Διεκδικούν το διορισμό τους οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
Δεκάδες μέλη του Συλλόγου Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/2/2025

Με κεντρικό σύνθημα «Επιτυχών σημαίνει διοριστέος», δεκάδες μέλη του Συλλόγου Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα. Οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση υλοποίηση του διορισμού τους, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία στον διαγωνισμό δεν μπορεί να αποτελεί απλώς μια «επιλογή» για την Πολιτεία, αλλά δέσμευση απέναντι στους επιτυχόντες.
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, σε μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, οι επόμενες δύο μεγάλες προκηρύξεις θα περιλαμβάνουν συνολικά πάνω από 7.000 θέσεις, με 5.100 για τις κατηγορίες ΠΕ και 2.000 για τις κατηγορίες ΤΕ. Επιπλέον, θα υπάρξει και προκήρυξη 150 θέσεων για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.
Ωστόσο, οι επιτυχόντες του 2Γ/2022 παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς ζητούν ξεκάθαρες δεσμεύσεις ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των προκηρύξεων, τα εναπομείναντα κενά θα καλυφθούν από τη «δεξαμενή» τους. Η Υφυπουργός δεν απέκλεισε αυτή τη δυνατότητα, σημειώνοντας πως μετά την υλοποίηση των προγραμματισμένων προσλήψεων, θα εξεταστεί η κατάσταση και θα ανοίξει νέος διάλογος.
Ο Σύλλογος Επιτυχόντων 2Γ/2022 δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να διασφαλιστεί ο διορισμός όλων των επιτυχόντων. Καλεί όλους τους δικαιούχους να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν μαζικά το δικαίωμά τους στη θέση για την οποία διαγωνίστηκαν και πέτυχαν.