Διάσωση 23 ατόμων σε ακυβέρνητη βάρκα βόρεια της Μήθυμνας
Ασφαλής περισυλλογή και μεταφορά στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ από το Λιμενικό Σώμα
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/12/2024
Χθες το πρωί, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε ακυβέρνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μήθυμνας, στη Λέσβο.
Το πλήρωμα του πλοίου κινητοποιήθηκε άμεσα και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι τριών (23) αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μετά την άφιξή τους, οδηγήθηκαν σε χώρο καραντίνας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι», σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η λέμβος βρέθηκε ακυβέρνητη στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.