× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Λέσβος τιμάται με το διεθνές βραβείο Golden Apple της FIJET

Με την στήριξη της εταιρείας Optimum Target και πρωτοβουλία του Θεόδωρου Κούσκου έπειτα από το επιτυχημένο πρώτο «Αντάμωμα» στις αρχές Ιουλίου στον Κήπο της Παναγίας στην Αγιάσο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/10/2025

Η Λέσβος τιμάται με το διεθνές βραβείο Golden Apple της FIJET
' χρόνος ανάγνωσης

Μια σημαντική διεθνής διάκριση έρχεται να αναδείξει τη Λέσβο ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Το νησί θα βραβευτεί με το διεθνές βραβείο Golden Apple της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρισμού (FIJET), ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο σε προορισμούς που ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού.

Η υποψηφιότητα της Λέσβου προετοιμάστηκε με τη στήριξη της εταιρείας Optimum Target, έπειτα από το επιτυχημένο πρώτο «Αντάμωμα» που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου στον Κήπο της Παναγίας στην Αγιάσο, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ντόπια γαστρονομία. Μετά την εκδήλωση ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για την απονομή του βραβείου, η οποία ολοκληρώθηκε με θετική αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Golden Apple, που θεωρείται το «Όσκαρ του τουρισμού», απονεμήθηκε για τελευταία φορά το 2018 στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας. Η φετινή επιλογή της Λέσβου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, καθώς το νησί επιλέχθηκε έναντι της Ρόδου, επιβεβαιώνοντας την ολοένα αυξανόμενη διεθνή του αναγνώριση.

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2026, παρουσία της διοίκησης της FIJET, που θα επισκεφθεί τη Λέσβο για τον σκοπό αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κούσκο, επιχειρηματία και επενδυτή στη Λέσβο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Mythical Coast, μισθωτή των Ιαματικών Λουτρών Πολιχνίτου και διαχειριστή του Κήπου της Παναγίας στην Αγιάσο, η διάκριση αυτή «δεν αφορά μόνο το τουριστικό προϊόν, αλλά τη συνολική εικόνα της Λέσβου — το υπέροχο κλίμα της, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γαστρονομία και τα μοναδικά προϊόντα της».

Ο κ. Κούσκος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, τον εκπρόσωπο της FIJET στην Ελλάδα Γιώργο Παπαθανασόπουλο, καθώς και την ομάδα της Optimum Target για την καθοριστική συμβολή τους στην επίτευξη αυτής της διεθνούς επιτυχίας.

Η βράβευση της Λέσβου με το Golden Apple αποτελεί μια κορυφαία αναγνώριση του τουριστικού της δυναμικού, το οποίο συνδυάζει ιστορία, πολιτισμό, θερμαλισμό, γαστρονομία και πλούσια παραγωγή τοπικών προϊόντων ΠΟΠ, αναδεικνύοντας το νησί ως πρότυπο αυθεντικού και βιώσιμου τουρισμού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ

Πρωτιά στις πτωχεύσεις κερδίζουν οι κλάδοι του τουρισμού επισιτισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η επιστροφή ενοικίου

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ βασίζονται στα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων.
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς στηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων

Kαι συμμετέχει στο 5ο Συνέδριο Τραπεζών Τροφίμων Ελλάδας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Σε οριακό σημείο η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων της Λήμνου»

Οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου ζητούν άμεση στήριξη μέσα από αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή με πρωτοβουλία της Μαρίας Κομνηνάκα και άλλων βουλευτών του κόμματος
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ενισχύονται τα μέτρα προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη προειδοποιεί για τη ραγδαία εξάπλωση και υπενθυμίζει τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις εκμεταλλεύσεις
ΕΡΓΑΣΙΑ

20 νέες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΛ

Διαβάστε αναλυτικά τις ειδικότητες που ζητούνται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αβέβαιο το 2026 για τον τουρισμό της Λέσβου, με χαμένες πτήσεις και νέες αγορές

Μπορεί το νησί το 2025 να έσπασε ρεκόρ με 82.725 τουρίστες, όμως το κομμάτι της τουριστικής πίτας που πήρε πανελλαδικά είναι πολύ λιγότερο του 0,5%
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου και Χίου με τον Βόλο

Θετική ανταπόκριση από τον Κικίλια στην πρόταση των Περιφερειών Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας. Δείτε εδώ το σχέδιο που εξετάζουν το υπουργείο και οι περιφέρειες
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκινούν οι δηλώσεις ζημίας από τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Δείτε εδώ τις ημερομηνίες υποβολής για όλα τα χωριά της Δυτικής Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς «HR Team of the Year» στα HR Awards 2025, γιατί αξίζει.

17 συνολικά βραβεύσεις για δράσεις σχεδιασμένες για τους ανθρώπους της.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Xάθηκαν δυο σημαντικές τουριστικές αγορές για τη Λέσβο

Ο τουριστικός πράκτορας Βαγγέλης Κουταλιανός περιγράφει τις σοβαρές δυσλειτουργίες που οδήγησαν δύο μεγάλες τουριστικές εταιρείες να αποχωρήσουν, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη ποιότητας και υποδομών πλήττει την εικόνα του νησιού.