«Προσευχηθείτε για την Ουκρανία»
Ένας Ουκρανός πολίτης συμμετείχε στην τελετή Αγιασμού των υδάτων στη Μυτιλήνη
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2025

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης τελέστηκε χθες Δευτέρα 6 Ιανουαρίου με λαμπρότητα η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων για τα Θεοφάνεια, με πλήθος πιστών να δίνει το παρών.Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, σύμβολο κάθαρσης και ευλογίας. Ένας Ουκρανός πολίτης που συμμετείχε στην τελετή μοιράστηκε το μήνυμά του για ειρήνη και ευγνωμοσύνη.
Ο Ουκρανός, ο οποίος συμμετείχε στη ρίψη του Σταυρού, μίλησε για την εμπειρία του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα για τη στήριξη που παρέχει στην πατρίδα του, την Ουκρανία, εν μέσω πολέμου. Με συγκλονιστικά λόγια, τόνισε:«Κάθε μέρα, στην πατρίδα μου, άνθρωποι σκοτώνονται και υποφέρουν. Εδώ, όμως, είμαστε ασφαλείς. Ευχαριστώ την Ελλάδα για τη βοήθειά της και παρακαλώ όλους να προσευχηθούν για την ειρήνη στην Ουκρανία.»
Με τη φωνή του να ραγίζει, προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενωθούν σε προσευχή για τον τερματισμό της σύγκρουσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της παράδοσης του Αγιασμού των Υδάτων, που έχει βαθιές ρίζες και στη δική του χώρα.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να αναφέρεται στη θερμή φιλοξενία που λαμβάνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα και να εκφράζει την ευχή να επιστρέψει σύντομα η ειρήνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά:«Ο Θεός να ευλογεί την Ουκρανία και την Ελλάδα. Εδώ, στη Μυτιλήνη, νιώθουμε την αγάπη και την ασφάλεια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.»