× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κλειστό Γυμναστήριο Μυτιλήνης στην Ουτζά, σχεδιάζει ο Μουτζούρης

Δυναμικά με νέα σχέδια για έργα και χρηματοδοτήσεις φορέων ξεκινά η νέα χρονιά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης και οι στενοί συνεργάτες του αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό του 2025

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/1/2025

Κλειστό Γυμναστήριο Μυτιλήνης στην Ουτζά, σχεδιάζει ο Μουτζούρης

Με αισιοδοξία και προγραμματισμό σημαντικών έργων ξεκινά η νέα χρονιά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το 2025 με τους συνεργάτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στο πλάνο των πρώτων ημερών που περιλαμβάνει την κοπή πίτας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και τα εγκαίνια της Διεύθυνσης Μεταφορών που μετακινείται σε νέο σύγχρονο κτίριο στην είσοδο της πόλης με την παρουσία του υπουργού Μεταφορών κ. Οικονόμου.

Μέσα στον Ιανουάριο εξάλλου ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι αναμένονται σημαντικές συσκέψεις και συναντήσεις. Ειδικότερα στις 13 Ιανουαρίου θα γίνει σύσκεψη με τον γεωτεχνικό καθηγητή κ. Καβαδά ο οποίος έχει αναλάβει την συμπληρωματική μελέτη για το έργο Αμπελικό – Σταυρός προκειμένου να γίνουν απαραίτητες τροποποιήσεις με βάση τις παρατηρήσεις του εργολάβου που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Παράλληλα μέσα στον πρώτο μήνα του 2025 αναμένεται και ο Υφυπουργός Υποδομών κ Ταχιάος μαζί με την ομάδα μελετητών της Νότιας Παράκαμψης για να δουν από κοντά τη χάραξη του δρόμου. Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε πως ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει σε ορισμένα σημεία να γίνει επαχάραξη του δρόμου ενώ σχολιάζοντας το ζήτημα της χρηματοδότησης τόνισε ότι λεφτά υπάρχουν και θα βρεθούν όταν λυθούν όλα τα θέματα και ολοκληρωθεί η μελέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σημαντικότερη ωστόσο ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο Κώστας Μουτζούρης είναι η πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει ένα σημαντικό αθλητικό έργο στο οικόπεδο του περιβόητου Διοικητηρίου στην Ουτζά.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης στο τμήμα του οικοπέδου που δεν έχει αρχαιολογικά ευρήματα προτίθεται να φτιάξει ένα κλειστό γυμναστήριο με δεδομένο ότι η πόλη της Μυτιλήνης δεν έχει οργανωμένους αξιοπρεπείς αθλητικούς χώρους.

Ειδική αναφορά έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και στην Δυτική Λέσβο, στην οποία όπως είπε δίνει σημαντική βαρύτητα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τις εργασίες που έγιναν σε δύο ναούς της περιοχής σε Δάφια και Νάπη με χρήματα που προέρχονται από Εθνικούς πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα σημείωσε στις 13 το μήνα θα γίνουν τα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου της Αρίσβης ενώ σε πέντε μέρες παραδίδεται το έργο της γέφυρας στην Τσιχλιώντα το οποίο επίσης έγινε με πόρους της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε παράλληλα την χρηματοδότηση της Ανώτατης Σχολής του Εμπορικού Ναυτικού στις Οινούσσες με 3.730.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού καθώς και την παράταση προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 προκειμένου να καταθέσουν πρόταση τα Πανεπιστήμια για έργα που θα ωφελήσουν τα ίδια αλλά και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από την αύξηση του ποσού πληρωμών έργων της Περιφέρειας από το 2019 έως το 2024. Ειδικότερα όπως είπε το 2019 δαπανήθηκαν για έργα 36.000.000 ευρώ, το 2020 52.000.000, το 2021 68.000.000 ευρώ ενώ την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε το 2024 δαπανήθηκαν συνολικά 80.000.000 ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Την χτυπούσε αγκαλιά με το παιδί της, μέσα στο πάρκο Χατζηδήμου στη Μυτιλήνη

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το Σάββατο 19 Ιανουαρίου το βράδυ. Ο δράστης συνελήφθη και θα δικαστεί την Δευτέρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου
ΧΩΡΙΑ

Κοπή βασιλόπιτας στο γραφικό Ακράσι

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προπόνηση στα άλματα» σε δρόμο στον Μεσαίο Χάλικα

Ένα χρόνο μετά την αρχική του επιστολή στο «Ν» ο συμπολίτης μας Ευρυπίδης Κακαβούλιας επανέρχεται στο θέμα της κακής κατάστασης δρόμου που εξυπηρετεί 10 οικογένειες στον Μεσαίο Χάλικα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κοπή βασιλόπιτας για τους εργαζόμενους του Δήμου Λήμνου

Ευχαριστίες Δημάρχου για την προσφορά τους στην κοινή προσπάθεια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ζωή Λειβαδίτου παραιτήθηκε από την Κοινότητα Μυτιλήνης

«Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας με στήριξαν, δηλώνει στο «Ν» με πολέμησαν όμως οι πολιτικάντηδες»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα σπίτι στα Πάμφιλα, για τα παιδιά με αυτισμό

Την παραχώρηση οικοπέδου για την δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας Λέσβου Νίκος Σπανός
ΧΩΡΙΑ

Οι «Μιστεγνιώτες» έκοψαν βασιλόπιτα

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με ευχές και κεράσματα το Σάββατο 18 Ιανουαρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανεπιστήμιο Αιγαίο: Αντιδρούν οι φοιτητές στην αύξηση του κόστους της σίτισης

Κινητοποίηση στη Μυτιλήνη με πρωτοβουλία των εκλεγμένων φοιτητών της Πανσπουδαστικής ΚΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κανονισμός λειτουργίας για τα Δημοτικά Συμβούλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σε αυτό από τουλάχιστον 25 άτομα. Επιτρέπεται και επίσημα η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τελευταία συνάντηση Χριστόφα ‑ Κυπριωτέλλη

Είχαμε ,μια εξαιρετική συνεργασία με τον πρώην Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, δήλωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

637 νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα θρηνούμε για το 2024

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Μυτιλήνη παραδέχθηκε το σοβαρό πρόβλημα και προανήγγειλε σειρά νομοθετημάτων για την αντιμετώπισή του
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ενίσχυση αθλητικών δράσεων από τον Δήμο Μυτιλήνης

Πρόσκληση προς Αθλητικά Σωματεία, Συλλόγους, Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές για την κατάθεση προτάσεων για μεγάλες αθλητικές δράσεις και διοργανώσεις απευθύνει η Αντιδημαρχία Αθλητισμού