× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγέλλουν πειθαρχικές διώξεις οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου

Κοινή σύσκεψη ανακοίνωσαν ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Λήμνου για να δοθεί οργανωμένη συνδικαλιστική απάντηση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2025

Καταγγέλλουν πειθαρχικές διώξεις οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα απειλές για παραπομπή σε πειθαρχικά έχουν δεχτεί και μέλη της ΕΛΜΕ Λήμνου και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Λήμνου.

Για το ζήτημα αυτό θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη  των δύο σωματείων, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των σωματείων αναφέρει

«Τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει κύκλος τρομοκρατικών διώξεων από τη Διεύθυνση Π.Ε Λέσβου ενάντια σε συναδέλφους, μέλη του ΣΕΠΕ Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου. Ταυτόχρονα απειλές για παραπομπές σε πειθαρχικά έχουν δεχτεί και μέλη της ΕΛΜΕ Λήμνου &Αγ. Ευστρατίου και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά ο Διευθυντής Π.Ε. Λέσβου, γυρίζει στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και μοιράζει κλητεύσεις σε πειθαρχικά, εκβιάζοντας έμμεσα τις συναδέλφισσες ότι μπορεί να τις αποσύρει αν «δηλώσουν μετάνοια» από τη νόμιμη απεργία αποχή του κλάδου που συμμετέχουν. Παράλληλα, διάφορα «παπαγαλάκια», διαδίδουν ψευδώς ότι μοιράζει «στερήσεις μισθών»!

Φαίνεται λοιπόν ότι το ΥΠΑΙΘΑ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κλιμακώνουν την επίθεση τους στον κλάδο που αντιστέκεται στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο αφού το κύμα της διοικητικής τρομοκρατίας έχει εξαπλωθεί σ’ όλη τη χώρα  από το Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με διώξεις και πειθαρχικά για την επιβολή της αξιολόγησης και του κατηγοριοποιημένου σχολείου. Το γεγονός ότι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους είναι απόδειξη μιας βαθιά χρεωκοπημένης πολιτικής που δεν έχει άλλο τρόπο να επιβληθεί.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όχι μόνο δεν λύνουν έστω και ένα από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους, αλλά υποβαθμίζουν σχολεία όπως τα 3 δημοτικά σχολεία της Λήμνου και ενεργοποιούν το άρθρο 56 του ν.4823/21 ενάντια στους  εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζουμε καλά ότι η απόφαση που έχουμε πάρει για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τον παιδαγωγικό μας ρόλο δεν κρίνεται κυρίως με νομικούς όρους, αλλά με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή μας στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Είναι μια απόφαση συλλογική, να κρατήσουμε ψηλά το δικαίωμά μας να παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για σχολείο για όλα τα παιδιά.

Χρειάζεται αντοχή, θάρρος και οργανωμένη αντίδραση σε συνεργασία πάντα με τα σωματεία. Κανένας δεν είναι μόνος! Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις! Συσπειρωμένοι στις αποφάσεις του κλάδου συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών.

  Οι εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, θα παραμείνουμε μια γροθιά, γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η στάση του καθενός μας σήμερα, διαμορφώνει τη συλλογική και συνολική εικόνα που θα έχει το σχολείο αύριο, το μορφωτικό και εργασιακό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές μαθητών και εκπαιδευτικών. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, έχουμε τον τρόπο να ακυρώσουμε για ακόμα μια φορά το σχέδιο τρομοκράτησης και επιβολής της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και τα πειθαρχικά στη Λήμνο και τον Αη Στράτη και σε όλη την Ελλάδα.

Για την ενημέρωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων και την διασφάλιση ότι θα υπάρξει οργανωμένη ΑΠΑΝΤΗΣΗ καλούμε τα μέλη του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ σε σύσκεψη με θέμα την Αξιολόγηση - Κατηγοριοποίηση των σχολείων, τις κλίσεις σε πειθαρχικά και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής Δράσης την Τετάρτη 29/1/2025 και ώρα 19:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό

Εκδήλωση το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Elysion με παρουσίαση του κοινωνικού έργου της Οργάνωσης
Η «HELP» Λέσβου παρουσιάζει τον ετήσιο απολογισμό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη