× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στον Εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς

Προθεσμία ζήτησε ο 55χρονος για να απολογηθεί τη Δευτέρα - Έως τότε κρατείται

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/4/2020

Στον Εισαγγελέα για τους πυροβολισμούς
' χρόνος ανάγνωσης

Προθεσμία να απολογηθεί έως τη Δευτέρα το μεσημέρι, ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα, ζήτησε ο 55χρονος δράστης που συνελήφθη χτες από την Αστυνομία για τον πυροβολισμό εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο, κοντά στο χωριό του Αφάλωνα, από το οποίο κατάγεται.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Απριλίου θα απολογηθεί ο 55χρονος, κάτοικος της Μυτιλήνης, με συνηγόρους τον Παναγιώτη Κουφέλο και την Ανθίππη Τσορβά. Έως τότε κρατείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης για συμπαράσταση στον 55χρονο που κατηγορείται για τον πυροβολισμό τεσσάρων αιτούντων άσυλο βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του Αφάλωνα, αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Κουρουγένης. «Η δικαιοσύνη πρέπει να λάβει υπόψη της ότι ο άνθρωπος αυτός είναι οικογενειάρχης. Φοβάμαι και χειρότερα. Δεν είμαι εδώ για να πω τι είναι σωστό και τι λάθος, αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Κουρουγένης στην κάμερα του «Ν» κάνοντας έκκληση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και σημειώνοντας ότι «θα καούν όλα τα χωριά μας με τόσες χιλιάδες κόσμου από τις φωτιές που ανάβουν. Δεν βλέπουμε από πουθενά βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον 55χρονο -δράστης των πυροβολισμών προχθες νωρίς το βράδυ εναντίον τεσσάρων αιτούντων άσυλο που περιφέρονταν σε αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Αφάλωνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγινε γνωστό στελέχη της Αστυνομίας εντόπισαν κρυμμένη σε σημείο κοντά στο μέρος όπου έγινε η επίθεση το όπλο του εγκλήματος. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή να αποκαλυφθεί η όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των τραυματιών που δημοσιεύθηκε σε μέσο  κοινωνικής δικτύωσης «χθες το βράδυ κάποιοι πρόσφυγες περπατούσαν στο δρόμο και δύο αυτοκίνητα τους προσπέρασαν. Τρέξαν και προσπάθησαν να βρουν κάπου να κρυφτούν. Μετά από λίγο αρχίζουν να περπατούν ξανά και τα αυτοκίνητα επέστρεψαν και άρχισαν να τρέχουν. Άκουσαν πυροβολισμό και χτυπήθηκαν από τα σκάγια. Συνολικά τέσσερις μετανάστες περπατούσαν περίπου πέντε χιλιόμετρα βόρεια της δομής, στα σύνορα μεταξύ της περιοχής Αφαλωνά και Μόριας».

Οι τραυματίες ένας Αφγανός και ένας Ιρανός νοσηλεύονται καλά στην υγεία τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι άλλοι δυο που ήταν μαζί τους δεν έχουν τραυματιστεί και επέστρεψαν στον καταυλισμό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε καλάμια στο δρόμο του αεροδρομίου Μυτιλήνης

Σπεύδουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτίστηκε το δένδρο των ευχών στην Κουλμπάρα από «το κιρκινέτσι»

Μια γιορτινή πρωτοβουλία των κατοίκων που δίνει χρώμα στη γειτονιά και προαναγγέλλει τις χριστουγεννιάτικες δράσεις που ακολουθούν
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα Χύδηρα

Στις 6 Δεκεμβρίου στις 17.30 το άναμμα του δέντρου και ο στολισμός της πλατείας με κατασκευές εθελοντών, δράσεις για παιδιά και bazaar από τα σχολεία
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οδεύει προς κλείσιμο η δομή του Καρά Τεπέ;

Μόνο για το 2026 εγγράφεται ποσό 466.077,72 ευρώ για τη συγκεκριμένη δομή ενώ η συνολική μίσθωση για τα ΚΥΤ και ΚΕΔ σε άλλες περιοχές παρατείνεται έως το 2030 σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΙΒΛΙΟ

«Να μιλήσουμε όλοι μαζί, πριν να είναι αργά για τη Βάστρια»

Ανοιχτή δημόσια συζήτηση για τη Βάστρια: Ο Μιχάλης Ψημίτης μιλά στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ Θυελλώδης κατάθεση της Πόπης Σεμερτζίδου

Το στέλεχος του αγροτικού τομέα της Ν.Δ. παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει κερδίσει λαχείο ή λαχεία
ΧΩΡΙΑ

Το 2026 η άρση επικινδυνότητας στη Βρίσα

Δέσμευση του Ταξιάρχη Βέρρου ότι τους επόμενους μήνες θα δρομολογηθούν οι κατεδαφίσεις και η διαδικασία της άρσης από τις δύο υπηρεσίες πολιτικής πρστασίας
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Τι λέει ο Ταξιάρχης Βέρρος για το ενδεχόμενο διάσπασης των Δήμων της Λέσβου

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην πρώτη διάσπαση το 2019, εξηγεί για ποιο λόγο μια νέα διάσπαση είναι πολύ δύσκολη
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Οι εξηγήσεις Βέρρου για το αντιπλημμυρικό με καρφιά για την Περιφέρεια

Συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης έδωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και οι συναρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Περιέγραψαν το χρονικό της πλημμύρας και τις εξελίξεις με τη μελέτη του αντιπλημμυρικού
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σειρήνες της Πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη

Ειδοποιήθηκαν για καπνό σε πολυκατοικία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τρία σχολεία της Λέσβου σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Σε Άγρα, Πέτρα και Μήθυμνα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Δήμος Μυτιλήνης θωρακίζεται για τα έντονα φαινόμενα

Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία και εθελοντές παρουσίασαν τα σχέδιά τους