× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκληρό ροκ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Οι διωκόμενοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν παιδαγωγικές εξηγήσεις και συγκίνησαν με τη στάση τους, όχι όμως και τον προϊστάμενο που αποχώρησε από τον διάλογο

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 12/2/2025

Σκληρό ροκ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου

Ολη την αντιπαράθεση με τον προϊστάμενο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Δημήτρη Βούλγαρη σήκωσαν οι διωκόμενοι με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικοί το μεσημέρι της Τετάρτης που συγκίνησαν με τη στάση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ψυχραιμία, όση μπορεί να έχει κάποια/ος που έλαβε έγγραφο ότι διώκεται πειθαρχικά επειδή ακολουθεί τη στάση της Ομοσπονδίας του/της και παιδαγωγικά επιχειρήματα η Ελένη Σεφέρογλου και Γιάννης Παττακός επιχείρησαν να καταλάβουν τη θέση του προϊσταμένου τους.

Εντύπωση προκάλεσε που τους υπερασπίστηκαν εκφράζοντας την αντιπαράθεση του κλάδου από το ΔΣ μόνο, η κ. Ανθυπατοπούλου και ο πρόεδρος, Δημήτρης Χατζηγιαννάκης, πέραν των συναδέλφων τους στον Σύλλογο και την ΕΛΜΕ.

Επικαλούμενη το ότι «είμαστε αμφότεροι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί μάλιστα έχουμε περάσει από την ειδική αγωγή» η κ. Σεφέρογλου τόνισε: «Μπορείτε να στηρίξετε την αξιολόγηση σε κάποιο επιστημονικό επιχείρημα; Γιατί μέχρι τώρα ακούμε απειλές. Οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής μιλάνε για Καιάδα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση. Ποιος είναι ο ρόλος μου, όταν κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία σε καλά και κακά;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στην αρχή καλά τοποθετηθήκατε μετά λίγο τα χαλάσατε» ανέφερε αρχικά πατρονάροντας την κ. Σεφέρογλου ο κ. Βούλγαρης για να συνεχίσει: «Καταρχήν ποιος σας είπε αν είμαι υπέρ ή κατά της αξιολόγησης; Δεν έχω εκφραστεί ποτέ γι αυτό. Από θέση που είμαι εγώ εδώ άσχετα από την ιδεολογία, προϊστάμενη μου αρχή δεν είναι ο συνδικαλισμός, αλλά το υπουργείο Παιδείας»

Θυμίζουμε ότι 40 εκπαιδευτικοί στον Νομό Λέσβου έλαβαν έγγραφα που τους ενημέρωναν ότι διώκονται πειθαρχικά για τη στάση τους απέναντι στην αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι αυτή η στάση υπαγορεύεται από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους. Ο Γιάννης Παττακός, ένας από τους διωκόμενους, μίλησε για τον μακροχρόνιο αγώνα των αναπληρωτών που εργάζονταν για χρόνια σε ασταθείς συνθήκες μέχρι να διοριστούν, τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση τους θέτει ξανά σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και ομηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τι έχετε να χάσετε, κύριε Βούλγαρη, αν αρνηθείτε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία;» ρώτησε ο κ. Παττακός, αναδεικνύοντας την προσωπική ευθύνη του προϊσταμένου. Ωστόσο, η απάντηση του κ. Βούλγαρη ήταν: «Δεν θέλω να εμπλακώ με πειθαρχικό παράπτωμα».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του, επικαλούμενος τη νομοθεσία που καθιστά την αξιολόγηση υποχρεωτική και την άρνηση συμμετοχής σε αυτήν πειθαρχικό παράπτωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, Χριστίνα Ανθυπατοπούλου και Δημήτρης Χατζηγιαννάκης, υπενθύμισαν ότι οι διωκόμενοι δεν δρουν αυθαίρετα, αλλά στηρίζουν μια συλλογική απόφαση του κλάδου τους. Τόνισαν ότι η απεργία που προκηρύχθηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων και επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση δεν έχει κριθεί παράνομη, και επομένως η δίωξή τους συνιστά αυθαίρετη καταστολή του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος.

«Δάσκαλος σκυφτός, αμόρφωτος λαός», φώναξαν οι συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί όταν ο κ. Βούλγαρης αρνήθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση μαζί τους, και δήλωσε ότι θα δεχόταν μια αντιπροσωπεία μόνο. Ας σημειωθεί ότι τα έβαλε και με το «Ν» αρνούμενος στην αρχή να κάνει δηλώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σ` έναν περίπατο μαθαίνουμε τα τοπόσημα αλληλεγγύης της Μυτιλήνης

Πού βρίσκονταν το νοσοκομείο και το συσσίτιο για τους μικρασιάτες πρόσφυγες; Μιλάμε με την Εφη Λατσούδη για τη δράση ενάντια στις διακρίσεις
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η ποίηση συναντά τα παιδιά...

Μια ενδιαφέρουσα επαφή με τον ποιητικό λόγο είχαν τα παιδιά της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων συντροφιά με τις ποιήτριες - πεζογράφους Μαρία Βρανά - Παπάλα και Πόπη Κλειδαρά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους στους Δήμους

Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των Δήμων Λέσβου – Ζητούν τερματισμό της εργασιακής ομηρίας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προετοιμασία για παναιγαιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Πρόσκληση σε σύσκεψη κλιμάκωσης του αγώνα για την υγεία και την ακτοπλοΐα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το 50% του επιδόματος ανεργίας ως προπληρωμένη κάρτα

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών χαρακτηρίζει την απόφαση ως «επιθετική πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζώντας σε έναν κόσμο… πλαστικό

Σημαντική ημερίδα στο Τμήμα Περιβάλλοντος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

21χρονος συνελήφθη για κλοπή στη Μυτιλήνη

Αφαίρεσε εξαρτήματα από μηχανάκι
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα δραστήριο σχολείο...που όμως ζει στα λυόμενα!

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Βαρειάς μαζί με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μιλούν για τις δράσεις του σχολείου και το μόνιμο πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 74,2 γραμμάρια κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Το απόγευμα της Πέμπτης από την Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες διακρίσεις για το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν με επιτυχία στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Γνώσεων για το Χρήμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το πείραμα του Ερατοσθένη» εφάρμοσαν στο 15ου Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μαθητές της στ΄ τάξης του σχολείου υπολόγισαν την ακτίνα της γης στο πλαίσιο πανελλήνια εκπαιδευτικής δράση