× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανό στην ΕΡΤ ενάντια στη συγκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/2/2025

Πανό στην ΕΡΤ ενάντια στη συγκάλυψη για την τραγωδία στα Τέμπη
' χρόνος ανάγνωσης

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η (τουλάχιστον) ελλιπής κάλυψη των συγκεντρώσεων για το έγκλημα των Τεμπών από την ΕΡΤ, την περασμένη Κυριακή.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ένα μεγάλο πανό τοποθετήθηκε στο κτήριο της ΕΡΤ, με το ξεκάθαρο μήνυμα «Όχι στη συγκάλυψη». Το πανό «υπογράφουν» εργατικά σωματεία και σύλλογοι φοιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τοποθέτηση του πανό ήταν στο πλαίσιο δυναμικής παράστασης διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. «Όχι στο μαύρο της ΕΡΤ», έγραψε άλλο πανό που αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και που ξυπνά δυσάρεστες μνήμες.

Η παράσταση διαμαρτυρίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, συνδικαλιστές από σωματεία της Αττικής πήραν το λόγο και απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 28 Φλεβάρη για την οποία Εργατικά Κέντρα και Σωματεία παίρνουν αυτές τις μέρες αποφάσεις.

Κατήγγειλαν την «προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών», και «την προσπάθεια φίμωσης των αγώνων, όπως φάνηκε πρόσφατα με την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ στα συγκλονιστικά συλλαλητήρια για τα Τέμπη». Τόνισαν, ακόμα, ότι «δεν θα περάσει η προσπάθεια να θαφτεί και η σημερινή κινητοποίηση, όπως δεν θα περάσει η προσπάθεια να θαφτούν οι εργατικοί αγώνες και η προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι "όλα πάνε καλά" για το λαό».


Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις «υποδομές "ρημαδιό των συγκοινωνιών και τα καθημερινά ατυχήματα, για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς με την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας που αντιμετωπίζονται ως "κόστος", για την κατάσταση στα νοσοκομεία που προκαλεί απόγνωση σε ασθενείς και υγειονομικούς, για τα σχολεία που καταρρέουν στα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Δάρρας, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΡΤ ο οποίος σημείωσε ότι «από την πρώτη ώρα οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην αποσιώπηση του μεγάλου συλλαλητηρίου και υπενθύμισε τη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει για την Κυριακή τα σωματεία των εργαζομένων της ΕΡΤ».

Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε «ένταση της πάλης με απεργιακή κλιμάκωση. Να γίνει η 28η Φλεβάρη μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας παίρνοντας τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της Κυριακής».

«Διεκδικούμε το αυτονόητο: Η φωνή των εργαζομένων των φοιτητών, αυτών που υποφέρουν, αυτών που χάσανε τους συγγενείς τους στην τραγωδία στα Τέμπη να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μιλώντας στη συγκέντρωση. Κάλεσε στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, «για να πλημμυρίσει το Σύνταγμα και όλες οι μεγάλες πόλεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στάση εργασίας

Σημειώνεται ότι την Κυριακή η ΠΟΣΠΕΡΤ προχωρά σε συμβολική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 (τις ίδιες ώρες της συγκέντρωσης που έγινε στις 26/01/2025), για λόγους «επαγγελματικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Εκτός από την ΠΟΣΠΕΡΤ, στάση εργασίας κάνει και η ΠΟΕΣΥ.

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ ΔΕΝ επιτελεί το θεσμικό της ρόλο με την απαιτούμενη προσήλωση στους κανόνες της δεοντολογίας, και ΔΕΝ καλύπτει όλα τα γεγονότα με πλήρη εγκυρότητα και αξιοπιστία. Ο κανόνας αυτός ΔΕΝ τηρήθηκε απόλυτα από το ειδησεογραφικό τμήμα της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας και ως προς την κάλυψη και μετάδοση των συγκεντρώσεων για το ΕΓΚΛΗΜΑ των Τεμπών, ΟΥΤΕ στην Αθήνα ΟΥΤΕ και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ντροπή και μόνο ντροπή…»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη οδηγός με πλαστό δίπλωμα στη Μυτιλήνη

Οδηγούσε Ι.Χ. στο οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Θερμής
Συνελήφθη οδηγός με πλαστό δίπλωμα στη Μυτιλήνη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρεις τραυματίες από ατυχήματα με δίκυκλα σε Πλωμάρι και Πέτρα

Δύο τροχαία με τραυματισμούς το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο
Τρεις τραυματίες από ατυχήματα με δίκυκλα σε Πλωμάρι και Πέτρα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καταγγελίες της ΔΑΠ λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές στη Μυτιλήνη

Ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης της Ν.Δ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο μιλά για απόπειρα παρέμβασης στη διαδικασία κατάθεσης ψηφοδελτίων
Καταγγελίες της ΔΑΠ λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οδηγός επαγγελματικού προσανατολισμού στα Λύκεια της Λέσβου

Πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης
Οδηγός επαγγελματικού προσανατολισμού στα Λύκεια της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα στήριξης στους νοσηλευτές από το σωματείο τους

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών, αναδεικνύεται η υποστελέχωση του νοσοκομείου και οι πιέσεις στο σύστημα υγείας
Μήνυμα στήριξης στους νοσηλευτές από το σωματείο τους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θερινό σχολείο κυβερνοασφάλειας στη Μυτιλήνη

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου φιλοξενεί το IPICS 2026 με συμμετοχές φοιτητών, ερευνητών και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Θερινό σχολείο κυβερνοασφάλειας στη Μυτιλήνη
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

20 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Ανοιχτό για το κοινό στις 18 Μαΐου με ξεναγήσεις και ειδική εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
20 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 6ου Γυμνασίου στον Δήμαρχο Μυτιλήνης

Συζήτησαν για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις αρμοδιότητες που έχει ένας Δήμος
Επίσκεψη μαθητών του 6ου Γυμνασίου στον Δήμαρχο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματική μάθηση στο Απολιθωμένο Δάσος

Μαθητές του 9ου Δημοτικού Μυτιλήνης και ομάδα μαθητών από τη Ρουμανία έζησαν μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες
Βιωματική μάθηση στο Απολιθωμένο Δάσος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Αιγαίου

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση της συνεργασίας
Συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Νέα πρωτοβουλία στην Ανεμώτια για τις γυναίκες της υπαίθρου

Ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας «Ο Κάμπος» ξεκινά το πρόγραμμα HER LAND με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών της υπαίθρου απέναντι στην κλιματική κρίση και τις προκλήσεις της αγροτικής παραγωγής
Νέα πρωτοβουλία στην Ανεμώτια για τις γυναίκες της υπαίθρου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Βράβευση μαθητών στη Λέσβο για τον εθελοντισμό

Εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Βράβευση μαθητών στη Λέσβο για τον εθελοντισμό