× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παύση εργασιών λόγω καύσωνα την Παρασκευή 25 Ιούλη

Το ΠΕΚ ανακοίνωσε πως από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 5.00 το απόγευμα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες σε εξωτερικούς χώρους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2025

Παύση εργασιών λόγω καύσωνα την Παρασκευή 25 Ιούλη
' χρόνος ανάγνωσης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΠΕΚ) ανακοίνωσε παύση εργασιών την Παρασκευή 25 Ιούλη, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 το απόγευμα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται κάθε χειρωνακτική εργασία σε εξωτερικούς χώρους, εργοτάξια, τεχνικά και οικοδομικά έργα, καθώς και η διανομή με δίτροχα, κατά το παραπάνω διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΠΕΚ καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας και να μην υποκύπτουν σε πιέσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Τονίζει ότι η μόνη ουσιαστική προστασία είναι η συσπείρωση στα Σωματεία και η συλλογική διεκδίκηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για καταγγελίες:
22510-28861, 6979375165, 6982390383.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής:

Και αύριο Παρασκευή 25 Ιούλη, οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν για άλλη μια μέρα θα είναι πολύ υψηλές, τόσο στο σύνολο της χώρας, όσο και στο νησί μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, πως απαγορεύεται κάθε είδους χειρωνακτική εργασία που εκτελείται σε εξωτερικό χώρο, εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα κ.λ.π. κατά το χρονικό διάστημα 12 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές» τις τελευταίες μέρες, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η εργοδοσία μπροστά στα κέρδη της δεν λογαριάζει τίποτα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες συνάδελφοι μας, ντάλα μεσημέρι, ρίχνουν τσιμέντα και άσφαλτο, σκάβουν, είναι ανεβασμένοι σε σκαλωσιές, μεταφέρουν εμπορεύματα και καφέδες κ.α., κάτω από την πίεση της εργοδοσίας και με απειλές για απολύσεις, κόψιμο του μεροκάματου.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μη κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας, από τις κατακτήσεις μας και να καταγγείλουν στα Σωματεία τους και στο Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οποιαδήποτε αυθαιρεσία γίνεται από την εργοδοσία.

Οι καταγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά, από δεκάδες εργασιακούς χώρους, κύρια από τον κλάδο των κατασκευών και των τεχνικών έργων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των συναδέλφων μας.

 

Η μόνη προστασία μας είναι η συσπείρωση στα σωματεία μας για την διεκδίκηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς.

Με αυτόν τον τρόπο να επιβάλλουμε την τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής μας.

Οι εργαζόμενοι να καταγγέλλουν κάθε παράβαση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, να επικοινωνούν με το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τα Σωματεία τους για να παρέμβουν άμεσα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι Τούρκοι αγρότες χαιρετίζουν τον αγώνα των Ελλήνων συναδέλφων τους

«Αγωνιζόμαστε για τα ίδια δικαιώματα εκατέρωθεν του Αιγαίου» δηλώνει η Ένωση Όλων των Αγροτών Παραγωγών Τουρκίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Γεωπόνοι αντιδρούν στη μετάβαση του ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πώς θα κάνουν ενστάσεις οι αγρότες για τις επιδοτήσεις 2025

Αναλυτικός οδηγός από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για λάθη σε στρέμματα, τιμολόγια, βοσκοτόπους, ΚΑΕΚ και ΑΤΑΚ, με νέες προθεσμίες και διαδικασίες έως τις αρχές 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση στο χρόνο καταβολής των εισφορών στον ΕΛΓΑ

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των ζημιών από τους παγετούς και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο βορείου Αιγαίου στο πλευρό των παραγωγών

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για αδυναμία προστασίας και «σκιές διαφθοράς» στη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τιμές ρεκόρ για τα αρνιά της Λέσβου

Η ευλογιά των προβάτων και η μειωμένη παραγωγή στην Ευρώπη εκτοξεύουν τις τιμές παραγωγού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν την κατάργηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΚΚΕ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση μπλοκάρει τις αποζημιώσεις για την ευλογιά των προβάτων

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσαν για το θέμα τέσσερις βουλευτές του κόμματος ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης