, πολιτισμών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων, με κοινό σημείο αναφοράς τη μουσική και τη συλλογική δημιουργία.
Με σύνθημα «10 χρόνια – 10 ημέρες – Cantaλαλούμε και γιορτάζουμε», η χορωδία Cantaλαλούν καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου να συμμετάσχουν σε μια γιορτή που φιλοδοξεί να συνδυάσει την τέχνη, τη συνεργασία και τη χαρά της συμμετοχής σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα πολιτιστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.