Ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός ελαιολάδου oliValue
Τα αποτελέσματα και οι βραβευθέντες αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2025

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η πρώτη διοργάνωση της Αξιολόγησης oliValue. Πρόκειται για μια νέα, καινοτόμα προσέγγιση που έρχεται να ανανεώσει την εικόνα των διαγωνισμών γευσιγνωσίας, αναδεικνύοντας την αξία του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μέσα από το πρίσμα της πραγματικής αγοράς.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι απόψεις επαγγελματιών όπως ελαιοτριβείς, έμποροι, μεσίτες, brokers και σύμβουλοι της βιομηχανίας, οι οποίοι, λόγω της εμπειρίας τους, γνωρίζουν σε βάθος τις ανάγκες των καταναλωτών. Η μεγάλη συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι, ακόμη και σε μια δύσκολη κλιματικά χρονιά, η ποιότητα του ελληνικού ελαιολάδου παραμένει σταθερή και υψηλή.
Η Αξιολόγηση oliValue, που διοργανώθηκε από την «Άξιον Εκδοτική» υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε), έδωσε έμφαση στη δημιουργία ενός ρεαλιστικού χώρου υπεραξίας, προσφέροντας πλατφόρμα για εμπορικές συνεργασίες μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων.
Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία έπαιξαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και του πάνελ γευσιγνωσίας, που απαρτίστηκε από καταξιωμένους επαγγελματίες: Δήμητρα Αλιέως, Γιάννη Αγγελή, Γιάννη Βασιλάκη, Δημήτρη Βασιλάκο, Στέφανο Βοστάνη, Νεκταρία Κοκκινάκη, Γεωργία Κυριακοπούλου, Γιώργο Νικολαράκη, Στέλιο Σαράντη, Γιάννη Σελλά, Παναγιώτη Σταθόπουλο και Δημήτρη Φάββα.
Τα βραβεία της Αξιολόγησης δόθηκαν προς τιμήν Ελλήνων επιστημόνων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μελέτη του ελαιολάδου, όπως οι Κώστας Βαννός, Δημήτρης Μπόσκου, Χρήστος Πετράκης, Παρασκευάς Τοκουζμπαλίδης και Νίκος Ψυλλάκης.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα και οι βραβευθέντες αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.