ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφιάλτης η ζωή νεαρής γυναίκας που ζει στη σκιά του πρώην συζύγου της
Σοβαρή καταγγελία από την μητέρα της ότι ο πρώην σύντροφός της που την κακοποιούσε συστηματικά, μένει παράνομα σε σπίτι της οικογένειας παραβιάζοντας δικαστικές αποφάσεις και περιοριστικά μέτρα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2025

Σε ανασφάλεια και αγωνία ζει μια νεαρή γυναίκα στη Μυτιλήνη η οποία αισθάνεται έντονη απειλή από την παρουσία του πρώην συζύγου της ο οποίος παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις δικαστικές αποφάσεις για να μην την πλησιάζει, επιμένει να βρίσκεται πολύ κοντά στην ίδια και στο παιδί τους, καταλαμβάνοντας παράνομα χώρο που ανήκει στην οικογένειά της.
Το περιστατικό ανέφερε στο «Ν» η μητέρα της νεαρής γυναίκας η οποία τρέμει κυριολεκτικά για την ασφάλεια και τη ζωή της κόρης της και του παιδιού. Όπως μας είπε το κορίτσι χώρισε με τον σύντροφό της επειδή την κακοποιούσε και είχε μια εξαιρετικά δυσάρεστη και επεισοδιακή συμβίωση μαζί του. Μάλιστα την έχει απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και το παιδί τους κατά την διάρκεια καυγά που είχε το ζευγάρι.
Η κοπέλα πλέον ζει με την οικογένειά της ωστόσο εδώ και μια εβδομάδα ο πρώην σύζυγος της έκανε πάλι την εμφάνισή του, παραβιάζοντας το σπίτι που ανήκει στην οικογένειά της και έμεναν όσο καιρό ήταν μαζί. Ο άνδρας όπως αναφέρει η μητέρα της με το έτσι θέλω μπήκε στο άδειο σπίτι και μένει εκεί αυθαίρετα.
«Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και συνελήφθη όμως μετά την σχετική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος. Ξαναπήγε στο σπίτι, ξαναειδοποίησαμε την αστυνομία και αυτό γίνεται συνεχώς. Μας είπαν ότι όποτε η κόρη μου νιώθει κίνδυνο να ειδοποιεί αμέσως το 100, έχει ενεργοποιήσει και το Panic Button,όμως εμείς νιώθουμε τεράστια ανασφάλεια με αυτή την υπόθεση. Μάλιστα το κορίτσι μας τώρα μένει στο σπίτι συγγενικού προσώπου πολύ κοντά στο παλιό της σπίτι και αυτό μας προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Καταλαβαίνω ότι η αστυνομία κάνει την δουλειά της και έρχεται κάθε φορά που την ειδοποιούμε, όμως το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να την πλησιάσει και να συμβεί το οτιδήποτε μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Είναι αδιανόητο. Ο άνδρας παραβιάζει το σπίτι που ανήκει στην ιδιοκτησία μας, μένει μέσα, αισθανόμαστε απειλή για την ζωή της κόρης μου και του παιδιού της όμως κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να μας προστατεύσει».