× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το παλαιότερο κατάστημα της προκυμαίας Μυτιλήνης γράφει νέο κεφάλαιο

Το γνωστό μίνι μάρκετ του Μανώλη Σωτηρχέλλη, κλείνει για ένα μήνα προκειμένου να κάνει ανακαίνιση και να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης η κόρη του Ραφαέλα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2025

Το παλαιότερο κατάστημα της προκυμαίας Μυτιλήνης γράφει νέο κεφάλαιο
' χρόνος ανάγνωσης

Στην προκυμαία της Μυτιλήνης, εκεί όπου η θάλασσα αγκαλιάζει την πόλη και ο χρόνος μοιάζει να κυλάει πιο ήρεμα, ένα μικρό κομμάτι ιστορίας ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα. Το κατάστημα του Μανώλη Σωτηρχέλλη, το παλαιότερο στην περιοχή με 40 χρόνια ζωής, θα κλείσει προσωρινά για μια ριζική ανακαίνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ανοίξαμε το 1985 και από τότε είμαστε συνεχώς εδώ. Είναι πολλά τα χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μια ανανέωση», λέει ο κύριος Μανώλης, γεμάτος περηφάνια αλλά και συγκίνηση. Το μαγαζί ξεκίνησε ως σουβλατζίδικο με την επωνυμία "Σεραφείνο" και για δέκα χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους παλιούς της πόλης. Από τότε μετατράπηκε σε μίνι μάρκετ, προσφέροντας γρήγορα και άμεσα ό,τι χρειάζεται ο πελάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα, τη σκυτάλη παίρνει η κόρη του, Ραφαέλα Σωτηρχέλλη, η οποία σκοπεύει να φέρει «νέο αέρα» στην προκυμαία, όπως λέει η ίδια. «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Είναι όνειρό μου να συνεχίσω την παράδοση, αλλά με μια φρέσκια ματιά. Θα ανανεώσουμε τα πάντα και θα προσθέσουμε νέα προϊόντα, όπως σουβενίρ, για να αγκαλιάσουμε και τον τουρισμό που αυξάνεται στο νησί».

Η επιχείρηση, που άντεξε στον χρόνο χάρη στην τιμιότητα, τις καλές τιμές και την αφοσίωση της οικογένειας, ετοιμάζεται να επιστρέψει με μια νέα ταυτότητα. Όμως, για τον κύριο Μανώλη, η σύνταξη δεν σημαίνει απομάκρυνση. «Είναι μια νέα αρχή για εμάς, και κυρίως για την κόρη μου. Εγώ έκανα τον κύκλο μου, αλλά πάντα θα είμαι εδώ για να στηρίζω».

Με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα και τη ροή των περαστικών στην προκυμαία, η ιστορία συνεχίζεται. Το κατάστημα του κυρίου Μανώλη δεν είναι απλώς ένας χώρος – είναι ένα κομμάτι της Μυτιλήνης που προσαρμόζεται και εξελίσσεται, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της πόλης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για το Παλλημνιακό Ταμείο

Ο βουλευτής Λέσβοθυ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διακοπή νερού σε Λάρσο και Θέρμα

Λόγω έκτακτης βλάβης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γωνιές ανακύκλωσης στα σχολεία της Μυτιλήνης

Όπως είχε αναφέρει το «Ν» σε σχετικό ρεπορτάζ η τοποθέτηση των ειδικών συστημάτων κάδων ξεκίνησε για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της πόλης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καμία μόνη απέναντι στη βία»

Σημαντικές ενημερωτικές δράσεις από τον Δήμο Μυτιλήνης, τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και την Αστυνομία στο κέντρο της πόλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΚΝΕ για τη βία κατά των γυναικών

Κάλεσμα σε αγώνα απέναντι στις κοινωνικές και οικονομικές αιτίες
ΧΩΡΙΑ

Κατακυρώθηκε η σύμβαση για την Α΄ Φάση του Οδικού Αξονα Καλλονής–Πέτρας

Ένα έργο 22,8 εκατ. ευρώ προχωρά έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη λάμψη στο Ίππειος

Η πλατεία του χωριού μεταμορφώθηκε σε ζεστό, φωτεινό σημείο γιορτινών συναντήσεων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στις 7 Δεκέμβρη, στη Μυτιλήνη, παίρνουμε τα βουνά!

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και οι Lesvos Runners διοργανώνουν βόλτα με τα ποδήλατα και σειρά δράσεων στην Παναγία της Αμαλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μοναδική νικήτρια είναι η Νέα Δημοκρατία»

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος από την νέα πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λέσβου Κατερίνα Στρατάκη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για την έμφυλη βία με πρωταγωνιστές εφήβους

Ιδιαίτερες δράσεις διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης μαζί με τις καλλιτεχνικές ομάδες Πασπαρτού και Ανιμάτο μεαφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της έμφυλης βίας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτινές παρεμβάσεις στις Καμάρες

Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής δίνει χριστουγεννιάτικο χρώμα στη συνοικία με καλαίσθητες αισθητικές παρεμβάσεις.