× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τσουνάμι» αντιδράσεων στη Νέα Δημοκρατία για τις δυο δομές στη Λέσβο

Αποχωρεί ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης αν παραμείνει ο Καρά Τεπές, μετά τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2025

«Τσουνάμι» αντιδράσεων στη Νέα Δημοκρατία για τις δυο δομές στη Λέσβο
' χρόνος ανάγνωσης

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη της στη Λέσβο, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τη διατήρηση της δομής του Καρά Τεπέ, ακόμα και σε περίπτωση λειτουργίας της Βάστριας. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται έντονα και σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, καθώς οι δηλώσεις του Υπουργού έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος.

Η αρχή έγινε με την παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΕΠ Λέσβου της Ν.Δ., Προκόπη Τζιμή, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση διατήρησης του Καρά Τεπέ. Στη συνέχεια, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, προχώρησε σε σφοδρή δήλωση με την οποία απειλεί με αποχώρηση από τη ΝΔ, εάν οι θέσεις του Υπουργού υιοθετηθούν και εφαρμοστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν όντως ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε στην Μυτιλήνη σήμερα ότι δεν θα κλείσει ο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕΣ και μετά την λειτουργία της Βάστριας, αποτελώντας κάτι τέτοιο νέα θέση της Νέας Δημοκρατίας και συνολικά της Κυβέρνησης, τότε απλά αποχαιρετώ αυτή την Νέα Δημοκρατία, καταγγέλοντας την για εθνικά επιζήμια πολιτική σε αυτό το μεγάλο θέμα για το νησί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.

Οι δηλώσεις Παναγιωτόπουλου σχετικά με τη διατήρηση της δομής του Καρά Τεπέ, ακόμα και με την ταυτόχρονη λειτουργία της Βάστριας, έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους και τους πολιτικούς εκπροσώπους του νησιού, οι οποίοι θεωρούν ότι η παραμονή δύο δομών θα έχει αρνητικές συνέπειες για την περιοχή. Η Νέα Δημοκρατία καλείται να διαχειριστεί την εσωκομματική κρίση που έχει δημιουργηθεί, ενώ οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς το θέμα παραμένει ανοιχτό και με πολλές εκκρεμότητες.Η αντίθεση αυτών των στελεχών της ΝΔ στην πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης προκαλεί πλέον ανοιχτές διαφωνίες για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, με το πολιτικό τοπίο να γίνεται όλο και πιο θολό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μυτιλήνη

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κορνάρου λόγω τεχνικών εργασιών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΟΛΣΑ με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Ο Παναγιώτης Χριστόφας στηρίζει τη διασύνδεση των Λέσβιων της διασποράς με τον τόπο τους – Θερμή υποδοχή και διάθεση συνεργασίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Έργα ανάσα 495.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑΛ σε Πολιχνίτο και Γέρα

Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την πρώτη χρηματοδότηση, βάσει του φακέλου προτάσεων έργων που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας και υπηρεσιακά στελέχη στη σύσκεψη για τη λειψυδρία, τον περασμένο Μάιο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ