× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προκλήσεις δεκαετιών, λύσεις στο παρόν και προγραμματισμός για το μέλλον

Η διαχείριση των χωματερών και το πάρκινγκ στο Πλωμάρι στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2024

Προκλήσεις δεκαετιών, λύσεις στο παρόν και προγραμματισμός για το μέλλον
' χρόνος ανάγνωσης

Στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης βρέθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων και την καθαριότητα της περιοχής του Πλωμαρίου, με επίκεντρο την  χωματερή στον χώρο " Έσο Πάπας". Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, ενώ τονίστηκαν οι δυσκολίες και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της κατάστασης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Παράσχος Μανούσος, έθιξε το χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης μπαζών και απορριμμάτων στον χώρο "Έσο Πάπας". Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για μια κατάσταση που παραμένει άλυτη εδώ και 35 χρόνια, εξαιτίας της ανεπαρκούς οικοδομικής διαχείρισης και της έλλειψης μηχανισμών ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου,  Δημήτρης Μαλλιαρός, σημείωσε ότι η χωματερή καθαρίστηκε επανειλημμένα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, αλλά η απουσία ευαισθητοποίησης από κατοίκους και εργολάβους παρατείνει το πρόβλημα. Σχεδιάζεται, όπως είπε, καμπάνια ενημέρωσης τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, για να αποτραπούν περαιτέρω παραβάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κατζανός, ανέδειξε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού. Όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρηθεί η καθαριότητα στην περιοχή, ενώ επισήμανε ότι περιμένουν την έγκριση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για να ενισχυθεί το δυναμικό της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, ανέλυσε τη νομική διάσταση του θέματος, επισημαίνοντας ότι η απόρριψη μπαζών σε δημόσιους χώρους είναι παράνομη, με βάση τη νομοθεσία. Τόνισε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρούνται με πρόστιμα, ενώ ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να συνεργαστεί με εξειδικευμένες εταιρείες ανακύκλωσης υλικών (ΑΕΚΚ). Παράλληλα, ανέφερε ότι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αναμένεται να μετριαστεί μέσω της επαναπρόσληψης εργαζομένων από προγράμματα κοινοφελούς εργασίας και νέες προγραμματικές συμβάσεις.

Παράλληλα η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παπουτσάνη-Λιόλιου, ζήτησε τη δημιουργία πάρκινγκ σε συγκεκριμένη περιοχή του Πλωμαρίου πράγμα που όμως δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί καθώς ο χώρος δεν ανήκει στο Δήμο Μυτιλήνης. Ο κ.Χριστόφας απαντώντας στην κ.Παπουτσάνη-Λιόλιου ζήτησε τόσο από την ίδια όσο και από την Κοινότητα του Πλωμαρίου να καταθέσουν προτάσεις προκειμένου να εξευρεθεί χώρος για τη δημιουργία πάρκινγκ.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση του Δημάρχου ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Από τη μία Go Back και από την άλλη μυστικές συνεννοήσεις»

Κριτική της παράταξης του Πανάγου Κουφέλου προς τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για διγλωσσία σε σχέση με το Υπουργείο Μετανάστευσης
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά σε αποθήκη στη Σκάλα Καλλονής

Δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε διπλανά κτίρια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πόλος έλξης το Σίγρι και το Απολιθωμένο δάσος για Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Qinhaiστο Απολιθωμένο Δάσος και τους Γεωτόπους της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ξανά σε λειτουργία η γεώτρηση που δίνει νερό στην Πηγή

Τοποθετήθηκαν φίλτρα και πλέον το νερό που είχε αυξημένα επίπεδα μετάλλων είναι απολύτως ασφαλές για χρήση και κατανάλωση
ΑΓΟΡΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποχαιρετά το καλοκαίρι

Νέο φθινοπωρινό ωράριο από την Τρίτη 2 Σεπετεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στις δημόσιες τουαλέτες της Μυτιλήνης

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν στην Αγιάσο και τη Μόρια, ενώ έχει ξεκινήσει και το έργο επισκευής των δημόσιων τουαλετών στο Πλωμάρι
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Κίνημα Δημοκρατίας για την επίσκεψη Πλεύρη στη Λέσβο

«Το Δημόσιο ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς να λειτουργεί η δομή στα Μεγάλα Θέρμα»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ανεμώτια

Νεκρός 30χρονος από τη Φίλια, και τραυματίας ο 28χρονος συνεπιβάτης
ΒΙΒΛΙΟ

Δωρεάν ανοιχτά μαθήματα για παιδιά και ενήλικες στο aRtοποιώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό απαιτείται κράτηση
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Όχι στη Βάστρια – Όχι στις φυλακές ψυχών»

Ηχηρό μήνυμα του ΚΚΕ από τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο και Πανεπιστήμιο πάνε μαζί με τον Δήμο Μυτιλήνης

Ο νέος σταθμός στον λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στηρίζει την καθημερινότητα φοιτητών και προσωπικού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Παναγία η Βηματάρισσα εορτάζεται στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 31 Αυγούστου