× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μία ακόμη σύσκεψη για τα προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων

Η έλλειψη τακτικής δρομολόγησης οχηματαγωγού πλοίου στις γραμμές που εξυπηρετούν τη Λέσβο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού με εμπορεύματα και ζωοτροφές.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2025

Μία ακόμη σύσκεψη για τα προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων
' χρόνος ανάγνωσης

Σήμερα, 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σύσκεψη για τα προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και ζωοτροφών στη Λέσβο, στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υπό τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη. Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα που εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, σχετικά με τις μεταφορές φορτηγών από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, φέτος το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγια του πλοίου Θαλασσίτης της εταιρείας Αειναύτης Ν.Ε., ενώ τα δρομολόγια του πλοίου Άγιος Γεώργιος της Creta Cargo Lines δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι μεταφορείς και οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Μεταφορών Δ.Χ. Ν. Λέσβου, καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και κτηνοτρόφων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιου Κυρατζή, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλου Ελευθερίου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλη Μυρσινιά.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των επαγγελματιών, καθώς η έλλειψη δρομολογίου RO-RO οχηματαγωγού από τον Νοέμβριο του 2024 έως και σήμερα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων, με τον κίνδυνο, όπως ειπώθηκε, να ξεμείνει το νησί από προϊόντα να είναι υπαρκτός.

Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε τόσο με τον Υπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια όσο και με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών και ζήτησε την άμεση επίλυση του θέματος. Την Πέμπτη, δε, προγραμματίζεται συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί, παρουσία των επαγγελματιών, ώστε να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της δρομολόγησης οχηματαγωγού RO–RO», αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Απογραφή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων έως 31 Δεκεμβρίου

Πρόστιμο 200 ευρώ θα πληρώσουν όσοι προχωρήσουν στην απογραφή μετά το τέλος του χρόνου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ψηλαφίζοντας την κτηνοτροφία του μέλλοντος

Η Ένωση Κτηνοτρόφων Προβάτου Φυλής Λέσβου δείχνει στην πράξη την κατεύθυνση που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η πρωτογενή παραγωγή του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Χωρίς συνενώσεις οι συνεταιρισμοί της Λέσβου δεν έχουν μέλλον»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ΚΑΠΗΣ Αχιλλέας Κιαχαγιάς μίλησε το ραδιοφωνικό σταθμό 99 fm ΣΤΟ ΝΗΣΙ και την εκπομπή «Μιλάμε Οικονομικά»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε νευρική κρίση... οι τιμές του ελαιολάδου

Αστάθεια στις τιμές, πτώση της ποιότητας και μειωμένη ζήτηση στις μεσογειακές αγορές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κεντρικός ο ρόλος του λογιστή από τα Γιαννιτσά

Συνεχίστηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο «χάρτης» πληρωμών από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 2,42 δις ευρώ θα πληρωθούν σε 4,29 εκατομμύρια δικαιούχους ως τις 31 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτος σε ψήφους ο Ιγνάτης Μανάβης στο Συνεταιρισμό Στύψης

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες, τα τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα

Μετά το «πάγωμα» των ενισχύσεων και την εξάπλωση της ευλογιάς, οι παραγωγοί ενώνουν δυνάμεις – Η ΕΘΕΑΣ καλεί σε πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις αρχές Νοεμβρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σκέρτσος: Γνώριζε το Μαξίμου όσο συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχθηκε πως η Προεδρεία της κυβέρνησης γνώριζε τι γίνονταν με τις αγροτικές επιδοτήσεις