× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

20 χρόνια αλληλεγγύης και δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τιμή στους εθελοντές και συνεργάτες στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2025

20 χρόνια αλληλεγγύης και δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική εκδήλωση, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λέσβου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, υποδέχθηκε εθελοντές, συνεργάτες και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.Στην ομιλία του, έκανε έναν απολογισμό του έργου του τμήματος και τόνισε τη σημασία της συνένωσης δυνάμεων για την επίτευξη κοινωνικών στόχων.

Ο κ. Βαλσαμίδης εξήρε τη συνεισφορά των εθελοντών και των εθελοντριών, χαρακτηρίζοντάς τους «κινητήρια δύναμη» του οργανισμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτοί οι άνθρωποι, ακούραστα και ανιδιοτελώς, δίνουν το περίσσευμα της ψυχής τους για να προσφέρουν αγάπη στους συνανθρώπους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στις δράσεις της χρονιάς που πέρασε, τόνισε τη συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, το τμήμα είχε τη δυνατότητα να μπει στα σχολεία, να μιλήσει στους μαθητές για τον εθελοντισμό, να τους εμπνεύσει και να τους ευαισθητοποιήσει. Ειδική αναφορά έγινε στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Εθελοντισμός: Ελπίδα για έναν Κόσμο Καλύτερο», στον οποίο συμμετείχαν 278 μαθητές και μαθήτριες. Όπως ανακοίνωσε, ο δεύτερος διαγωνισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τις συμμετοχές να αναμένονται μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις υποστήριξης ευπαθών ομάδων. Μέσω του «Καλαθιού της Αγάπης», της κοινωνικής ιματιοθήκης και της συνεργασίας με την Εκκλησία, δεκάδες συμπολίτες που έχουν ανάγκη λαμβάνουν την απαραίτητη στήριξη. Παράλληλα, υπογράμμισε τη δράση «ΣυνΤρώω» στη Δυτική Λέσβο, που προσφέρει φαγητό σε μοναχικούς, ηλικιωμένους και ευάλωτους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, ο κ. Βαλσαμίδης ευχαρίστησε θερμά την Εκκλησία, τις τοπικές αρχές, συλλόγους και επιχειρήσεις για τη συνεισφορά τους στις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού. «Η συνένωση δυνάμεων είναι βασική αρχή μας και τα αποτελέσματα είναι πάντα καλύτερα όταν συνεργαζόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις εθελοντών και συνεργατών που ξεχώρισαν για την προσφορά τους, ενώ προβλήθηκε ένα βίντεο με τις δράσεις του τμήματος. Ο κ. Βαλσαμίδης ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, ανανεώνοντας την υπόσχεση για αδιάκοπη προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στην κοινωνία. «Οι εθελοντές μας είναι η καρδιά του Ερυθρού Σταυρού. Χωρίς αυτούς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί», κατέληξε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν 4 εθελόντριες του Τμήματος για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά τους στο ανθρωπιστικό έργο του Τμήματος, καθώς και ο μουσικός κ. Παναγιώτης Γαληνός ως αναγνώριση της πολύτιμης στήριξης του στο ανθρωπιστικό έργο του Τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικοί έπαινοι σε 8 Σχολεία της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου, ως αναγνώριση της πολύτιμης στήριξης τους στην δράση «Το Καλάθι της Αγάπης» που υλοποιεί το Τμήμα και είναι τα εξής:
- 6ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
- Δημοτικό Σχολείο Λουτρών
- 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
- 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
- 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης - Τάξη Β2
- Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
- 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
- 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης.


Το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Εθελοντών του Τμήματος ήταν προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Αφοί Βέτσικα στην μνήμη του αείμνηστου Θεόφιλου Βέτσικα. Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Βέτσικα για την δωρεά της.

Ο Πρόεδρος & τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Εθελοντές & οι Εθελόντριες και οι εργαζόμενοι του Περιφερειακού Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστούν από καρδιάς τους πολίτες & τις επιχειρήσεις, που στηρίζουν το έργο τους και εύχονται το 2025 να είναι μια δημιουργική χρονιά, με υγεία και αγάπη για τον συνάνθρωπο.Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δικογραφία σε βάρος 23χρονου για τροχαίο στην Πέτρα

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε περίφραξη και προστατευτικές μπάρες – Ο οδηγός φέρεται να εγκατέλειψε το σημείο
Δικογραφία σε βάρος 23χρονου για τροχαίο στην Πέτρα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Κρακοβία

Επιμόρφωση σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και πρακτικές συμπεριληπτικής εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης σε πρόγραμμα Erasmus+ στην Κρακοβία
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος στη Διεθνή Κατασκήνωση Νέων των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO

Μαθητές του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης παρουσίασαν το Απολιθωμένο Δάσος και τη συμβολή του στη μελέτη της κλιματικής αλλαγής
Η Λέσβος στη Διεθνή Κατασκήνωση Νέων των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθαίνοντας από μικροί να κινούμαστε με ασφάλεια

Εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δυτικής Λέσβου με ομιλήτρια την αστυνόμο Χρύσα Βακάλη
Μαθαίνοντας από μικροί να κινούμαστε με ασφάλεια
ΑΓΟΡΑ

Αντίδραση των ιδιωτικών υπαλλήλων για τη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης

Παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για τα διευρυμένα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας στα εμπορικά καταστήματα
Αντίδραση των ιδιωτικών υπαλλήλων για τη Λευκή Νύχτα της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έκκληση για νέο πυροσβεστικό όχημα στο Πλωμάρι

Ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά νέου πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4
Έκκληση για νέο πυροσβεστικό όχημα στο Πλωμάρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μνήμες προσφυγιάς και μήνυμα ειρήνης στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου

Κατάμεστη η αίθουσα στην προβολή της ταινίας «Διωγμένοι για την ειρήνη – Όταν οι Έλληνες και οι Τούρκοι χωρίστηκαν», παρουσία του σκηνοθέτη Osman Okkan
Μνήμες προσφυγιάς και μήνυμα ειρήνης στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με το ποδήλατο από το Βέλγιο μέχρι τη Μυτιλήνη

Ο 44χρονος Steven Fack διασχίζει την Ευρώπη σε μια προσωπική δοκιμασία αντοχής με τελικό προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα της συντρόφου του
Με το ποδήλατο από το Βέλγιο μέχρι τη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η επόμενη μέρα στα σχολεία της Μυτιλήνης μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Πάγιες προκαταβολές στους διευθυντές και σειρά εργολαβιών για επισκευές και συντηρήσεις – Αναλυτικά τα ποσά που προβλέπονται για κάθε σχολική μονάδα
Η επόμενη μέρα στα σχολεία της Μυτιλήνης μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 19:30, μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στη Μυτιλήνη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα

Συνελήφθη εργαζόμενος και κατασχέθηκε ενισχυτής ήχου
Συλλήψεις και στη Λήμνο για μουσική στα καταστήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης

Μια συναυλία με λαϊκά, μπαλάντες, επιτυχίες των ’90s και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στο Κάστρο της Μυτιλήνης