× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στις 25 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του προέδρου της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/1/2025

Στις 25 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
' χρόνος ανάγνωσης

Την ερχόμενη Τετάρτη (22/1) θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής, στις 12:00, με προτεινόμενο από την κυβέρνηση τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας στις 11:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ερωτηθείς αν αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα λόγω της κριτικής που δέχθηκε ότι δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος της Βουλής και να ψηφίσει τον εαυτό του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε ότι μολονότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό ή στο Σύνταγμα, «είναι θέμα απαραίτητου θεσμικού τακτ».

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βήμα της Βουλής. «Αποφάσισα για λόγους θεσμικής ευπρέπειας, σήμερα που συνεδριάζει η ολομέλεια μέχρι αργά το απόγευμα να υποβάλω την παραίτησή μου από πρόεδρος της Βουλής και από βουλευτής Ιωαννίνων έπειτα από 25 χρόνια θητείας για την οποία επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη στους συμπατριώτες μου», είπε και ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους τους βουλευτές, από το 2000 που εξελέγη για πρώτη φορά έως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βεβαίως υπάρχουν αντιθέσεις. Βεβαίως υπάρχουν φιλοδοξίες, βεβαίως υπάρχουν αντιθέσεις. Αυτά δεν τελειώνουν. Έτσι προχωρεί η Δημοκρατία. Έτσι προχωρήσει ζωή. Αλλά μην αγνοείτε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι πέραν από τις αντιθέσεις, τις φιλοδοξίες, τις αντεγκλήσεις, πέραν από την ανάγκη να επιβεβαιωθούμε, πέρα από την ανάγκη να νικήσουμε, πέρα από την ανάγκη να ηττηθεί ο αντίπαλος, μας ενώνει ένα αόρατο νήμα: Το οποίο όταν γίνεται ορατό, πολύ περισσότερο όταν του φωταγωγούμε, αυτό το νήμα τη χώρα μας την πάει μπροστά, ή αυτό το νήμα, τη χώρα μας τη συγκρατεί από τον όλεθρο. Αυτό το αόρατο νήμα στο οποίο οφείλεται η πρόοδος της Ελλάδας, χωρίς όλα τα άλλα να τα καταδικάζω, αυτό το αόρατο νήμα, είναι αυτά που μας ενώνουν. Είναι η εθνική ενότητα, είναι η προέλευση, είναι το παρόν, και είναι οι προοπτικές μας. Πρέπει να το φυλάξουμε αυτό το αόρατο νήμα ως κόρη οφθαλμού», υπογράμμισε.

«Συνεχίστε να έχετε φιλοδοξίας, να έχετε αντιρρήσεις να τις προβάλετε, αλλά προς Θεού, αυτό το αόρατο νήμα, πότε πότε να το κάνετε ορατό και να το φωταγωγείτε. Ώστε ο ελληνικός λαός να μπορεί να κρατηθεί από αυτό το νήμα, όπως ο Θησέας έπιασε το μίτο και βγήκε από τον λαβύρινθο», τόνισε ακόμα και κατέληξε:

«Αυτά τα χρόνια “έζησα τον έπαινο του δήμου και των σοφιστών. Τα δύσκολα και τα ανεκτίμητα εύγε” που κι εσείς το ζείτε. Αλλά τώρα “σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος”, ανταποκρινόμενος στην υψηλή τιμή, τίθεμαι στη διάθεσή σας για κάποια άλλη σημαντική εθνική αποστολή. Η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση του προέδρου της Βουλής αργότερα, κι αν μου επιτρέπετε μία τελευταία παραίνεση, φυλάξτε προστατευτεί και αναδείξτε το αόρατο νήμα που μας ενώνει».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα μείωση των ανέργων στο Βόρειο Αιγαίο τον Ιούλιο

Με ρυθμό 6,19% υποχώρησε ο αριθμός των των εγγεγραμμένων ανέργων στη ΔΥΠΑ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενίσχυση δεσμών Βορείου Αιγαίου – Γαλλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Αθήνα, παρουσία της επίτιμης Προξένου Λέσβου Σ. Μπαρουτσάκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ξεκινά στις 25 Αυγούστου το 4ο Φεστιβάλ Χίου

Ακολουθεί όλο το πρόγραμμα
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από την ζωή ο Χρυσόστομος Σταμούλης

Ο Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυλαία στη δικαστική έρευνα

Ολοκληρώνεται έπειτα από 30 μήνες - Επίσπευση της παράδοσης των τελικών πορισμάτων ζήτησε ο εφέτης ανακριτής
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Χάνεται η νεότητα, η δημοκρατία και τα θεσμικά αντίβαρα της χώρας»

Υποδομές σε ξένα χέρια, Golden Visa που εξαφανίζει την ιδιοκατοίκηση – Ο Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Χρύσανθος Τάσσης μιλά για εθνική υποχώρηση και κοινωνικό μαρασμό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Είχαμε ενημερώσει για την επικινδυνότητα, αλλά….»

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Δημήτρης Λιότσιος, αποκαλύπτει ότι εδώ και έναν χρόνο είχαν προειδοποιήσει θεσμικά για την επικινδυνότητα, αλλά οι αρμόδιοι φορείς δεν άκουσαν
ΕΛΛΑΔΑ

Κυνισμός Γεωργιάδη στη Ρόδο

Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που έχασε τον πατέρα της το 2023 λόγω έλλειψης ασθενοφόρου ενώ ο υπουργός της απάντησε ότι «τώρα είμαστε στο 2025»!
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2025: Υποσχέσεις ελαφρύνσεων την ώρα που η ακρίβεια «φουσκώνει» ασταμάτητα τα φορολογικά έσοδα

Η αύξηση των εσόδων δεν οφείλεται στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, αλλά στην αφαίμαξη των καταναλωτών μέσω του ΦΠΑ και των υπόλοιπων φόρων.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο οχηματαγωγά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τα Ro – Ro «Άγιος Γεώργιος» και «Θαλασσίτης»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Διευκρινήσεις για τα έργα πυροπροστασίας στη Χίο

Το Υπερταμείο εξηγεί το χαρακτήρα του προγράμματος Antinero
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα