× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σοβαρά ζητήματα για την λειτουργία της ΟΛΣΑ, θέτουν παλιά και νέα μέλη της

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής έστειλαν παλιά και νέα μέλη των Λεσβιακών Συλλόγων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2025

Σοβαρά ζητήματα για την λειτουργία της ΟΛΣΑ, θέτουν παλιά και νέα μέλη της
φωτογραφία αρχείου

Με κοινή επιστολή προς τη διοίκηση της ΟΛΣΑ, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής θέτουν ζητήματα διαφάνειας και λειτουργικότητας. Ζητούν αλλαγή του καταστατικού για διεύρυνση της συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις και τη σύσταση επιτροπής για την ολοκλήρωση του κτιρίου «Μίλτης Παρασκευαΐδης». Η επιστολή επισημαίνει καθυστερήσεις στις αποφάσεις και προτείνει τη διεξαγωγή δύο ξεχωριστών συνελεύσεων για τα θέματα αυτά. Παράλληλα, καλεί τα Δ.Σ. των συλλόγων να τοποθετηθούν δημόσια και να κοινοποιηθούν οι επιστολές για πληρέστερη ενημέρωση των μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται: 

Την 1η Δεκεμβρίου 2024, παλαιότερα και νέα μέλη Δ.Σ. Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής σας αποστείλαμε επιστολή, ζητώντας να τηρηθούν όσα αποφασίστηκαν, ομόφωνα, στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΣΑ τον Ιούνιο του 2024, δηλαδή:
 1) Αλλαγή του καταστατικού της ΟΛΣΑ ώστε στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και στο Δ.Σ. της ΟΛΣΑ να συμμετέχουν πρόεδροι των Συλλόγων.
2) Ανάδειξη επιτροπής, ολιγομελούς και ευέλικτης, από ανθρώπους γνώστες τεχνικών, νομικών και οικονομικών θεμάτων που θα μπορέσουν να βγάλουν από το τέλμα την προσπάθεια αποπεράτωσης του κτιρίου του Μίλτη Παρασκευαϊδη.
Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας και της σημαντικότητας των θεμάτων, προτείναμε να γίνουν δύο ξεχωριστές συνελεύσεις, με την παραπάνω σειρά,  στην οποία θα συμμετέχουν τα Δ.Σ των Συλλόγων, οι αντιπρόσωποι στην ΟΛΣΑ κι όποιος Λέσβιος εκτιμά ότι μπορεί να βοηθήσει. Θέσαμε επίσης και χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για να απαντήσετε, προκειμένου να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, αφού έξι μήνες μετά τη Γ.Σ. της ΟΛΣΑ (Ιούνιος 2024) δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα.
Προς μεγάλη μας έκπληξη, προφανώς δυσάρεστη, αγνοήσατε το αυτονόητο αίτημα παλαιότερων και νέων θεσμικών παραγόντων Δ.Σ. Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής και  αντί για την απαντητική σας επιστολή, στην εκπνοή μάλιστα της προθεσμίας( ξημερώματα 16ης Δεκεμβρίου), λάβαμε στα email μας ένα από τα συνηθισμένα σας επικοινωνιακά μηνύματα, στο οποίο επιτηδευμένα αναφέρετε, άναρχα, ημερομηνίες πραγμάτωσης των Συνελέυσεων που αιτηθήκαμε. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται μια που βγάλατε εκτός τον Φεβρουάριο με αφορμή την κοπή της πίτας της ΟΛΣΑ! και εντέχνως αλλάξατε τη σειρά των Συνελεύσεων (καταστατικό της ΟΛΣΑ-κτίριο Παρασκευαϊδη), ενώ ορίσατε, νωρίς για τα δεδομένα σας, τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες!
 Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, συνεχίζετε! Αυτή τη φορά με παραπλανητικές και προκλητικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πραγματικότητα και αφήνοντας δήθεν υπονοούμενα, να κερδίσετε τις εντυπώσεις βαφτίζοντας το αυτονόητο αίτημά μας για την πραγμάτωση των δύο ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ως «κακοπροαίρετα σχόλια»!!! Ντράπηκε κι η ντροπή με τα λεγόμενά σας!
 Παραβλέποντας, χωρίς όμως να ξεχνάμε, την απαξιωτική σας στάση προς τα πρόσωπα και τους Συλλόγους μας, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή και ζητάμε εκ νέου:
1)Οι  επιστολές όλων μας να δημοσιεύονται – κοινοποιούνται από το email και τη σελίδα του Facebook της ΟΛΣΑ, προς ενημέρωση όλων.
2)Να πραγματοποιηθούν οι ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ, όπως ορθά και εύλογα αρμόζει σε τόσο σημαντικά θέματα, και που την παραθέτουμε εκ νέου:
1) Αλλαγή του καταστατικού της ΟΛΣΑ ώστε στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και στο Δ.Σ. της ΟΛΣΑ να συμμετέχουν πρόεδροι των Συλλόγων.
2) Ανάδειξη επιτροπής, ολιγομελούς και ευέλικτης, από ανθρώπους γνώστες τεχνικών, νομικών και οικονομικών θεμάτων που θα μπορέσουν να βγάλουν από το τέλμα την προσπάθεια αποπεράτωσης του κτιρίου του Μίλτη Παρασκευαϊδη. Ανθρώπων που φυσικά δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τη μέχρι τώρα κωλυσιεργία αποπεράτωσης του κτιρίου.
Τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι αποκλειστικός οδηγός της επίμονης αίτησης πραγμάτωσης των Συνελεύσεων είναι η αγάπη μας για το νησί και η αγωνία μας για το μέλλον του, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να λάβετε υπόψιν την παρούσα επιστολή και να επαναπροσδιορίσετε τις ημερομηνίες των ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ  με την προαναφερόμενη σειρά, να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή καθώς και αυτή που προηγήθηκε.
 ΕΠΙΣΗΣ, να μας αποσταλεί ο απολογισμός για τα πεπραγμένα περί του κτιρίου καθώς επίσης και η πρόταση της ΟΛΣΑ για το καταστατικό, σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την πραγμάτωση των Συνελέυσεων, προς ενημέρωση δική μας και ορθής λειτουργίας της διαδικασίας και των 2 Συνελεύσεων.
ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης τα Δ.Σ. των Συντοπίτικων Συλλόγων να τοποθετηθούν επί του παρόντος κειμένου.
Όλα τα παραπάνω είναι επιβεβλημένα, αφού πέρασαν πολλά χρόνια από την μετανάστευση των Λέσβιων από το νησί στην Αθήνα και οι λόγοι που γέννησαν την ανάγκη δημιουργίας συντοπίτικων συλλόγων έχει αποδυναμωθεί. Πρέπει να δώσουμε ουσία στην ύπαρξη της ΟΛΣΑ και εκεί αποβλέπει η αγωνία και η πρόταση μας.»                                     

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ένας τραυματίας σε τροχαίο στη Μυτιλήνη

Ι.Χ. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα «αγκαλιαστήκανε» ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η φυσική κληρονομιά και η τοπική ανάπτυξη

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διοργανώνουν ημερίδα την Δευτε΄ρα 17 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναψαν φωτιές και στη Δευτεροβάθμια της Λέσβου οι πειθαρχικές διώξεις

Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας τα μέλη της ΕΛΜΕ και οι 6 διωκόμενοι εκπαιδευτικοί απαίτησαν εξηγήσεις από τον προϊστάμενο Τ. Θεοφανέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δείγματα ζωής και αγάπης για τους συνανθρώπους τους

Η πρώτη δράση εθελοντικής αιμοληψίας μαθητών της Μυτιλήνης με μεγάλη συμμετοχή και την ελπίδα για σταθερούς εθελοντές στο μέλλον
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πλευρό των νησιωτών για ασφαλείς και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ψήφισμα από την ΠΕΝΕΝ για την εγκατάλειψη των νησιών και τις ελλείψεις στο ακτοπλοϊκό δίκτυο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανοιχτή ημέρα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μια μοναδική μουσική εμπειρία για τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στρατηγική συνεργασία για την εκπαίδευση ενηλίκων

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση της διά βίου μάθησης και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθήματα φίλαθλου πνεύματος από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας

Αγώνας χάντμπολ και συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του Άλκη Καμπανού για την Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι οικοδόμοι της Λέσβου οργανώνονται για την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Γενική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λέσβου στις 19 Φεβρουαρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έκοψαν πίτα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου στη Λέσβο

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Στράτου Ξηρουδάκη την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ντοκιμαντέρ για την Μικρασιατική καταστροφή στα κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Από τον σκηνοθέτη Στέλιο Σαμαρά την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Μυτιλήνης και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.