× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο επίκεντρο η νησιωτικότητα, οι υποδομές και η γαλάζια ανάπτυξη

Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Οικονόμου παρουσίασαν τους στόχους της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/2/2025

Στο επίκεντρο η νησιωτικότητα, οι υποδομές και η γαλάζια ανάπτυξη
' χρόνος ανάγνωσης

Τριήμερο επαφών με αρχές, φορείς, συλλόγους εργαζομένων και Επιμελητήρια πραγματοποιεί από την περασμένη Τέταρτη κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του κόμματος Δημήτρη Οικονόμου.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ξεκινά από τη Λέσβο τον κύκλο των περιφερειακών συνδιασκέψεών του, με στόχο την προσαρμογή του κυβερνητικού του προγράμματος στις ανάγκες κάθε περιοχής. 
Στις επαφές συμμετείχαν ο βουλευτής Επικρατείας Παναγιώτης Δουδωνής, τα μέλη της ΚΠΕ Βάσω Χοχλάκα, Γιώργος Πετρέλης και Βαγγέλης Βελισάρης, ο Γραμματέας της ΝΕ Λέσβου Γιώργος Μήλιος, εκπροσωπώντας τον Βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη ο Σταύρος Πολίτης και τα μέλη της ΝΕ Μαρίνος Ορφανός, Μάρω Καραμανώλη και Μπάμπης Ελευθέριου. 
Το κλιμάκιο συζήτησε διεξοδικά για όλα τα θέματα που αφορούν σε τοπικό επίπεδο τους φορείς ενόψει της πρωτης προγραμματικής συνδιάσκεψης Βορείου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ, αύριο Σάββατο στις 5.30 στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης παρουσία του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και τοπικών στελεχών και εκπροσώπων κοινωνικών και παραγωγικών φορέων.
Ειδικότερα έγιναν συναντήσεις με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Μιχάλη Σεβδυνίδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου Λήμνου Βαγγέλη Μυρσινιά, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Στρατή Μανωλακέλλη, τον Αντιπρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τέλη Βερρή, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργο Καμπούρη, τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατή Κλεάνθη, το σύλλογο εργαζόμενων ΟΤΑ Λέσβου και λόγω χιονόπτωσης δεν κατέστη δυνατή η δια ζώσης επαφή με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής Αλέξανδρο Ροδίτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη, τα στελέχη του κόμματος Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Οικονόμου αναφέρθηκαν στη σημασία της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στις τοπικές κοινωνίες, να ακούει τους πολίτες και να διαμορφώνει ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Δουδωνής, η επιλογή της Λέσβου ως αφετηρίας αυτής της διαδικασίας δεν είναι τυχαία. «Η έννοια της νησιωτικότητας είναι καίρια για εμάς. Τα νησιά μας αντιμετωπίζουν προκλήσεις που αφορούν τόσο τις υποδομές, τη μεταφορά προϊόντων και επιβατών, όσο και το υψηλό κόστος διαβίωσης. Παράλληλα, έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, εφόσον εφαρμοστούν στοχευμένες πολιτικές».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στις τελευταίες εκλογές το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο στη Λέσβο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις επόμενες εκλογές το κόμμα θα είναι πρώτο στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Οικονόμου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποδείξει πως δεν ασκεί απλώς αντιπολίτευση, αλλά καταθέτει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις. «Δεν μας ενδιαφέρει να μιλάμε μόνο μεταξύ μας. Οι προγραμματικές συνδιασκέψεις έχουν στόχο να φέρουν κοντά την πολιτική με την κοινωνία. Θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αυριανή συνδιάσκεψη θα συζητηθούν τρεις βασικοί άξονες πολιτικής.Αρχικά, θα τεθεί το ζήτημα της νησιωτικότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι ελλείψεις σε υγειονομικές και εκπαιδευτικές δομές, καθώς και η δυσκολία πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες, αποτελούν χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους των νησιών. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση για όλους.

Στη συνέχεια, θα εξεταστεί η ανάγκη για βελτίωση της δικτύωσης των νησιών. Οι μεταφορές, η ενεργειακή αυτονομία και η συνδεσιμότητα αποτελούν βασικές προτεραιότητες. «Η βελτίωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων, καθώς και των ψηφιακών υποδομών, είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των νησιών μας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Οικονόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη γαλάζια οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν σημαντικές δυνατότητες στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας, που περιλαμβάνει τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την αλιεία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει πολιτικές που θα αξιοποιήσουν το δυναμικό αυτό, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει από τη Δευτέρα μια ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, το digitalsociety.gr. Μέσω αυτής, κάθε πολίτης μπορεί να καταθέσει προτάσεις ή να σχολιάσει τις βασικές θέσεις του κόμματος. «Θέλουμε οι πολίτες να νιώθουν ότι το πρόγραμμα που διαμορφώνουμε δεν είναι ένα κείμενο γραφείου, αλλά ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», τόνισε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Η συνδιάσκεψη της Λέσβου σηματοδοτεί την έναρξη μιας διαδικασίας που θα εξελιχθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με σκοπό τη διαμόρφωση του τελικού κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει των επόμενων εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο  Δημήτρης Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. «Το ζητούμενο δεν είναι απλά να φύγει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά να υπάρξει μια πραγματική εναλλακτική διακυβέρνηση, βασισμένη σε ρεαλιστικές προτάσεις», ανέφερε.

Μετά τη Λέσβο, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συνδιασκέψεις,με τη συμμετοχή στελεχών και ειδικών επιστημόνων, που θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος.Η αυριανή ημέρα στη Μυτιλήνη θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «ένα πρώτο βήμα για την αναγέννηση του κόμματος και την προετοιμασία για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΩΡΙΑ

«Τα πανηγύρια δεν πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να εξελιχθούν»

«Δεν είμαστε όλοι παραβατικοί», λέει ο Στρατής Τοπαλής, πρόεδρος των Καβαλαραίων Αγιάσου, βάζοντας στο τραπέζι άδειες, τσιπάρισμα, εκπαίδευση και αλλαγή κουλτούρας
«Τα πανηγύρια δεν πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να εξελιχθούν»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Χρυσές διακρίσεις για τη Λέσβο στους αγώνες Special Olympics 2026

Πρωτιά στο μπάσκετ 3Χ3 για το Sports Club ASD και σημαντικές επιτυχίες στον στίβο για τους αθλητές της Αχτίδας Αιγαίου
Χρυσές διακρίσεις για τη Λέσβο στους αγώνες Special Olympics 2026
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από τις εφτά πληγές του Φαραώ»

Σκληρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στην κυβέρνηση από την Καλλονή για τους χειρισμούς στον αφθώδη πυρετό – Ζήτησε αποζημιώσεις στο 100%, ειδική task force και προστασία της τοπικής παραγωγής
«Η κατάσταση είναι χειρότερη από τις εφτά πληγές του Φαραώ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Δυτική Λέσβο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αφθώδη πυρετό

Σύσκεψη του Σωκράτη Φάμελλου με κτηνοτρόφους, τυροκόμους, κτηνιάτρους και αυτοδιοικητικούς αυτή την ώρα στην Καλλονή
Στη Δυτική Λέσβο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αφθώδη πυρετό
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

1.922 έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Στη Λέσβο καταγράφηκαν 16 περιπτώσεις παραβάσεων
1.922 έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν θα σας φιμώσουν»!

Η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφικής ελευθερίας και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της ενημέρωσης με αφορμή τη μήνυση του Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Στρατή Τσομπανέλλη
«Δεν θα σας φιμώσουν»!
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τριήμερο δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εκπαιδευτικές δράσεις, προβολές ντοκιμαντέρ και ανοιχτός διάλογος με τη συμμετοχή επιστημόνων, αλιέων και τοπικών φορέων από 14 έως 16 Μαΐου
Τριήμερο δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Νέος εξοπλισμός στα Πολύκεντρα Πλωμαρίου και Γέρας

Η προμήθεια έγινε από τον Δήμο Μυτιλήνης
Νέος εξοπλισμός στα Πολύκεντρα Πλωμαρίου και Γέρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε τροχιά αποκατάστασης οι ναοί σε Λισβόρι και Λαφιώνα

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης υπέγραψε τις προγραμματικές συμβάσεις για έργα που περίμεναν χρόνια οι τοπικές κοινωνίες
Σε τροχιά αποκατάστασης οι ναοί σε Λισβόρι και Λαφιώνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Δουδωνή σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «της πλάκας» τα σενάρια επιστροφής Τσίπρα και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο
Σφοδρή επίθεση Δουδωνή σε Τσίπρα και Μητσοτάκη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσείων με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πολλές εκδηλώσεις
Τα μουσεία ενώνουν τον κόσμο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έκτακτες εργασίες της ΔΕΥΑΛ φέρνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Χωρίς κυκλοφορία οχημάτων τμήμα της Γεωργίου Μούρα από το πρωί της Τετάρτης
Έκτακτες εργασίες της ΔΕΥΑΛ φέρνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη