Μύλοι Λήμνου Σταματέρης: Η παράδοση της άλεσης με βλέμμα στο μέλλον
Από τις ρίζες του 1910 έως την καινοτομία της τρίτης γενιάς, το αυθεντικό αλεύρι Λήμνου συνεχίζει να γράφει ιστορία
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2025

Οι Μύλοι Λήμνου Σταματέρης έχουν τις ρίζες τους στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν Μικρασιάτες πρόσφυγες ίδρυσαν έναν μικρό μύλο στο Κοντοπούλι της Λήμνου. Από τότε, η επιχείρηση εξελίχθηκε σε έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο μύλο, τον μοναδικό του νησιού που παράγει τυποποιημένα άλευρα υψηλής ποιότητας: κίτρινο (σκληρό), λευκό και ολικής άλεσης.
Η νέα εποχή ξεκίνησε το 1960 με την οικογένεια Σταματέρη, ενώ το 1992, ο Ευάγγελος Σταματέρης λανσάρει το πρώτο χωριάτικο αλεύρι Λήμνου σε συσκευασία κιλού, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά, διαθέσιμο πλέον πανελλαδικά.
Σήμερα, η τρίτη γενιά με τον Νικόλα Σταματέρη συνεχίζει την πορεία με σύγχρονες γνώσεις γεωπονίας και τεχνολογίας τροφίμων, διασφαλίζοντας ποιότητα «από το χωράφι στο πιάτο». Οι Μύλοι Λήμνου Σταματέρης παραμένουν πιστοί στην παράδοση, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και με πάθος για αυθεντικό ελληνικό αλεύρι.
Έχοντας κερδίσει τη τεχνογνωσία διατηρώντας την ποιότητα σταθερή, με αγάπη, σεβασμό και ειλικρίνεια συνεχίζουν να δημιουργούν και να προσφέρουν κάτι φερμένο από τα παλιά.
Κοντοπούλι, Λήμνος
2254 041694
[email protected]