× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Βόρειο Αιγαίο στο προσκήνιο του τουρκικού τουρισμού

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η μεγάλη εκδήλωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Αϊβαλί, με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών σε δεκάδες Τούρκους τουριστικούς πράκτορες.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2025

Το Βόρειο Αιγαίο στο προσκήνιο του τουρκικού τουρισμού
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στο Αϊβαλί της Τουρκίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η εκδήλωση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι φορέων υποδέχθηκαν την αποστολή της Περιφέρειας, που έχει στόχο την ενίσχυση της τουριστικής σύνδεσης των νησιών με τη γειτονική χώρα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τον ΕΟΤ Τουρκίας και την υποστήριξη του Δήμου Αϊβαλιού, οργάνωσε μία εκδήλωση εξωστρέφειας, με βασική επιδίωξη την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η παρουσίαση περιλαμβάνει στοχευμένα στοιχεία για τις δυνατότητες πρόσβασης, τη διάρκεια ταξιδιού, τις θεματικές μορφές τουρισμού, την πολιτιστική ταυτότητα κάθε προορισμού και φυσικά τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των προτάσεων συνεργασίας που αναφέρθηκαν είναι η ανάπτυξη τουριστικών πακέτων για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με αθλητικές δραστηριότητες, περιβαλλοντικές και γαστρονομικές. Μάλιστα σημειώθηκε ότι το Αϊβαλί ως περιοχή είναι ιδιαίτερα ωφελημένο από την ανταλλαγή τουριστών με τη Μυτιλήνη. «Η Μυτιλήνη δεν είναι ανταγωνιστής μας αλλά πύλη εισόδου και εξόδου προς και από την Ευρώπη. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και οι δύο πλευρές», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από Τούρκους φορείς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Τούρκοι φορείς και επιχειρηματίες παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των νησιών μας από τους γεωγραφικούς αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τα βίντεο που προβλήθηκαν. Οι κύριοι Αρώνης, Βρουλής και Μαυρατζώτης αναφέρθηκαν τόσο στις φυσικές ομορφιές και ιδιαιτερότητες των προορισμών μας όσο και στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, τη γαστρονομία και την ιστορική σημασία κάθε τόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιούνται συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ στο πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνονται επαφές και με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η δράση εντάσσεται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την τόνωση της τουριστικής κίνησης μέσω των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το λόγο πήραν στην συνέχεια ακτοπλόοι και τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία οι οποίοι μίλησαν για την εμπειρία τους αφού όπως είπαν ότι εργάζονται πολλά χρόνια στον τομέα ανάπτυξης του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο. Όπως είπαν τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστια ανάπτυξη με χιλιάδες αφίξεις από Τουρκία στα απέναντι παράλια της Μυτιλήνης και της Χίου. Όπως είπαν για τους επιχειρηματίες αυτούς και τους σκτοπλοους τα νησιά μας δεν είναι ευκαιριακοί προορισμοί και απόδειξη για αυτό είναι ότι στηρίζουν την επικοινωνία χειμώνα καλοκαίρι ακόμη και με δύσκολες συνθήκες και μισοάδεια πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους πρωτοπόρους που πριν 25 χρόνια πίστεψαν στην προσπάθεια προσέγγισης των δύο ακτών του Αιγαίου, όπως ο Αλέκος Μαθιέλλης, ο Στρατής Πόθας και ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας

Εντύπωση προκάλεσε γυναίκα πράκτορας επιχειρηματίας από το Αϊδίνι η οποία ανέφερε ότι η ίδια εδώ και 25 χρόνια μεταφέρει τουρίστες Τούρκους από την περιοχή της στη Βόρεια Ελλάδα και στα Γρεβενά όπου είναι η καταγωγή τους και έφυγαν από την Ελλάδα με την ανταλλαγή πληθυσμών.
Maria
Η μετακίνηση αυτή όπως είπε γίνεται μέσω της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου. Για αυτούς όπως είπε τα νησιά μας είναι φιλόξενες γέφυρες επικοινωνίας.
Maria
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ευεργετήματα της βίζας εξπρές. Μάλιστα οι Τούρκοι πράκτορες τόνισαν ότι στη Λέσβο η διαδικασία είναι υποδειγματική σε σύγκριση με άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που υπάρχει έντονη γραφειοκρατία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος της κρίσης»

Άμεσες αποζημιώσεις, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών ζητά η Ανεξάρτητη Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους παραγωγούς της Λέσβου
«Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος της κρίσης»
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Κοντά στις πληρωμές για τους γεωργικούς συμβούλους

Εκκρεμότητες στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του 2025 και καθυστερήσεις σε μέτρα του Πυλώνα ΙΙ τέθηκαν σε συνάντηση στη ΓΔΕΛΕΠ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μενέλαο Γαρδικιώτη.
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Κοντά στις πληρωμές για τους γεωργικούς συμβούλους
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Δείτε εδώ πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κίνηση Μνήμη και Δράση: Πολιτισμός χωρίς γη και ανθρώπους δεν γίνεται

Μήνυμα συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους της Λέσβου και κάλεσμα στη συγκέντρωση της Κυριακής, στις 10:00, έξω από την Περιφέρεια, στην προκυμαία της Μυτιλήνης
Κίνηση Μνήμη και Δράση: Πολιτισμός χωρίς γη και ανθρώπους δεν γίνεται
ΕΛΛΑΔΑ

64,5 εκατ. ευρώ σε 59.600 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και αφορούν εφάπαξ, επιδόματα ανεργίας, άδειες μητρότητας και προγράμματα απασχόλησης
64,5 εκατ. ευρώ σε 59.600 δικαιούχους από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες

Οι καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, η κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο στο επίκεντρο της εκπομπής «Τα παιδία παίζει», με τη Μαρία Χατζηγεωργίου, τον Θράσο Αβραάμ και τη Δέσποινα Φραντζή
Από την αγωνία των κτηνοτρόφων στη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μαζί με τους κτηνοτρόφους στον δρόμο και οι τυροπαραγωγοί

Ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Λέσβου καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, έξω από την Περιφέρεια – Αίτημα η άμεση στήριξη δύο κλάδων ζωτικής σημασίας για το νησί
Μαζί με τους κτηνοτρόφους στον δρόμο και οι τυροπαραγωγοί
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με πανό στην παρέλαση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Παρουσία διαμαρτυρίας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι
Με πανό στην παρέλαση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σε αναμονή θανάτωσης 6.404 ζώα στη Λέσβο

Το 25% των αιγοπροβάτων του νησιού θανατώθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής παρανοϊκών μέτρων για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού
Σε αναμονή θανάτωσης 6.404 ζώα στη Λέσβο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξετρελάθηκαν οι Αγγλοι με την αγορά της Μυτιλήνης και την έκθεση στο Παλιό Λιμεναρχείο

Οι 921 επιβάτες του Balmoral περιηγήθηκαν στην αγορά, ενώ αρκετοί επισκέφθηκαν την έκθεση απολιθωμάτων στο Παλιό Λιμεναρχείο
Ξετρελάθηκαν οι Αγγλοι με την αγορά της Μυτιλήνης και την έκθεση στο Παλιό Λιμεναρχείο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση 11,1% στην κατανάλωση κρασιού στην Ελλάδα

Θετική εξέλιξη για τον αμπελοοινικό τομέα της χώρας
Αύξηση 11,1% στην κατανάλωση κρασιού στην Ελλάδα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ποτέ στον Αχλαδόκαμπο λένε οι «Λάμπου Μύλοι»

Την αντίθεση της στην ταφή νεκρών προβάτων στην περιοχή εκφράζει η πρόεδρος του χωριού Αναστασία Παλιβάνη
Ποτέ στον Αχλαδόκαμπο λένε οι «Λάμπου Μύλοι»