× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μηδενικές αυξήσεις στο νερό αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ

Ο τελικός κριτής ωστόσο για την τιμολογιακή πολιτική είναι η ΡΑΑΕΥ από 1 Ιανουαρίου 2025

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2024

Μηδενικές αυξήσεις στο νερό αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ
' χρόνος ανάγνωσης

Μηδενικές αυξήσεις στο νερό  αποφάσισε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, την Τρίτη παραμονή Χριστουγέννων, η ΔΕΥΑΛ παρά το γεγονός ότι η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας ζητούσε να εγκριθούν αυξήσεις 35%.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Βάλεσης η απόφαση να μην υιοθετηθεί η πρόταση της υπηρεσίας παρά τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολιτική και σχετίζεται με το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν επιθυμεί να επιβαρυνθούν περαιτέρω σε μια δύσκολη εποχή οι κάτοικοι της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο τελικός κριτής για το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ αλλά και όλων των ΔΕΥΑ της χώρας είναι η ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Αποβλήτων και Υδάτων) η οποία από 1η Ιανουαρίου του 2025 θα ελέγχει την τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών ύδρευσης με την απαίτηση να γίνονται αυξήσεις ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα.

«Η οικονομική υπηρεσία, αναφέρει ο Παναγιώτης Βάλεσης, κάθε χρόνο εισηγείται αυξήσεις ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Πλέον από αρχές του χρόνου υπαγόμαστε στην ΡΑΕΥ η οποία αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Νέα Δημοκρατία έχει εμμονή με τον περιορισμό των αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δαμόκλειος σπάθη για την εταιρεία μας  είναι το ενεργειακό κόστος το οποίο εκτοξεύθηκε από το 2021 και  δημιουργεί χρέη. Με το νόμο της ΡΑΕΥ η κυβέρνηση ζητά στην ουσία  να καλυφθούν τα ελλείμματα με αυξήσεις που θα πληρώσουν οι πολίτες. Όλες οι  ΔΕΥΑ της χώρας ζητάμε να υπαχθούμε στο βιομηχανικό τιμολόγιο διότι δεν είναι δυνατόν εμείς για παράδειγμα να πληρώνουμε οικιακό τιμολόγιο για 150 αντλιοστάσια. Δυστυχώς μας σπρώχνουν σε κάτι που δεν είναι βιώσιμο και διαχειρίσημο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι βιάστηκαν να προκαταβάλουν την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και πριν γίνει η συνεδρίαση έσπευσαν να μιλήσουν για αυξήσεις. Σήμερα με την απόφαση αυτή, που έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα  τους διαψεύδουμε περίτρανα».

«Σε κάθε περίπτωση  υπάρχει η δυνατότητα από την ΡΑΕΥ από τις αρχές του χρόνου να απορρίψει την απόφαση της ΔΕΥΑΛ και να επιβάλει η ίδια αυξήσεις, οι οποίες όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Βάλεσης θα είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και όχι αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης των Δήμων μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Στο περίμενε ξανά η Γεωργική Σχολή Ερεσού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με έργα, λογοδοσία και σχέδιο πορεύεται ο Δήμος Μυτιλήνης

Η ομιλία Χριστόφα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε το στίγμα της δημοτικής πολιτικής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία -Πού αναμένονται χιόνια
ΧΩΡΙΑ

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στο Πλωμάρι

Βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις σε Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Μελίντα και περιοχές του οικισμού
ΧΩΡΙΑ

Ζημιές στο οδόστρωμα της Εφταλούς

Υποχωρήσεις της ασφάλτου στον δρόμο προς Μόλυβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διατηρητέος ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι από τη Δευτέρα

Έναρξη εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο πλακόστρωτο από τη Λέσχη Βενιαμίν έως το κατάστημα Παύλου Κουβαρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αεροπλάνο έφθασε έως τη Λέσβο και επέστρεψε στην Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό επιφύλασσαν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τοποθέτηση της Κομνηνάκα για το νομοσχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Σφοδρή κριτική του ΚΚΕ για την εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους τις πιέσεις για σιωπή στα στρατόπεδα και τις διώξεις στρατιωτικών και φαντάρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολλά τα μποφόρ και την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο

Συστάσεις από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για ασφαλή πρόσδεση σκαφών και αποφυγή θαλάσσιων δραστηριοτήτων
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για νέα παιδική χαρά στον Πλακάδο Γέρας

Το έργο του Δήμου Μυτιλήνης περιλαμβάνει και τις παιδικές χαρές σε Μεσαγρό και Σκόπελο
ΧΩΡΙΑ

Κίνδυνος στον δρόμο Πλωμαρίου‑Μεγαλοχωρίου από ανεπιτήρητα άλογα

Έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές αυξημένη προσοχή καλούνται να δείξουν οι οδηγοί