Να παραταθεί η Visa και να παραμείνουν οι πέργκολες ζητά η «Ασπίδα»
Στο πλευρό τους ο Περιφερειάρχης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2025

Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα» Φώτη Κουλουμαριέτο και τα μέλη Νίκο Γιαννάκα, Καραμπεάζη Δήμο και Αναγνωστόπουλο Κωνσταντίνο. Συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.
Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν όπως κάθε χρόνο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Περιφερειάρχη για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η παράταση του μέτρου της Visa για τους εκτός Σέγκεν πολίτες, το οποίο εξασφάλισε πέρυσι η Περιφέρεια μετά από δική της πρόταση προς την Κυβέρνηση.
Παράλληλα του έθεσαν το θέμα της κατεδάφισης των πέργκολων σε όλα τα καταστήματα το οποίο έχει αποφασιστεί από το κράτος μια απόφαση που βρίσκει αντίθετες τις επιχειρήσεις εστίασης, «πόσω δε μάλλον στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και χωρίς να δοθεί χρόνος προσαρμογής, ένα μέτρο που αν εφαρμοστεί θα πλήξει τους επιχειρηματίες».
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την βεβαιότητα του για την παράταση της Visa Express, έχοντας τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, ενώ εξέφρασε την στήριξη του προς τους επιχειρηματίες για το θέμα της κατεδάφισης των πέργκολων, τονίζοντας πως οποιαδήποτε ενέργεια πλήττει οικονομικά τις επιχειρήσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί.