× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επι τάπητος η αστυνόμευση και στάθμευση σε Κουλμπάρα και Κιόσκι

Συνάντηση του Συλλόγου των κατοίκων Κουμπάρας και Κιόσκι «Το Κιρκινέτσι» με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγο Μιχάλη Σεβδυνίδη, καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/2/2025

Επι τάπητος η αστυνόμευση και στάθμευση σε Κουλμπάρα και Κιόσκι
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κυκλοφορία, τη στάθμευση και την αστυνόμευση στις συνοικίες Κουλμπάρας και Κιόσκι της Μυτιλήνης τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των κατοίκων «Το Κιρκινέτσι» με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγο Μιχάλη Σεβδυνίδη, καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κατοίκων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους ελέγχους της Τροχαίας στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώνονται κλήσεις στάθμευσης «κατά δικαίων και αδίκων». Όπως υποστήριξαν, αντί να δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στις εισόδους των στενών της Κουλμπάρας ή σε σημεία όπου υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες, οι κλήσεις αφορούν κυρίως τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι σταθμεύουν μπροστά από τα σπίτια τους χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Μπιζανίου και η πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Αρμένη, όπου πριν από λίγες ημέρες βεβαιώθηκαν κλήσεις σε όλα τα σταθμευμένα οχήματα, ακόμα και στην οδό Περγάμου. Οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στο επιχείρημα της Τροχαίας ότι «τα σοκάκια της Κουλμπάρας είναι δρόμοι διπλής κατεύθυνσης και, ως εκ τούτου, απαγορεύεται η στάθμευση». Όπως ανέφεραν, η εφαρμογή μιας τέτοιας λογικής θα καθιστούσε αδύνατη τη στάθμευση σε ολόκληρη την Κουλμπάρα, κάτι που δεν έχει ισχύσει ποτέ στο παρελθόν.

Τόνισαν επίσης ότι στην υπόλοιπη πόλη υπάρχουν δρόμοι διπλής κατεύθυνσης όπου δεν εφαρμόζεται η ίδια απαγόρευση στάθμευσης, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την ισότιμη εφαρμογή του νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα που έθεσαν οι κάτοικοι είναι η ανεξέλεγκτη παράνομη στάθμευση τις βραδινές ώρες, κυρίως από θαμώνες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως καταγγέλθηκε, η κατάσταση αυτή δυσκολεύει ακόμη και την πεζή πρόσβαση των κατοίκων στις ιδιοκτησίες τους, χωρίς όμως να έχει υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση από τις αρχές.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι κάτοικοι ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων για την παράνομη κατάληψη θέσεων στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, συγκεκριμένη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων έχει σταθμευμένα έως και 20 οχήματα στην πλατεία, δημιουργώντας συνθήκες άτυπης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου.

Ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν στη συνάντηση ήταν η θεσμοθέτηση προκαθορισμένων θέσεων στάθμευσης αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι κάτοικοι πρότειναν την εφαρμογή ενός μέτρου που ισχύει ήδη σε πολλά ιστορικά κέντρα ελληνικών πόλεων, το οποίο προβλέπει τη διάθεση μίας θέσης στάθμευσης ανά οικογένεια ή επιχείρηση.Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση ότι οι αρμόδιες αρχές θα εξετάσουν τα ζητήματα που τέθηκαν, αν και οι κάτοικοι αναμένουν άμεσες και πρακτικές λύσεις.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη «Άσπρος σκύλος μαύρος σκύλος», εμπνευσμένο από τη διαδρομή του Μανταμαδιώτη κομμουνιστή
Βιβλιοπαρουσίαση στον Μανταμάδο για τη ζωή του Νίκου Βαβούδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης παραδόθηκε στα παιδιά και στους κατοίκους του χωριού
Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στους Ταξιάρχες
ΧΩΡΙΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι

Πανηγυρικός Εσπερινός το απόγευμα της Τετάρτης και Θεία Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης
Εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Καγιάνι
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι

Ιερά Λειτουργία, περιφορά της εικόνας, έφιπποι συμμετέχοντες και παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιοχώρι
ΓΕΥΣΗ

Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση του Taste Lesvos με επίκεντρο τη γαστρονομική και φυσική κληρονομιά της Λέσβου
Γέμισε αρώματα το Μεγαλοχώρι στη γιορτή βοτάνων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης

Η παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» κάνει λόγο για ανεπάρκεια στη διαχείριση της ύδρευσης και θέτει σειρά ερωτημάτων για τη βλάβη στη Σουράδα
Κριτική Κουφέλου σε Χριστόφα και ΔΕΥΑΛ για τα προβλήματα υδροδότησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου

Εκπαιδευτική δραστηριότητα Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς από τις 13.50 έως τις 14.20
Δύο μαχητικά F‑16 στους ουρανούς της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης

Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Πυργί, Αλυφαντά, Κέδρο, Παγανή, Λακέρδα και Γαϊδαρανήφορο
Χωρίς νερό έξι περιοχές της Μυτιλήνης λόγω μεγάλης βλάβης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου με εκπτώσεις, μουσική και ανοιχτά καταστήματα έως τις 23:30
Φώτα ανοιχτά, τιμές χαμηλά στη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών

Με το παραδοσιακό μοίρασμα νηστίσιμου μπαλεζέ και ευλογημένων σταφυλιών
Διήμερος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Μυστεγνών