× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πάλι... «κακός» έγινε ο Στρατής Γόμος

«Ποιος αυτοδιοικητικός πρότεινε να μείνει ο Καρά Τεπές; Και... τι λέει ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ;»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2025

Πάλι... «κακός» έγινε ο Στρατής Γόμος
' χρόνος ανάγνωσης

Με έντονη κριτική και απογοήτευση για την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Μυτιλήνη το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ στη Λέσβο, Στρατής Γόμος, προχώρησε σε δήλωση που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Η δήλωσή του, που φέρει τη φράση «Τα λέω και θα γίνω πάλι κακός», εστιάζει σε δυο βασικά σημεία: την απουσία ερωτήσεων από τα τοπικά ΜΜΕ προς τον Υπουργό Μετανάστευσης σχετικά με το Καρά Τεπέ και την αδράνεια του τοπικού βουλευτή της ΝΔ, που σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλει να παίρνει σαφή θέση για τα κρίσιμα ζητήματα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καμία από τα τοπικά ΜΜΕ δεν έθεσε το κρίσιμο ερώτημα στον Υπουργό για το ποιος είναι ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας που του πρότεινε να παραμείνει το Καρά Τεπέ», αναφέρει ο Στρατής Γόμος, χωρίς βέβαια να γνωρίζει - πώς θα μπορούσε άλλωστε- αν ρωτήθηκαν ο υπουργός ή ο τοπικός βουλευτής σχετικά.

Η ανακοίνωση του Γόμου φέρει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι καταγγέλλει τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος «εκπροσωπεί» τη Λέσβο και τονίζει ότι η υποχρέωση του βουλευτή δεν είναι μόνο να «κυνηγάει» το ποιοι θα μπουν στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου, αλλά να αναλαμβάνει και σαφή στάση στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η παρουσία του βουλευτή μας θα έπρεπε να είναι υποδειγματική και να παίρνει θέση σε όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία», συνεχίζει ο Στρατής Γόμος, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του βουλευτή δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε «κόλπα» για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και την απομάκρυνση προσώπων που δεν είναι «της δικής του γραμμής», όπως τον Γιώργο Καμπούρη, αναφέρει.

Η δήλωση του Γόμου δεν περιορίζεται μόνο στην κριτική της τοπικής πολιτικής σκηνής. Παράλληλα, αναδεικνύει και τις αντιφάσεις που προκύπτουν από τη στάση της κυβέρνησης και της τοπικής ΝΔ όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη συνέχιση της λειτουργίας του Καρά Τεπέ. Οι κάτοικοι της Λέσβου, όπως σημειώνει, είναι σε θέση να αξιολογήσουν ποιοι πραγματικά εργάζονται για το καλό του νησιού και ποιοι παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Ο Γόμος δεν αποφεύγει να επικρίνει και την τακτική του βουλευτή της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον ως «ανίκανο» να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του νησιού και να επιδείξει την απαιτούμενη υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε πότε επιτέλους ο τοπικός βουλευτής θα πάρει θέση για όλα αυτά, αντί να ασχολείται με το ποιοι θα είναι στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου», καταλήγει ο Στρατής Γόμος, προκαλώντας νέο γύρο συζητήσεων και ερωτημάτων γύρω από την πολιτική στάση των τοπικών στελεχών της ΝΔ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης