Επιτέλους 7 χρόνια μετά τον φονικό σεισμό της Βρίσας το 2017, ο οποίος μετέτρεψε σε συντρίμμια ολόκληρο το χωριό, φαίνεται φως στον ορίζοντα για την ανέγερση του σχολείου της περιοχής το οποίο ως γνωστόν καταστράφηκε ολοσχερώς την ημέρα εκείνη.
Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι υποβλήθηκε από την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ αίτηση χρηματοδότησης για το έργο: «Ανέγερση 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου και μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Βρίσας», προϋπολογισμού 3.910.00,00 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027» του Ταμείου ΕΤΠΑ στη Δράση «4.2.2.2- Επέκταση ή/και ανέγερση εγκαταστάσεων πρωτοβάθμιας- δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (εμπροσθοβαρείς δράσεις).
Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε δικαίωση των συνεχών προσπαθειών της δημοτικής αρχής και της στενής συνεργασίας του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με την ΚΤΥΠ ΑΕ και ειδικά με τον Διευθύνοντα σύμβουλό της Αθανάσιο Γιάνναρη.
Το νέο σχολικό συγκρότημα της Βρίσας στη θέση του διδακτηρίου που κατέρρευσε κατά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιούνη του 2017, σύμφωνα με το με ειδικό κτιριολογικό πρόγραμμα θα είναι ένα 3/θέσιο ολοήμερο Δημοτικό σχολείο και ένα μονοθέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο με συνολική επιφάνεια δόμησης των δύο διδακτηρίων 957,93 τ.μ..
Για την κατασκευή των διδακτηρίων έχουν ληφθεί υπόψη οι αρχές Βιοκλιματικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού και θα επιλεγούν υλικά, οι προδιαγραφές των οποίων θα εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα, αντοχή, ασφάλεια, θα είναι οικολογικά και θα διαθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά. Η σύμβαση για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος προβλέπεται να υπογραφεί εντός του 2025.