× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτοψία Ταχιάου, με τους χάρτες στο χέρι, στη Νότια Παράκαμψη

Ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος συνοδευόμενος από τον μελετητή του έργου και το Περιφερειάρχη βρέθηκε την Δευτέρα το πρωί στον πολυσυζητημένο δρόμο προκειμένου να δει από κοντά την χάραξη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/2/2025

Αυτοψία Ταχιάου, με τους χάρτες στο χέρι, στη Νότια Παράκαμψη
' χρόνος ανάγνωσης

Στις 12 το μεσημέρι έφτασε στη Λέσβο ο Υφυπουργός Υποδομών Νικος Ταχιάος ο οποίος συνοδευόμενος από συνεργάτες του, τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, επισκέφθηκε την περιοχή όπου προβλέπεται να γίνει το έργο της Νότιας Παράκαμψης.

Τον Υπουργό περίμεναν στην είσοδο του δρόμου κοντά στο ξενοδοχείο Λώριετ δεκάδες περίοικοι αλλά και κάτοικοι γενικά της πόλης προκειμένου να μιλήσουν μαζί του και να εκφράσουν τις απόψεις τους, υπέρ ή κατά του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιπροσωπεία των δημοτών οι περιουσίες και τα σπίτια των οποίων θίγονται από την χάραξη του δρόμου, με τους χάρτες ανά χείρας έδειξαν στον μελετητή και στον κ. Ταχιάο τα επίμαχα σημεία ενώ τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν ένας δρόμος παρακαμπτήριος να περνά μέσα από τον αστικό ιστό και να δημιουργεί τόσο πολλά προβλήματα. Ανέφεραν ακόμη ότι η μελέτη δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα και πολλά σπίτια που χτίσθηκαν τα τελευταία χρόνια και θίγονται από την χάραξη δεν εμφανίζονται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Ταχιάος συζητώντας με τους κατοίκους σημείωσε ότι οι αποφάσεις για την χάραξη του δρόμου δεν ελήφθησαν ποτέ από το Υπουργείο. Όπως τόνισε οι αποφάσεις ελήφθησαν και υπαγορεύτηκαν από τους τοπικούς φορείς και την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. «Η μελέτη αυτή έχει στοιχήσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ έως σήμερα», τόνισε, εμείς ως Υπουργείο εγκρίνουμε τα βήματα και πληρώνουμε. Δεν έχουμε ωστόσο αποφασιστικό ρόλο για το που θα πάει ο δρόμος». 

Η δεύτερη μεγάλη στάση του Υπουργού και των συνεργατών του με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, έγινε απέναντι από το νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου οι αντιπροσωπεία των κατοίκων που αντιδρούν, έδειξαν στον κ. Ταχιάο τα σημεία που θίγονται στην περιοχή όπου θα γίνει η υπόγεια διάβαση. Παρόν στην αυτοψία του Υπουργού ήταν και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ανδρέα Παπαχριστοφόρου. 

Στο πλαίσιο της περιοδείας δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις κυρίως μεταξύ κατοίκων της Μυτιλήνης που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις για το θέμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια Βορείου με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ορκίστηκαν 11 νέοι υπάλληλοι για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μυτιλήνης

Ενίσχυση προσωπικού και αποκατάσταση της σίτισης σε Αγιάσο και Παπάδο
ΧΩΡΙΑ

Αποτύπωση στο φράγμα Σεδούντα μετά τις ζημιές από τους νοτιάδες

Παρέμβαση Περιφέρειας και ΔΕΥΑΛ για την εκτίμηση της φθοράς στη γεωμεμβράνη και τη διασφάλιση της υδροδότησης του Πλωμαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

9,5% πάνω τα αεροπορικά εισιτηρία σε ένα μήνα

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εξέλιξη του κόστους μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη, αγροτική οδοποιία στη Λέσβο με εργολάβους και αυτεπιστασία

Οι αντιδήμαρχοι Μυτιλήνης Νίκος Καρασάββας και Δυτικής Λέσβου Γιώργος Μακρογιάννης μιλούν για αγώνα δρόμου ώστε να υπάρχει πρόσβαση όλων των παραγωγών στα χωράφια τους.
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος η «κατανόηση» στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σκληρή αντιμετώπιση των αγροτικών μπλόκων έδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την συνάντηση του με αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας
ΧΩΡΙΑ

Έκοψαν την πίτα τους οι Αγιασώτες της Αθήνας

Φέτος ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας και δράσης
ΧΩΡΙΑ

Κοινή εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στη Μόρια

Διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας και την κοινότητα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου
ΥΓΕΙΑ

Μετά από χρόνια αδράνειας θετική εξέλιξη για το ΚΕΦΙΑΠ Λέσβου

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνάντηση Μουτζούρη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης

Για το νέο νομοσχέδιο πολιτικής προστασίας
ΧΩΡΙΑ

Βασιλόπιτα στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Πολυκέντρο Πλωμαρίου
ΧΩΡΙΑ

Η Περιφέρεια βάζει πλάτη για την αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής του Σεδούντα

Αυτοψία στην περιοχή έκαναν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βάλεση και το Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την ενεργειακή αναβάθμιση έως τις ράμπες ΑμεΑ: το σχολικό πλάνο του Δήμου Μυτιλήνης

Θετικές εξελίξεις για το Αναγνωστήριο, μεγάλα έργα σε εξέλιξη και στόχος «δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός» για την Αγιάσο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ