× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με επιτυχία η πρώτη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Μυτιληνιών «Ο Θεόφιλος»

Τριάντα χρόνια πολιτιστικής προσφοράς και διατήρησης της παράδοσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2025

Με επιτυχία η πρώτη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Μυτιληνιών «Ο Θεόφιλος»
' χρόνος ανάγνωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 η πρώτη ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληνιών Πετρούπολης, Ιλίου, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ», στο Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης. Η εκδήλωση, η οποία σηματοδότησε τα τριάντα χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του συλλόγου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η τελετή ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την αναπληρώτρια γραμματέα του συλλόγου, κα Θεοδώρα Καβαλίκα, ενώ ακολούθησε ομιλία του προέδρου, κ. Ευάγγελου Ντούλα. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει υλοποιήσει ο σύλλογος στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, όπως η μειωμένη συμμετοχή των μελών και η έλλειψη επικοινωνίας. Κάλεσε τη νέα γενιά να συμμετάσχει ενεργά, προτρέποντας τους νέους Μυτιληνιούς να ενταχθούν στο σύλλογο και να συμβάλουν στη συνέχιση του έργου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου, λόγω της έλλειψης κρατικών επιχορηγήσεων. Στη συνέχεια, ο κ. Ντούλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πετρούπολης, κ. Ευάγγελος Σίμος.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του πρώην προέδρου του συλλόγου, κ. Ερμόλαου Λινάρδου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση του συλλόγου το 1995, εμπνευσμένη από την αγάπη για το νησί της Λέσβου και τον πολιτισμό του. Τόνισε τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αναφέροντας πως ο σύλλογος πήρε το όνομά του από τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο, σύμβολο της λεσβιακής παράδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έθιμο του ποδαρικού τίμησε η κα Άννα Χριστοδούλου, μέλος του Δ.Σ., ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική, παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου και το καθιερωμένο κέρασμα, με γλυκά και ποτά.

Ο Σύλλογος Μυτιληνιών «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση, ανανεώνοντας το ραντεβού του για τις επόμενες δράσεις που θα συνεχίσουν να προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελίες για χαμηλές τιμές στα κρασοστάφυλα της Ριόχα

Οι συνεταιρισμοί των αμπελουργών μιλούν για καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές και αδυναμία κάλυψης του κόστους παραγωγής
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξημένη παραγωγή καφέ αναμένει η Βραζιλία

Αβεβαιότητα για την εξέλιξη των τιμών φέρνουν οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στη Χίο οι 36οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 - 5 Οκτωβρίου 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά έπρεπε να έχει εφαρμοσθεί από το 2024»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λάμψη και πολιτισμός στο Φεστιβάλ της Χίου

Με πολύ καλές κριτικές και σημαντικές παρουσίες, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νεκρός 45χρονος στη Μύρινα

Θανάσιμος ο τραυματισμός του σε τροχαίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ικανοποίηση Γεώργα για τη μείωση ΦΠΑ στα νησιά κάτω των 20.000 κατοίκων

«Το μέτρο θα στηρίξει τους κατοίκους, την αγορά και την τουριστική ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών», τονίζει η Δήμαρχος Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στη Λήμνο

Συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δημήτρη Μπουλώτη και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του νησιού – Στο επίκεντρο η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Τσανάκαλε και η αξιοποίηση της express βίζας
ΕΛΛΑΔΑ

Τα «ξεχασμένα» της ΔΕΘ, χωρίς στήριξη οι συνταξιούχοι και τα χαμηλά εισοδήματα

Αύξηση συντάξεων το 2026, περικοπή της προσωπικής διαφοράς το ίδιο έτος και επίδομα 250 ευρώ με «κόφτες» αφήνουν εκτός εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Ξεχάστηκαν οι αυξήσεις στα επιδόματα
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφήγημα σταθερότητας» με φοροελαφρύνσεις και εξαγγελίες

Ο Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ παρουσίασε δέσμη μέτρων για φορολογία, ΕΝΦΙΑ, νέους και ένστολους