× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η νότια παράκαμψη… «θυσία» στην πίτα της Νέας Δημοκρατίας

Ακυρώθηκε η αυτοψία του Ταχιάου για χάρη της παρουσίας του Χατζηδάκη για ένα έργο-κλειδί που βαλτώνει εδώ και 26 χρόνια!

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 27/1/2025

Η νότια παράκαμψη… «θυσία» στην πίτα της Νέας Δημοκρατίας
' χρόνος ανάγνωσης

Σε μία κίνηση που προκαλεί αντιδράσεις και ερωτήματα για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, η προγραμματισμένη αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου, στη χάραξη της Νότιας Παράκαμψης Λέσβου ακυρώθηκε, ώστε να δοθεί "χώρος" στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας Λέσβου από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί νέα επίσκεψη του κ. Ταχιάου για την πολυαναμενόμενη αυτοψία έρχεται να εντείνει την απογοήτευση των πολιτών. Η νότια παράκαμψη, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Μυτιλήνης, παραμένει στα χαρτιά εδώ και 26 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νότια παράκαμψη, μήκους 6.400 μέτρων, θα συνδέσει τη βόρεια παράκαμψη με τη νότια πόλη και το αεροδρόμιο, βελτιώνοντας την πρόσβαση στο νοσοκομείο από τα χωριά της Μυτιλήνης χωρίς την ανάγκη διέλευσης από το κέντρο της πόλης. Ένα έργο που σχεδιάστηκε από το 1999, όταν ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Παντελής Πατερέλλης, και η Δημοτική Αρχή Γιακαλή το οραματίστηκαν, παραμένει αδικαιολόγητα σε εκκρεμότητα.Η αυτοψία, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα βήμα προόδου για το έργο, ακυρώθηκε για μία κομματική εκδήλωση, στέλνοντας ένα μήνυμα αδιαφορίας για την τοπική ανάπτυξη και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να προτάξει μια κομματική εκδήλωση αντί για ένα σημαντικό βήμα στην πρόοδο ενός έργου που βαλτώνει επί δεκαετίες, φανερώνει έλλειψη σοβαρότητας και προγραμματισμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αδιανόητο ότι σε μια εποχή που οι υποδομές αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να θυσιάζει το κοινό συμφέρον για χάρη των κομματικών της εκδηλώσεων. Ο δρόμος που θα μπορούσε να αλλάξει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών μένει για ακόμη μία φορά στο περιθώριο, με την κυβέρνηση να δείχνει πως οι κομματικές φιέστες υπερτερούν της πραγματικής προόδου.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πότε θα προγραμματιστεί η επόμενη αυτοψία και πότε η κυβέρνηση θα πάρει στα σοβαρά τις ανάγκες της Λέσβου; Ο χρόνος περνά, αλλά το κυβερνών κόμμα μοιάζει να αδιαφορεί για την ουσιαστική ανάπτυξη, αφήνοντας τους πολίτες να αναρωτιούνται αν τελικά η κοπή της πίτας είναι πιο σημαντική από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Η νότια παράκαμψη δεν είναι απλώς ένας δρόμος, αλλά μια ευκαιρία να αλλάξει η καθημερινότητα της Μυτιλήνης και των κατοίκων της. Είναι καιρός η κυβέρνηση να σταματήσει να αναβάλλει το αυτονόητο και να επιδείξει πραγματική βούληση για την ολοκλήρωση έργων που θα κάνουν τη διαφορά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπωλείο Φωτίου: Μια ιστορία γνώσης και εμπιστοσύνης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το βιβλιοπωλείο που αγαπά το παιδί, το σχολείο και το βιβλίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ακραία ξηρασία στη Λέσβο

Κανονικές οι συνθήκες στη Σάμο, πιο ξερικές σε Χίο και Λήμνο