Προβολή της Λέσβου στην Γαλλία
Γάλλοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο νησί που ο ΕΟΤ προωθεί ως εναλλακτικό - γαστρονομικό προορισμό τουρισμού
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/7/2025

Η προβολή της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού στο κοινό της Γαλλίας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών υψηλών απαιτήσεων αλλά και της Λέσβου ως εναλλακτικού-γαστρονομικού προορισμού τουρισμού, ήταν ο στόχος των δύο ταξιδίων εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στα μέσα Ιουνίου.
Το ταξίδι στη Λέσβο, διοργανώθηκε 18 - 21 Ιουνίου 2025 στο πλαίσιο προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού στρατηγικής προτεραιότητας για τον Ε.Ο.Τ., για την προβολή του νησιού στη γαλλική αγορά, ως ιδανικού προορισμού γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού. Στο εν λόγω press trip συμμετείχαν τρεις Γάλλοι δημοσιογράφοι από σημαντικά Μέσα γαστρονομίας -και συγκεκριμένα η Εve Jusseaume του διμηνιαίου περιοδικού Marmiton, ο Illies Fernandez, του τριμηνιαίου περιοδικού Fou de Cuisine και ο Pascal Schultz, του γαλλικού ταξιδιωτικού περιοδικού Escapade Magazine.
Η δημοφιλής στη Γαλλία Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου, συνόδευσε τους δημοσιογράφους και ετοίμασε τοπικά πιάτα με αυθεντικά προϊόντα του νησιού εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους.
Η δημοσιογραφική αποστολή περιηγήθηκε στην ορεινή Αγιάσο, τον κόλπο της Γέρας, τη Μυτιλήνη, επισκέφθηκε το αποστακτήριο και το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη, τα ελαιοτριβεία Πρωτούλη, τα ουζερί στο Πλωμάρι,, το Εργαστήριο Παραδοσιακής Κεραμικής Τέχνης Στυλιανού Σταμάτη στον Μανταμάδο, το τυροκομείο Δούκα και το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade σύγχρονης τέχνης.
Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γαστρονομία, την ιστορία του νησιού, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τις δραστηριότητες στη φύση, αποχωρώντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.