Διεκδικούν λύσεις οι συνταξιούχοι της Λέσβου
Κινητοποίηση και συνάντηση με τη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις και την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2025

Οι καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, ειδικά των επικουρικών και αναπηρικών, καθώς και η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Μυτιλήνη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ και η Δημοκρατική Κίνηση Συνταξιούχων του Δημοσίου με τη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ-Υποκαταστήματος Μυτιλήνης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Προϊσταμένη Απονομής Συντάξεων, δίνοντας απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν.
Οι συνταξιούχοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων γήρατος, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, καθώς και στην έκδοση επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα, τόνισαν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι χρήζουν πιστοποίησης αναπηρίας, καθώς η διαδικασία των επιτροπών καθυστερεί από 5 έως 6 μήνες.
Ένα ακόμα ζήτημα που επισημάνθηκε είναι η υποστελέχωση του τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ, που επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο σύστημα. Οι συνταξιούχοι επισήμαναν πως, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, ο τεράστιος όγκος εργασίας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά. Ως λύση, πρότειναν την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.
Τέλος, ζητήθηκε από τη Διευθύντρια να μεταφέρει στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ και στα αρμόδια υπουργεία τόσο τα προβλήματα όσο και τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και την καλύτερη λειτουργία του φορέα.Οι συνταξιοδοτικές ενώσεις της Λέσβου δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, διεκδικώντας δικαιότερες και ταχύτερες διαδικασίες για όλους τους ασφαλισμένους.