× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρουσία Ψωμιάδη το μνημόσυνο σε π.Κομνηνό Βράνη και μακαριστή Ηγουμένη Ευγενία

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μίλησε με πάθος για την αξία της αλήθειας, της πίστης και του χρέους απέναντι στην κοινωνία και τα παιδιά μας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2025

Παρουσία Ψωμιάδη το μνημόσυνο σε π.Κομνηνό Βράνη και μακαριστή Ηγουμένη Ευγενία
' χρόνος ανάγνωσης

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θεοδώρου, πραγματοποιήθηκε μια συγκινητική και εορταστική θεία λειτουργία στον Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Παγανή της Μυτιλήνης.Η ημέρα αυτή σηματοδότησε, εκτός από την εορτή του Αγίου, και τα μνημόσυνα του π. Κομνηνού Βράνη και της Μακαριστής Ηγουμένης του Αγίου Ραφαήλ Ευγενίας, δύο ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στην τοπική κοινωνία και στην Εκκλησία της Λέσβου.

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών και κληρικών, είχε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Ειδικότερα, το μνημόσυνο του Πατέρα Κομνηνού Βράνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, καθώς η απώλεια του πατέρα Κομνηνού άφησε κενό όχι μόνο στην τοπική Εκκλησία αλλά και στην καρδιά της κοινωνίας της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελετή παραβρέθηκε ο πρώην βουλευτής και πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος μετά το τέλος της τελετής μίλησε για την προσωπικότητα του π. Κομνηνού και της Μακαριστής Ηγουμένης Ευγενίας, αναφέροντας την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και την Εκκλησία, και τόνισε τη σημασία του να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη τους. «Είναι οι άνθρωποι που έφεραν φως και αλήθεια στη ζωή μας. Τους χρωστάμε πολλά και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε», ανέφερε. Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην αξία της αλήθειας, λέγοντας ότι «η αλήθεια πάντα φωτίζει το σκοτάδι», παραπέμποντας σε λόγια του Πατέρα Γρηγορίου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η αμαρτία πλανεύει, ενώ η αλήθεια φωτίζει και συνεχιζόμενη λάμπει». Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, η αλήθεια είναι αυτή που μας καθοδηγεί στον σωστό δρόμο, ενώ το ψεύδος οδηγεί στην κατάρρευση της κοινωνίας.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της κοινωνίας, αναφέροντας ότι ως πολιτικοί έχουμε την ευθύνη να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. «Η κοινωνία μας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των νέων, γι' αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε πορεία και να επικεντρωθούμε στις πραγματικές ανάγκες της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε για την αγάπη του προς τον π. Θοδωρή Δεληγιάννη και τη σημασία της συνεργασίας με τους τοπικούς ιερείς και τις εκκλησιαστικές κοινότητες. «Τον αγαπώ τον Θοδωρή γιατί τιμά και τον ιερό κλήρο και το νησί σας», είπε, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των εκκλησιαστικών φορέων στην πνευματική ανάπτυξη της  Λέσβου.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με έντονη συγκίνηση, ανέφερε προσωπικές του αναμνήσεις από την πρώτη επαφή του με την Εκκλησία, αναφερόμενος στις πρώτες του προσπάθειες να γίνει ιεροκήρυκας, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Είπε μάλιστα με χιούμορ ότι «όταν έφτασα, ενόχλησα και μπήκα σπίτι μου», αναφέροντας την προσωπική του πορεία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Κλείνοντας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να θυμούνται την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας μας, καθώς και την ανάγκη να διατηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα που μας έχουν κληρονομήσει οι πρόγονοί μας. 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν παρέμβει το προηγούμενο διάστημα ενώ οι γείτονες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για ηλικιωμένη με προβλήματα ψυχικής υγείας στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία

Στο επίκεντρο κοινές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις και δράσεις εξωστρέφειας με τη συμμετοχή του ΟΠΑΝΔΑ
Μυτιλήνη και Αθήνα χτίζουν νέα πολιτιστική συνεργασία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Θλίψη και συγκίνηση για τον άδικο χαμό των δύο νέων στην Παναγιούδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»

Δήλωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση Νέος Δήμος» Πανάγού Κουφέλου για την απώλεια των δυο νέων παιδιών
«Καμία λέξη δεν μπορεί να απαλύνει μια τόσο μεγάλη απώλεια»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για την τραγωδία που συγκλόνισε το νησί και ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα
Βαρύ πένθος στη Λέσβο μετά τον χαμό των δυο νέων παιδιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξετελιά 2026 στην Αντισσα

Ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός του χωριού διοργανώνει στις 30 και 31 Μαΐου ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά, την κτηνοτροφία και τους ανθρώπους της υπαίθρου
Ξετελιά 2026 στην Αντισσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο

Εργαστήρι κυανοτυπίας, προβολή βραβευμένου ντοκιμαντέρ και ξενάγηση στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Μόριας από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας

Στις 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Παπάδου Γέρας «Οδυσσέας Ελύτης»
Με φόντο την κρίση στην κτηνοτροφία η πρώτη συνέλευση του αγροτικού συλλόγου Γέρας
ΧΩΡΙΑ

Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας

Θα δοθούν δύο εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζουρης
Εννιά χρόνια μετά το σεισμό, χρηματοδότηση για την εκκλησία της Βρίσας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο

Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται σε έργα υδάτινων πόρων ενώ η Περιφέρεια καλεί τους φορείς να επιταχύνουν την ωρίμανση των μελετών
Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με επίκεντρο το νερό και τη λειψυδρία στο Βόρειο Αιγαίο