× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Αντωνέλλη με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλλη συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της κοινότητας Βρίσας ζήτησε λύσεις για σοβαρά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/6/2025

Συνάντηση Αντωνέλλη με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
' χρόνος ανάγνωσης

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αντωνέλη Αναστασία πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Ιουνίου συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βρίσας κ. Λάσκαρη Νικόλαο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με έμφαση στα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκαν λύσεις από το Υπουργείο στα παρακάτω ζητήματα:

  1. Τις άμεσες αποζημιώσεις των κατοίκων της Χίου μετά την πρόσφατη πυρκαγιά και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε αγροτικά αρδευτικά δίκτυα.
  2. Οι αποζημιώσεις Ελαιώνων από την πυρκαγιά του 2022 στην περιοχή της Βρίσας Δ.Ε Πολιχνίτου, που ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
  3. Οι αποζημιώσεις πάγιου κεφαλαίου και αποθηκευμένων προϊόντων των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου την 23η Ιουλίου 2022.
  4. Τα προβλήματα για τις δηλώσεις Συγκομιδής Ελαιοκάρπου, λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων του Ελαιοκομικού Μητρώου.
  5. Οι ανάγκες για κατανομή ανά Π.Ετης χρηματοδότησης του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
  6. Οι αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας και ο αποκλεισμός των ελαιοπαραγωγών των νησιών Βορείου Αιγαίου από το Μέτρο 23 που σχετίζεται με την απώλεια ελαιοπαραγωγής λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Αντωνέλη Αναστασία δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επισημάναμε, την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Πρωτογενούς Τομέα Βορείου Αιγαίουκαι του Υπουργείου, ώστε να προωθηθούν ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα των αγροτών και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου / Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα, παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη στήριξη των αγροτών και των παραγωγών των νησιών μας, απαιτώντας από το Υπουργείο τις άμεσες λύσεις των προβλημάτων που προκύπτουν.

Για τις δηλώσεις συγκομιδής ελαιοκάρπου λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει λύση με διευκρινιστική εγκύκλιο, στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το προβληματικό Ελαιοκομικό Μητρώο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις αποζημιώσεις από την πυρκαγιά στη Βρίσαπου λεπτομερώς εξήγησε τα προβλήματα που ακόμα υπάρχουν ο Πρόεδρος της Βρίσας, η απάντηση ήταν ότι «τώρα εξοφλούνται οι αποζημιώσεις των πυρκαγιών του 2021 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εξόφληση των αποζημιώσεων των πυρκαγιών του 2022».!!!!!

Είχαμε καθήκον ως Περιφερειακή Αρχή να θέσουμε δια ζώσης τα προβλήματα του Πρωτογενούς Τομέα στο Υπουργείο μιας και δεν μπήκε ποτέ κανένας στον κόπο να μας απαντήσει στα επανειλημμένα αιτήματα και καταγγελίες μας εδώ και καιρό. Μας άκουσαν. Λάβαμε υποσχέσεις ως συνήθως… Μένει να δούμε την υλοποίηση τους, μήπως και τους πιστέψουμε». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την ευλογιά των προβάτων

Ωστόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιζωοτίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν τη συμβολή του στην υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μετά το δρομολόγιο της Αλεξανδρούπολης, το Βόρειο Αιγαίο βάζει πλώρη για Βόλο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης για τη δρομολόγηση Ρο- Ρο που θα συνδέει τη Θράκη, με Σίγρι, Μεστά και Πειραιά.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στήσε τώρα τον χειμωνιάτικο μπαχτσέ

Ο γεωπόνος Θοδωρής Αγγελέλλης εξηγεί ποια λαχανικά φυτεύονται αυτή την εποχή, τα οφέλη, το σωστό χρονοδιάγραμμα και όλα τα μυστικά της καλλιέργειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πτώση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα

Η πτώση αυτή συνδέεται με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ντάνιελ» το φθινόπωρο του 2023.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εμπλοκή στις πληρωμές των προγραμμάτων ΟΕΦ

Κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης επισημαίνει η ΕΘΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά, το πιο οικονομικό καρότσι στα Lidl

Στο πλαίσιο της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε αγορά 44 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης από την εταιρεία ερευνών IWD
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μείον 32.000 δηλώσεις στο ΟΣΔΕ 2025

Η μελέτη των αιτήσεων αυτών θα αποκαλύψει πολλά από τα κριμένα μυστικά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποκαλυπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΕΦΑΣΥ Γιάννη Φλωριδη στο ρ/σ 99 FM ΣΤΟΝΗΣΙ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γυρίζουν την πλάτη οι ντόπιοι καταναλωτές στην αγορά της Μυτιλήνης;

Μειωμένος ο τζίρος των εκπτώσεων στα καταστήματα της πόλης το καλοκαίρι. Πανελλαδικό φαινόμενο χαρακτηρίζει το γεγονός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και προβλέπει δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ