× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

19 εκατομμύρια ευρώ για τις δομές Υγείας του Βορείου Αιγαίου

Τα νοσοκομεία Λέσβου, Χίου και Σάμου εξοπλίζονται με σημαντικά σύγχρονα μηχανήματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2024

19 εκατομμύρια ευρώ για τις δομές Υγείας του Βορείου Αιγαίου
' χρόνος ανάγνωσης

Τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για έργα και δράσεις στον τομέα της Υγείας, συνολικού ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, παρουσίασε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης και Στρατής Κυρατζής, καθώς και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

Ο κ. Μουτζούρης υπέγραψε τις παρακάτω εντάξεις έργων υγειονομικού χαρακτήρα στο ΕΣΠΑ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης "Βοστάνειο", δαπάνης 1.760.000 ευρώ.
  2. Προμήθεια - αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού χαρακτηρισμένου END OF LIFE για το Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο", δαπάνης 1.164.000 ευρώ.
  3. Προμήθεια και εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Άγιος Παντελεήμων", δαπάνης 1.700.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των παραπάνω έργων ανέρχεται σε 4.624.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι εκκρεμεί η ένταξη του Νοσοκομείου της Λήμνου στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, σε επόμενο στάδιο, θα ενταχθούν και έξι Κέντρα Υγείας στην ίδια προγραμματική περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μουτζούρης στην πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λέσβο, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση 4 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τόνισε, το θέμα συζητήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από άλλον έναν δρόμο ή από ένα ακόμη λιμάνι, αλλά αναζητά το ανθρώπινο πρόσωπο του κράτους και την κοινωνική μέριμνα. Με αυτό το σκεπτικό, η Περιφερειακή Αρχή δίνει έμφαση στις δαπάνες για την Υγεία, έχοντας σχεδιάσει να δαπανήσει 19 εκατομμύρια ευρώ μέσα από το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σήμερα υπέγραψα δαπάνες ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, ενώ θα προχωρήσουμε και με το Νοσοκομείο της Λήμνου με ένα ποσό γύρω στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και με έξι Κέντρα Υγείας. Παράλληλα, έχουμε ήδη προγραμματίσει να εξασφαλίσουμε 4 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στη Λέσβο, το οποίο θα σώσει ζωές και θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλο το Βόρειο Αιγαίο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Καλεί γονείς, διδάσκοντες, Συλλόγους Γονέων, μαθητές, εργαζόμενους, φορείς και σωματεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις
Ο Σύλλογος Γονέων του ΓΕΛ Καλλονής για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Η Ανταρσία στο Αιγαίο μαζί με άλλες 32 περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις καλούν σε συμμετοχή στα συλλαλητήριο.
Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της πλατείας Σαπφούς
ΣΕΠΕ Λέσβου «Όλοι στις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών»
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη

Καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης το μεσημέρι του Σαββάτου
Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου για τα Τέμπη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.
Οι συνταξιούχοι της Λέσβου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για τα Τέμπτη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο

Ταξίδι στον γεωλογικό χρόνο για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγρας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Άντισσας
Οι μαθητες της Αγρας ταξιδεύουν στο χρόνο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών

Το καλάθι της Αγάπης που υλοποιεί, προχώρησε στην διάθεση τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες του νησιούκαι στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου.
Ο Ερυθρός Σταυρός Μυτιλήνης στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση με πέτρα στο Αντίβαρο στη Χίο και ζημιές στην τζαμαρία του χώρου

Ο Κοινωνικός Χώρος καταγγέλλει νέο περιστατικό βίας και συνδέει την επίθεση με κλίμα μισαλλοδοξίας των τελευταίων ημερών
Επίθεση με πέτρα στο Αντίβαρο στη Χίο και ζημιές στην τζαμαρία του χώρου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της Μυτιλήνης στους δρόμους για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη

Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σαπφούς, με στάση εργασίας της ΕΛΜΕ, ζητώντας δικαιοσύνη για τα 57 θύματα και ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας
Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές της  Μυτιλήνης στους δρόμους για τα 3 χρόνια από τα Τέμπη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός κοντά στα σχολεία της Λέσβου

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκήπου
Ο Ραδιοερασιτεχνισμός κοντά στα σχολεία της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόσκληση για 2 αναπληρωτές δασκάλους σε σχολεία της Λέσβου

Αιτήσεις έως 3 Μαρτίου για θέσεις ΠΕ70 σε Μήθυμνα και Παναγιούδα με βάση τον βαθμό πτυχίου και τοπική διαδικασία πρόσληψης για το διδακτικό έτος 2025-2026
Πρόσκληση για 2 αναπληρωτές δασκάλους σε σχολεία της Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Μεγαλο συλλαλητήριο στις 28 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη για τα Τέμπη

Στην Πλατεία Σαπφούς στις 12 το μεσημέρι. Δείτε αναλυτικά ανακοινώσεις φορέων και πολιτικών οργανώσεων που συμμετέχουν
Μεγαλο συλλαλητήριο στις 28 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη για τα Τέμπη