× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγέλλουν πειθαρχικές διώξεις οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου

Κοινή σύσκεψη ανακοίνωσαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου για να δοθεί οργανωμένη συνδικαλιστική απάντηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2025

Καταγγέλλουν πειθαρχικές διώξεις οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα απειλές για παραπομπή σε πειθαρχικά έχουν δεχτεί και μέλη της ΕΛΜΕ Λήμνου και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Λήμνου.

Για το ζήτημα αυτό θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη  των δύο σωματείων, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει

«Τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει κύκλος τρομοκρατικών διώξεων από τη Διεύθυνση Π.Ε Λέσβου ενάντια σε συναδέλφους, μέλη του ΣΕΠΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου. Ταυτόχρονα απειλές για παραπομπές σε πειθαρχικά έχουν δεχτεί και μέλη της ΕΛΜΕ Λήμνου &Αγ. Ευστρατίου και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά ο Διευθυντής Π.Ε. Λέσβου, γυρίζει στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και μοιράζει κλητεύσεις σε πειθαρχικά, εκβιάζοντας έμμεσα τις συναδέλφισσες ότι μπορεί να τις αποσύρει αν «δηλώσουν μετάνοια» από τη νόμιμη απεργία αποχή του κλάδου που συμμετέχουν. Παράλληλα, διάφορα «παπαγαλάκια», διαδίδουν ψευδώς ότι μοιράζει «στερήσεις μισθών»!

Φαίνεται λοιπόν ότι το ΥΠΑΙΘΑ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλιμακώνουν την επίθεση τους στον κλάδο που αντιστέκεται στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο αφού το κύμα της διοικητικής τρομοκρατίας έχει εξαπλωθεί σ’ όλη τη χώρα  από το Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με διώξεις και πειθαρχικά για την επιβολή της αξιολόγησης και του κατηγοριοποιημένου σχολείου. Το γεγονός ότι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους είναι απόδειξη μιας βαθιά χρεωκοπημένης πολιτικής που δεν έχει άλλο τρόπο να επιβληθεί.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όχι μόνο δεν λύνουν έστω και ένα από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους, αλλά υποβαθμίζουν σχολεία όπως τα 3 δημοτικά σχολεία της Λήμνου και ενεργοποιούν το άρθρο 56 του ν.4823/21 ενάντια στους  εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζουμε καλά ότι η απόφαση που έχουμε πάρει για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τον παιδαγωγικό μας ρόλο δεν κρίνεται κυρίως με νομικούς όρους, αλλά με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή μας στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Είναι μια απόφαση συλλογική, να κρατήσουμε ψηλά το δικαίωμά μας να παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για σχολείο για όλα τα παιδιά.

Χρειάζεται αντοχή, θάρρος και οργανωμένη αντίδραση σε συνεργασία πάντα με τα σωματεία. Κανένας δεν είναι μόνος! Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις! Συσπειρωμένοι στις αποφάσεις του κλάδου συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών.

  Οι εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, θα παραμείνουμε μια γροθιά, γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η στάση του καθενός μας σήμερα, διαμορφώνει τη συλλογική και συνολική εικόνα που θα έχει το σχολείο αύριο, το μορφωτικό και εργασιακό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές μαθητών και εκπαιδευτικών. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, έχουμε τον τρόπο να ακυρώσουμε για ακόμα μια φορά το σχέδιο τρομοκράτησης και επιβολής της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και τα πειθαρχικά στη Λήμνο και τον Αη Στράτη και σε όλη την Ελλάδα.

Για την ενημέρωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων και την διασφάλιση ότι θα υπάρξει οργανωμένη ΑΠΑΝΤΗΣΗ καλούμε τα μέλη του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ σε σύσκεψη με θέμα την Αξιολόγηση - Κατηγοριοποίηση των σχολείων, τις κλίσεις σε πειθαρχικά και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής Δράσης την Τετάρτη 29/1/2025 και ώρα 19:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα

Λάστιχα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το λιμανάκι σε μια ακόμη δυναμική πρωτοβουλία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα

Συγκλονισμένος ο Σύλλογος καθώς ο πατέρας του ενός παιδιού είναι μέλος του
Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα
ΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε «απογραφή» των ελλείψεων σοβαρά σε προσωπικό και υποδομές σε 38 υγειονομικές και 6 προνοιακές μονάδες του Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Ιονίου
Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης

Ανείπωτη τραγωδία στη Λέσβο με θύματα έναν 16χρονο και έναν 18χρονο
Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και αναμονή για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπακάλμπασης ενώ γραμματέας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τατάκης
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία 74χρονη
Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr για ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη μήνυση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατή Τσομπανέλλη για το live streaming από το Μεσότοπο
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντατικοί έλεγχοι για το κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Πάνω από 2.000 τροχονομικοί έλεγχοι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο με δεκάδες παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Εντατικοί έλεγχοι για το κράνος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου