× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τσουνάμι» αντιδράσεων στη Νέα Δημοκρατία για τις δυο δομές στη Λέσβο

Αποχωρεί ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης αν παραμείνει ο Καρά Τεπές, μετά τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2025

«Τσουνάμι» αντιδράσεων στη Νέα Δημοκρατία για τις δυο δομές στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη της στη Λέσβο, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τη διατήρηση της δομής του Καρά Τεπέ, ακόμα και σε περίπτωση λειτουργίας της Βάστριας. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται έντονα και σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, καθώς οι δηλώσεις του Υπουργού έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος.

Η αρχή έγινε με την παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Λέσβου της Ν.Δ., Προκόπη Τζιμή, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση διατήρησης του Καρά Τεπέ. Στη συνέχεια, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, προχώρησε σε σφοδρή δήλωση με την οποία απειλεί με αποχώρηση από τη ΝΔ, εάν οι θέσεις του Υπουργού υιοθετηθούν και εφαρμοστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν όντως ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε στην Μυτιλήνη σήμερα ότι δεν θα κλείσει ο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕΣ και μετά την λειτουργία της Βάστριας, αποτελώντας κάτι τέτοιο νέα θέση της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά της Κυβέρνησης, τότε απλά αποχαιρετώ αυτή την Νέα Δημοκρατία, καταγγέλοντας την για εθνικά επιζήμια πολιτική σε αυτό το μεγάλο θέμα για το νησί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου σχετικά με τη διατήρηση της δομής του Καρά Τεπέ, ακόμα και με την ταυτόχρονη λειτουργία της Βάστριας, έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους και τους πολιτικούς εκπροσώπους του νησιού, οι οποίοι θεωρούν ότι η παραμονή δύο δομών θα έχει αρνητικές συνέπειες για την περιοχή. Η Νέα Δημοκρατία καλείται να διαχειριστεί την εσωκομματική κρίση που έχει δημιουργηθεί, ενώ οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς το θέμα παραμένει ανοιχτό και με πολλές εκκρεμότητες.Η αντίθεση αυτών των στελεχών της ΝΔ στην πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης προκαλεί πλέον ανοιχτές διαφωνίες για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, με το πολιτικό τοπίο να γίνεται όλο και πιο θολό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα