× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η δήλωση Ρούσσα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αγιάσου δηλώνει ότι σέβεται τη δικαστική κρίση, αλλά κάνει λόγο για άδικο νόμο και ανατροπή της λαϊκής βούλησης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2025

Η δήλωση Ρούσσα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου
' χρόνος ανάγνωσης

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, η οποία αφορά την έκπτωση του από το αξίωμα του Προέδρου της Κοινότητας Αγιάσου, ο Κωνσταντίνος Ρούσσας προχώρησε σε δημόσια δήλωση, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, αλλά και την πρόθεσή του να σεβαστεί τη δικαστική κρίση χωρίς να προσφύγει περαιτέρω.

Ο κ. Ρούσσας κάνει λόγο για μια άδικη και αντισυνταγματική διάταξη του νόμου που εφαρμόστηκε, τονίζοντας ότι η διαδικασία της έκπτωσής του αγνόησε την πραγματική βούληση των πολιτών της Αγιάσου, οι οποίοι τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για πολιτική εκμετάλλευση ενός τυπικού κωλύματος που δεν είχε ουσιαστική σημασία ως προς τη δυνατότητα άσκησης επιρροής στους εκλογείς, καθώς αφορούσε αυτόματη υπηρεσιακή προαγωγή του στην Πολεμική Αεροπορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Ρούσσα:

«Με μεγάλη απογοήτευση ενημερώθηκα σήμερα για την έκδοση απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, που αφορούσε την διατήρηση του αξιώματος του Προέδρου της Κοινότητας Αγιάσου, στην οποία εσείς με τιμήσατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.
Παρότι θεωρώ άδικη και αντισυνταγματική την διάταξη του νόμου που εφαρμόστηκε, θα σεβαστώ την απόφαση αυτή του Δικαστηρίου και δεν θα συνεχίσω με την άσκηση ενδίκων μέσων κατά αυτής, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ηρεμία στην Κοινότητά μας.
Όμως, δεν μπορεί να παραμείνει ασχολίαστη τόσο πολιτικά όσο και νομικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκπτωσή μου, καθώς παραγνωρίζει την πραγματική βούληση του εκλογικού σώματος.
Η απόφαση που εκδόθηκε αφορά αποκλειστικά και μόνο την αυτοδίκαιη (εκ του νόμου) προαγωγή το Δεκέμβριο του 2024, μεσούσης της θητείας μου, σε κατώτερο βαθμό αξιωματικού με την ειδικότητα του Χειριστή Ραντάρ στην εργασία μου, δηλαδή στην Πολεμική Αεροπορία. Με άλλη λόγια η απόφαση έκρινε την αυτόματη προαγωγή λόγω της συμπλήρωσης των αντίστοιχων ετών προϋπηρεσίας μου, που ουδόλως ασκεί ή θα μπορούσε να ασκήσει (εκ της φύσεως των καθηκόντων) κάποια επιρροή στους εκλογείς. Και αυτό παρότι η ανάληψη τέτοιων θέσεων από αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, κρίνεται ως ανεκτή και μη ασυμβίβαστη από τον νόμο.
Η απόφαση συνεπώς έκρινε ως προς ένα τυπικό κώλυμα, το οποίο επί της ουσίας ουδεμία επίδραση έχει στο εκλογικό σώμα, ωστόσο αποτέλεσε την βάση προκειμένου να ανατραπεί η λαϊκή βούληση των δημοτών που με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές στην Κοινότητα Αγιάσου.
Ενόψει αυτού, πολιτικά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα στην καρδιά της κοινωνίας της Αγιάσου και όλων μας ως ενεργών πολιτών, γιατί αξιοποιήθηκε ένα τυπικό κώλυμα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.
Με την ευκαιρία των ανωτέρω και αφήνοντας την θέση του Προέδρου της Κοινότητας, θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και την παράταξή μου, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.
Δηλώνω απερίφραστα ότι θα παραμείνω ενεργός και πιστός στον αγώνα για την ανάδειξη του τόπου μας και για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του χωριού μας και όχι μόνο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός των Αγίων τριών εν καμίνω Παίδων

Ανοιχτές για το κοινό οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος την 17η Δεκεμβρίου για τον εορτασμό των προστάτων του Σώματος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Από μηχανάκια μέχρι κλιματιστικά στον βυθό

Συνεχίζονται οι καταδύσεις στο λιμάνι Μυτιλήνης με στόχο την ασφάλεια των πλοίων και την αποκατάσταση του λιμενικού χώρου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή με κοινωνικό αποτύπωμα στη Μυτιλήνη

Στρατιωτικοί και πολίτες εκπαιδεύτηκαν στη βασική υποστήριξη ζωής μέσα από τη συνεργασία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και της KIDS SAVE LIVES
ΧΩΡΙΑ

Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια
ΧΩΡΙΑ

Έργα ουσίας για την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών

Στο πεδίο η Περιφέρεια με παρεμβάσεις σε χειμάρρους και ρέματα με μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή -Καθαρισμοί σε Κεράμι,Λούζα,Λαγκάδα, στο ρέμα της Αγίας Φωτεινής και στη Μόρια
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γλυκές δημιουργίες στο Χριστουγεννιάτικο χωριό Μυτιλήνης

Μικροί ζαχαροπλάστες έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές με την δημιουργική έμπνευση του Στράτου Πέτρου και της Ασημένιας Μήλιου
ΧΩΡΙΑ

Ζεστή χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κάτω Τρίτος

Με παρουσία του δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα η εκδήλωση στην πλατεία του χωριού ανέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας συλλόγων και κατοίκων
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΑΚΡΑΣΙ

29 χρόνια ζωής για την έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρασίου Λέσβου με αφιέρωμα στα 100 χρόνια του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο η Λέσβος για τη Βάστρια

12 πολίτες,ανάμεσα τους ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιβγούλης, ο Κοινοτάρχης Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής, οι συνδικαλιστές Γιάννης Ζαφειρίου και Στρατής Κόμβος αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για την υπεράσπιση της βούλησης της λεσβιακής κοινωνίας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η γιορτινή «Πλατεία» φτάνει στα χέρια σας

Ιστορίες από τα ΕΛΤΑ, αρχεία της Βιβλιοθήκης, χειμωνιάτικες γεύσεις, ιαματικές αποδράσεις και χρήσιμες συμβουλές για μια ζεστή γιορτή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εξερευνώντας το Σπήλαιο στου Αγίου Θυμιανού της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Στους δρόμους ενάντια στον προϋπολογισμό φτώχειας και πολέμου»

Κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση από την Ανταρσία στο Αιγαίο Αντικαπιταλιστική Αριστερά και 28 Περιφερειακές και Δημοτικές κινήσεις