× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στην πράξη, και όχι στα χειροκροτήματα ο σεβασμός στους νοσηλευτές»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Δημοσίευση 21/5/2020

«Στην πράξη, και όχι στα χειροκροτήματα ο σεβασμός στους νοσηλευτές»

Εκφράζω τη στήριξή μου στις κινητοποιήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει –μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - δύο χωριστούς κλάδους για το νοσηλευτικό προσωπικό. Η θέση της κυβέρνησης για σύσταση ξεχωριστών κλάδων με ΠΝΠ οδηγεί στην όξυνση των αντιθέσεων και διχάζει τους νοσηλευτές, που εργάζονται στα νοσοκομεία, σε μια στιγμή μάλιστα που έχουν ριχτεί ολόψυχα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 8,4 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους, ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 2,9 νοσηλευτές και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κικίλια αρκούνται σε κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, αντί να ενισχύσουν αποφασιστικά έναν κλάδο που διαδραματίζει τόσο νευραλγικό ρόλο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της ενοποίησης του νοσηλευτικού κλάδου, μια μεταρρύθμιση που προετοιμάσαμε νομοθετικά ως κυβέρνηση, αλλά δεν προλάβαμε να εφαρμόσουμε λόγω των πρόωρων εκλογών.

Μια ενοποίηση με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικές (μείωση χρόνου εργασίας), μισθολογικές (αυξήσεις μισθών), που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές διακριτές κατηγορίες Νοσηλευτών / Μαιών/τών (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β. Νοσηλευτών (ΔΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα, την κάλυψη των οργανικών κενών μέσω προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού, την επικαιροποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Αλλά και με ένα νέο πλαίσιο θεσμικής αναβάθμισης του κλάδου, μέσω της σύστασης Νοσηλευτικών Επιτροπών (ΝΟΕ) σε κάθε ίδρυμα, της επαναλειτουργίας του θεσμικού οργάνου της ΕΣΑΝ, ως συνομιλητή της πολιτείας.

Γιατί, καλά τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, αλλά μόνο με τέτοια μέτρα αποφασιστικής στήριξης του νοσηλευτικού κλάδου θα αποδείξουμε στην πράξη το σεβασμό μας στο λειτούργημα που επιτελούν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριές μας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας