× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σοβαρά ζητήματα για την λειτουργία της ΟΛΣΑ, θέτουν παλιά και νέα μέλη της

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής έστειλαν παλιά και νέα μέλη των Λεσβιακών Συλλόγων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2025

Σοβαρά ζητήματα για την λειτουργία της ΟΛΣΑ, θέτουν παλιά και νέα μέλη της
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Με κοινή επιστολή προς τη διοίκηση της ΟΛΣΑ, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής θέτουν ζητήματα διαφάνειας και λειτουργικότητας. Ζητούν αλλαγή του καταστατικού για διεύρυνση της συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις και τη σύσταση επιτροπής για την ολοκλήρωση του κτιρίου «Μίλτης Παρασκευαΐδης». Η επιστολή επισημαίνει καθυστερήσεις στις αποφάσεις και προτείνει τη διεξαγωγή δύο ξεχωριστών συνελεύσεων για τα θέματα αυτά. Παράλληλα, καλεί τα Δ.Σ. των συλλόγων να τοποθετηθούν δημόσια και να κοινοποιηθούν οι επιστολές για πληρέστερη ενημέρωση των μελών.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την 1η Δεκεμβρίου 2024, παλαιότερα και νέα μέλη Δ.Σ. Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής σας αποστείλαμε επιστολή, ζητώντας να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν, ομόφωνα, στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΣΑ τον Ιούνιο του 2024, δηλαδή:
 1) Αλλαγή του καταστατικού της ΟΛΣΑ ώστε στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και στο Δ.Σ. της ΟΛΣΑ να συμμετέχουν πρόεδροι των Συλλόγων.
2) Ανάδειξη επιτροπής, ολιγομελούς και ευέλικτης, από ανθρώπους γνώστες τεχνικών, νομικών και οικονομικών θεμάτων που θα μπορέσουν να βγάλουν από το τέλμα την προσπάθεια αποπεράτωσης του κτιρίου του Μίλτη Παρασκευαϊδη.
Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας και της σημαντικότητας των θεμάτων, προτείναμε να γίνουν δύο ξεχωριστές συνελεύσεις, με την παραπάνω σειρά,  στην οποία θα συμμετέχουν τα Δ.Σ των Συλλόγων, οι αντιπρόσωποι στην ΟΛΣΑ κι όποιος Λέσβιος εκτιμά ότι μπορεί να βοηθήσει. Θέσαμε επίσης και χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για να απαντήσετε, προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, αφού έξι μήνες μετά τη Γ.Σ. της ΟΛΣΑ (Ιούνιος 2024) δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, προφανώς δυσάρεστη, αγνοήσατε το αυτονόητο αίτημα παλαιότερων και νέων θεσμικών παραγόντων Δ.Σ. Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής και  αντί για την απαντητική σας επιστολή, στην εκπνοή μάλιστα της προθεσμίας( ξημερώματα 16ης Δεκεμβρίου), λάβαμε στα email μας ένα από τα συνηθισμένα σας επικοινωνιακά μηνύματα, στο οποίο επιτηδευμένα αναφέρετε, άναρχα, ημερομηνίες πραγμάτωσης των Συνελέυσεων που αιτηθήκαμε. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται μια που βγάλατε εκτός τον Φεβρουάριο με αφορμή την κοπή της πίτας της ΟΛΣΑ! και εντέχνως αλλάξατε τη σειρά των Συνελεύσεων (καταστατικό της ΟΛΣΑ-κτίριο Παρασκευαϊδη), ενώ ορίσατε, νωρίς για τα δεδομένα σας, τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες!
 Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, συνεχίζετε! Αυτή τη φορά με παραπλανητικές και προκλητικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα και αφήνοντας δήθεν υπονοούμενα, να κερδίσετε τις εντυπώσεις βαφτίζοντας το αυτονόητο αίτημά μας για την πραγμάτωση των δύο ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ως «κακοπροαίρετα σχόλια»!!! Ντράπηκε κι η ντροπή με τα λεγόμενά σας!
 Παραβλέποντας, χωρίς όμως να ξεχνάμε, την απαξιωτική σας στάση προς τα πρόσωπα και τους Συλλόγους μας, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή και ζητάμε εκ νέου:
1)Οι  επιστολές όλων μας να δημοσιεύονται – κοινοποιούνται από το email και τη σελίδα του Facebook της ΟΛΣΑ, προς ενημέρωση όλων.
2)Να πραγματοποιηθούν οι ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ, όπως ορθά και εύλογα αρμόζει σε τόσο σημαντικά θέματα, και που την παραθέτουμε εκ νέου:
1) Αλλαγή του καταστατικού της ΟΛΣΑ ώστε στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και στο Δ.Σ. της ΟΛΣΑ να συμμετέχουν πρόεδροι των Συλλόγων.
2) Ανάδειξη επιτροπής, ολιγομελούς και ευέλικτης, από ανθρώπους γνώστες τεχνικών, νομικών και οικονομικών θεμάτων που θα μπορέσουν να βγάλουν από το τέλμα την προσπάθεια αποπεράτωσης του κτιρίου του Μίλτη Παρασκευαϊδη. Ανθρώπων που φυσικά δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τη μέχρι τώρα κωλυσιεργία αποπεράτωσης του κτιρίου.
Τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι αποκλειστικός οδηγός της επίμονης αίτησης πραγμάτωσης των Συνελεύσεων είναι η αγάπη μας για το νησί και η αγωνία μας για το μέλλον του, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να λάβετε υπόψιν την παρούσα επιστολή και να επαναπροσδιορίσετε τις ημερομηνίες των ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  με την προαναφερόμενη σειρά, να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή καθώς και αυτή που προηγήθηκε.
 ΕΠΙΣΗΣ, να μας αποσταλεί ο απολογισμός για τα πεπραγμένα περί του κτιρίου καθώς επίσης και η πρόταση της ΟΛΣΑ για το καταστατικό, σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την πραγμάτωση των Συνελέυσεων, προς ενημέρωση δική μας και ορθής λειτουργίας της διαδικασίας και των 2 Συνελεύσεων.
ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τα Δ.Σ. των Συντοπίτικων Συλλόγων να τοποθετηθούν επί του παρόντος κειμένου.
Όλα τα παραπάνω είναι επιβεβλημένα, αφού πέρασαν πολλά χρόνια από την μετανάστευση των Λέσβιων από το νησί στην Αθήνα και οι λόγοι που γέννησαν την ανάγκη δημιουργίας συντοπίτικων συλλόγων έχει αποδυναμωθεί. Πρέπει να δώσουμε ουσία στην ύπαρξη της ΟΛΣΑ και εκεί αποβλέπει η αγωνία και η πρόταση μας.»                                     

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μήνυμα από το λιμάνι για ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες

Από τα Τέμπη στην ακτοπλοΐα το αίτημα για ασφάλεια -Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στο λιμάνι ενόψει της απεργίας της 28/2 για τα τρία χρόνια από την τραγωδία
Μήνυμα από το λιμάνι για ασφαλείς θαλάσσιες συγκοινωνίες
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Καλεί γονείς, διδάσκοντες, Συλλόγους Γονέων, μαθητές, εργαζόμενους, φορείς και σωματεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις
Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Η Ανταρσία στο Αιγαίο μαζί με άλλες 32 περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήριο.
Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της πλατείας Σαπφούς
ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη

Καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης το μεσημέρι του Σαββάτου
Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο

Ταξίδι στον γεωλογικό χρόνο για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγρας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Άντισσας
Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών

Το καλάθι της Αγάπης που υλοποιεί, προχώρησε στην διάθεση τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες του νησιούκαι στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου.
Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση με πέτρα στο Αντίβαρο στη Χίο και ζημιές στην τζαμαρία του χώρου

Ο Κοινωνικός Χώρος καταγγέλλει νέο περιστατικό βίας και συνδέει την επίθεση με κλίμα μισαλλοδοξίας των τελευταίων ημερών
Επίθεση με πέτρα στο Αντίβαρο στη Χίο και ζημιές στην τζαμαρία του χώρου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της Μυτιλήνης στους δρόμους για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς, με στάση εργασίας της ΕΛΜΕ, ζητώντας δικαιοσύνη για τα 57 θύματα και ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας
Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της  Μυτιλήνης στους δρόμους για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός κοντά στα σχολεία της Λέσβου

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκήπου
Ο Ραδιοερασιτεχνισμός κοντά στα σχολεία της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόσκληση για 2 αναπληρωτές δασκάλους σε σχολεία της Λέσβου

Αιτήσεις έως 3 Μαρτίου για θέσεις ΠΕ70 σε Μήθυμνα και Παναγιούδα με βάση τον βαθμό πτυχίου και τοπική διαδικασία πρόσληψης για το διδακτικό έτος 2025-2026
Πρόσκληση για 2 αναπληρωτές δασκάλους σε σχολεία της Λέσβου