× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Ζωή Λειβαδίτου παραιτήθηκε από την Κοινότητα Μυτιλήνης

«Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας με στήριξαν, δηλώνει στο «Ν» με πολέμησαν όμως οι επαγγελματίες πολιτικοί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/1/2025

Η Ζωή Λειβαδίτου παραιτήθηκε από την Κοινότητα Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Με μια φειδωλή δήλωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία ανακοινώνει την παραίτησή της από την Κοινότητα Μυτιλήνης για προσωπικούς λόγους, η Ζωή Λειβαδίτου κλείνει το κεφάλαιο ενασχόλησής της με την τοπική κοινότητα  και της συνεργασίας της με την Δημοτική Αρχή.

Να θυμίσουμε ότι η γνωστή στην κοινωνία και στο πανελλήνιο εθελόντρια και στέλεχος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για πολλά χρόνια, είχε εκλεγεί στο τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με την παράταξη «Μπροστά» του Παναγιώτη Χριστόφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα όπως είπε στο «Ν» την περίοδο της προεκλογικής περιόδου δεν ήταν καν στο νησί, αλλά βρισκόταν στην Θεσσαλία η οποία είχε πληγεί από την μεγάλη κακοκαιρία «Daniel».

«Ο κόσμος όπως μας είπε με τίμησε με την ψήφο του βλέποντας μόνο το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο, οι περισσότεροι δεν γνώριζαν από πριν ότι είμαι υποψήφια. Εγώ πήρα το ψηφοδέλτιο στα χέρια μου λίγα λεπτά πριν μπω στην κάλπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση της από την κοινότητα Μυτιλήνης η κ. Λειβαδίτου ανέφερε ότι δεν άντεξε την απαξίωση και τον τρόπο που συμπεριφερόταν πίσω από την πλάτη της, ορισμένοι «επαγγγελματίες πολιτικοί» όπως τους χαρακτήρισε. 

«Είχα μια άψογη, τονίζει συνεργασία με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Μυτιλήνης Μανώλη Ευσταθίου. Οι άνθρωποι αυτοί στήριξαν τις ιδέες μου και τις πρωτοβουλίες μου και στάθηκαν δίπλα μου. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από αυτούς. 

Κάποιοι ωστόσο, έρχονται να με αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο, να πουν δηλαδή ότι δεν με στηρίζουν ή ότι κάνω λάθος ή ότι διαφωνούν με αυτά που κάνω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινότητα Μυτιλήνης για πρώτη φορά απέκτησε φωνή και δύναμη. Μέσα σε ένα χρόνο έκανε 43 σημαντικές  δράσεις, αυτό ίσως να ενόχλησε ορισμένους, οι οποίοι προφανώς ενεργώντας με απαξίωση βρήκαν τρόπο να μειώσουν την προσπάθεια και τον αγώνα μας».

Η κ. Λειβαδίτου ευχαρίστησε όλους και όλες που την τίμησαν με την ψήφο τους και την ανέδειξαν κοινοτική σύμβουλο Μυτιλήνης και πρόσθεσε ότι παραμένει στο πλευρό της κοινωνίας και των ενεργών πολιτών μέσα από δράσεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού, όπως άλλωστε έκανε σε όλη της την ΖΩΗ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η αειφορία στο επίκεντρο ημερίδας στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Διεπιστημονικός διάλογος με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ ζητά πλήρη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών στη Λέσβο

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τράβηξε μαχαίρι σε καβγά

Σύλληψη άνδρα στη Γέρα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το Blackout στο FIR Αθηνών

Οι βουλευτές του κόμματος, ανάμεσα τους και η Μαρία Κομνηνάκα, ζητούν απαντήσεις για τις αιτίες, τα πορίσματα και τα μέτρα αποτροπής νέων επικίνδυνων περιστατικών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κοινοβουλευτική κόντρα για τις αδιάθετες επιδοτήσεις των 160 εκατ. ευρώ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης αμφισβήτησε τις υποσχέσεις του Υφυπουργού Χρήστου Κέλλα για την πληρωμή πρόσθετων επιδοτήσεων στους αγρότες
ΧΩΡΙΑ

Ξεκινά η κατασκευή παιδικής χαράς στον Πλακάδο

Αντίστοιχες εργασίες έχουν ξεκινήσει στον Μεσαγρό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κοινή κοπή βασιλόπιτας από τον Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής και τον «Πλάτανο»

Γιορτινή συνάντηση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου σε τσιπουράδικο της Αγίας Παρασκευής
ΒΙΒΛΙΟ

Πώς μπορούμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή;

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Μιχάλη Μεϊμάρογλου στο βιβλιοπωλείο Book & Art
ΧΩΡΙΑ

Σαφές αναπτυξιακό στίγμα από Αγιάσο για όλη τη νότια Λέσβο

Δρόμοι, βιολογικός, Αναγνωστήριο και αγροτική οδοποιία στο επίκεντρο των παρεμβάσεων -Μηνύματα συνεργασίας από Δήμο Μυτιλήνης και Περιφέρεια και αναπτυξιακές δεσμεύσεις στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Κοινότητας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός έργου και προγραμματισμός από την Κοινότητα Μανταμάδου

Εκδήλωση με ευχές και παραδοσιακά κάλαντα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διπλή υποψηφιότητα για τη Μηλένα Κοντού στα Gazzetta Awards 2025

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κωπηλασίας διεκδικεί τον τίτλο της Αθλήτριας της Χρονιάς και της Ομάδας της Χρονιάς – Γυναίκες, με βάση τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες της το 2025