Δεν σωπαίνει η Μυτιλήνη για το έγκλημα στα Τέμπη, με τους κατοίκους της να ανταποκρίνονται κατά χιλιάδες από όλη τη Λέσβο στο κάλεσμα του Συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς, ενώ αντίστοιχο ραντεβού εντός κι εκτός Ελλάδας δόθηκε την ίδια ώρα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου σε περισσότερες από 180 πλατείες.
Συγκινητική ήταν η παρουσία μετά μουσικής της χορωδίας Cantaλαλούν υπό τη μαέστρο Μαρίζα Βαμβουκλή που ξεκίνησε τραγουδώντας... Πώς να σωπάσω μέσα μου και συνέχισε με το τραγούδι Μες στην κοιλάδα των Τεμπών...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ραλλού Τσακαρέλλου εκφώνησε τον λόγο του Συλλόγου Συγγενών θυμάτων στα Τέμπη όπως εκφωνήθηκε σε όλες τις συγκεντρώσεις της χώρας.
Το παρών έδωσαν το Εργατικό Κέντρο, Σωματεία Εργαζομένων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, αυτοδιοικητικά στελέχη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, η αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλλη, παρατάξεις, φοιτητικοί σύλλογοι μεταξύ άλλων.
23.18.48: Ύστερα από παρέλευση 20 δευτερολέπτων από τη σύγκρουση, η συσκευή κινητού τηλεφώνου μέσω της ενεργοποίησης της εφαρμογής ανίχνευσης σύγκρουσης αρχίζει την αποστολή μηνύματος γεωεντοπισμού και ταυτόχρονα καταγράφει και αποστέλλει όλους τους ήχους γύρω και σχετικά κοντά στη συσκευή. Όπως αναφέρει το πόρισμα του εμπειρογνώμονα Κοκοτσάκη, εμφανίζονται εκτινάξεις αντικειμένων από την εστία αριστερά στο πλάνο της οθόνης (αριστερά ως προς τη γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη και αριστερά του τούνελ προς την ίδια κατεύθυνση, θέση στην οποία κατέληξε μετά τη σύγκρουση τμήμα της επιβατικής αμαξοστοιχίας).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
23.19.13: Πρώτη μεγάλη αναζωπύρωση στην εστία της επιβατικής με φλόγες και πίδακες φωτιάς. Τότε στο καταγεγραμμένο ηχητικό ακούγεται η φράση: «Κάνε κάτι».
23.19.21: Οι φλόγες μεγαλώνουν και τότε ακούγεται η καταγεγραμμένη φράση: «Δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω».
Σπαρακτικές κραυγές ακούγονται: «Βοήθεια…», «Δεν μπορώ ν’ αναπνεύσω», «Έχω ελάχιστο οξυγόνο». Μια από τις φωνές είναι της Φραντζέσκας Μπέζα, φίλης της 20χρονης κόρης της Μαρίας Καρυστιανού και του Αντώνη Ψαρόπουλου, η οποία ακούγεται να λέει «Μάρθη, σ’ αγαπώ».
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Συμμετοχή στη συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου 14 Δήμων με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής του Αποστόλου Παύλου και την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού
Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΕΛΛΕΤ και Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ανέδειξαν την ανάγκη ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης για τον νησιωτικό χώρο
Οι εργαζόμενοι του προγράμματος 55-67 διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης έως τη συνταξιοδότησή τους, επικαλούμενοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες -Στο πλευρό τους ο Παναγιωτης Χριστόφας και συνδικαλιστικοί φορείς
Μηνύσεις και από τις δύο πλευρές, αίτημα για εξέταση μαρτύρων και αξιοποίηση των καμερών ασφαλείας για τα όσα έγιναν μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κατζανού και εργαζομένου στην καθαριότητα