× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπροστά στον κύριο Μπακογιάννη, ο κ. Κύτελης είναι «απλώς οδοντόκρεμα»

Γράφει ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

Δημοσίευση 28/4/2020

Μπροστά στον κύριο Μπακογιάννη, ο κ. Κύτελης είναι «απλώς οδοντόκρεμα»

Ξαφνικά η πολυπόθητη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου, στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, έγινε αιτία αντιπαράθεσης και προστριβών στο νησί μας. Τουλάχιστον μεταξύ των δύο δημάρχων του κ. Κύτελη και του κ. Βέρρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κύτελης την 1η Μαρτίου, αποφάσισε και προχώρησε στον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ της Μόριας και έρχεται από τις περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Δηλαδή από την Συκαμνιά, την Κλειού, τον Μανταμάδο. Το έκανε για να μην μεταφερθούν στο ΚΥΤ της Μόριας οι πρόσφυγες –μετανάστες  που είχαν φτάσει τις προηγούμενες ώρες στις περιοχές της Συκαμνιάς.

Ο αποκλεισμός αυτός του δρόμου, ήταν η αφορμή να μαζευτούν ακραία και ακροδεξιά στοιχεία, που δημιούργησαν  την ίδια μέρα τα ντροπιαστικά για την Λέσβο γεγονότα στο λιμανάκι της Θερμής και επιτέθηκαν σε διερχόμενους πολίτες.

Έτσι λοιπόν έμειναν εκτός Μόριας οι νεοαφιχθέντες  πρόσφυγες στις περιοχές της Δυτικής Λέσβου. Η κυβέρνηση βρέθηκε με μια καυτή πατάτα στο χέρι. Τι να τους κάνει όλους αυτούς τους ανθρώπους; Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Κάποιοι από τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και μετά από δύο εβδομάδες με το αρματαγωγό Ρόδος μεταφέρθηκαν σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κάποιοι πρόσφυγες που ήρθαν στην Λέσβο μετά την 1η Μαρτίου, παρέμεναν στην ύπαιθρο, σε περιοχές της Πέτρας, της Κλειούς και Μανταμάδου. Σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες. Ώσπου προχτές το βράδυ όλοι αυτοί, συν κάποιοι άλλοι από τον Καρά Τεπέ, οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από ό,τι  μάθαμε, αυτό έκανε έξαλλο τον κ. Κύτελη. Και τα έβαλε με τον νέο διοικητή του ΚΥΤ  τον κ. Μπαμπάκο. Αντί να γίνει έξαλλος και να τα βάλει με τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Μηταράκη.

Η κυβέρνηση επιμένει να κρατά τους πρόσφυγες εγκλωβισμένους στο νησί μας. Το είδαμε ξεκάθαρα και ωμά, όταν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης σταμάτησε την διαδικασία εγκατάστασης προσφύγων στο Καρπενήσι.

Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι κάτοικοι του νησιού. Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Δεν πρόκειται να αποσυμφορήσει τη Λέσβο. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος Μπακογιάννης που θα σταματά και την ελάχιστη προσπάθεια αποσυμφόρησης και μπροστά του ο κ. Κύτελης θα είναι «απλώς οδοντόκρεμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η κυβέρνηση από τότε που ήταν αντιπολίτευση δημιούργησε τόσο έντονο αντιπροσφυγικό κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ώστε σήμερα της είναι αδύνατο να το διαχειριστεί. Προκάλεσε επίσης τον διχασμό στο νησί μας, εκμεταλλεύτηκε πολιτικούς παράγοντες και αφελείς πολίτες και μετά τους άδειασε.

Ο κ. Κύτελης λοιπόν ας μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Το πρόβλημα δεν είναι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Ας σταματήσει επιτέλους να διχάζει το νησί. Το πρόβλημα είναι  η κυβέρνηση. Μας εκβιάζει και θα συνεχίσει να στενεύει τον κλοιό, έως ότου δεχτούμε την δημιουργία της νέας κλειστής δομής - φυλακής.  Ήδη έχει αναθέσει σε κατασκευαστική εταιρία την δουλειά. Και είναι πολλά τα λεφτά για αυτό το έργο…

Εμείς λοιπόν ως τοπική κοινωνία πρέπει να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του τόπου και ποιοι τα υπονομεύουν.

Ποιοι πολιτικοί παράγοντες εκπροσωπούν τη βούληση του Λεσβιακού λαού και ποιοι διευκολύνουν με τη στάση τους τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι θεατρικοί λεονταρισμοί του κ. Κύτελη, προσθέτουν προβλήματα, δεν τα λύνουν.

Αν πραγματικά ο Δήμαρχος θέλει λύση, ας πάψει να διχάζει με τη στάση του τη Λέσβο κι ας μιλήσει στην κυβέρνηση ως δήμαρχος Μυτιλήνης και όχι ως κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ας μην ξεχνάμε, πως την περίοδο της εισβολής των ΜΑΤ στο νησί μας, είχε αποστασιοποιηθεί από τις διαμαρτυρίες των συμπατριωτών του. Ήταν απών. Ήταν εξαφανισμένος.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*